U bevindt zich hier: Info    Dit moet u weten!

Dit moet u weten!

Had u graag wat meer vernomen over de kinderkortingen?
Wanneer kan u op de kamers?
Toch maar liever met de eigen wagen de reis aanvatten?
En hoe is het gesteld met de sneeuwcondities in mijn favoriete skigebied??

Het antwoord op deze en nog vele andere vragen vindt u op deze pagina's!

Al de reizen aangeboden op deze website worden georganiseerd door SNOWTRAVEL Verg. Nr. 5551

Ondanks onze zorgvuldigheid bij het samenstellen van de informatie in de brochure en op onze website, kunnen wij niet aansprakelijk gesteld worden voor druk- en typfouten. De prijzen zijn onderhevig aan wijzigingen en zijn niet bindend.

 

 

Hotel - Kamer

Bij de hotelbeschrijvingen vindt u meestal een kamerfoto. Hou er rekening mee dat deze kamerfoto’s nooit representatief zijn voor alle kamers in het desbetreffende hotel. De kamerfoto’s gelden dan ook als voorbeeld.

Standaardkamers in de hotels zijn niet allemaal identiek. Bepaalde kamers hebben een betere ligging of mooier uitzicht. Snowtravel kan niet aansprakelijk gesteld worden voor dit onderscheid.
Indien het hotel in laatste instantie betere type kamers vrij heeft, kan het hotel beslissen om deze kamers toe te kennen aan bepaalde klanten. Deze toekenning berust op toeval. Snowtravel wordt niet op de hoogte gebracht van kamerwisselingen indien het gaat over een kwaliteitsverbetering.

In de meeste type kamers zijn er voor de derde en vierde persoon een slaapbank of uitrolbare of uitklapbare bedden voorzien. Dit is gebruikelijk in alle Europese hotels en wordt door de hoteliers aanzien als een volwaardig bed. 

Hotel - Beschikbaarheid kamer

De kamers zijn beschikbaar in de namiddag van de dag van aankomst (uur afhankelijk van het hotel in kwestie).

De bagage kan steeds samen geplaatst worden in een gemeenschappelijke ruimte, zodat u reeds kan gaan skiën.

Op de vertrekdag dient u de kamer vóór 10u. te ontruimen (tenzij anders vermeld).

Hotel - Eenpersoonskamer

Wenst u een eenpersoonskamer? Neem dan even contact met ons op. De toeslagen voor de eenpersoonskamers zijn niet vermeld in onze brochure. Hou er rekening mee dat EENPERSOONSKAMERS beperkt zijn in aantal en altijd op aanvraag.

Ondanks het feit dat eenpersoonskamers duurder zijn, kan men in het algemeen stellen dat ze minder luxueus en kleiner zijn dan standaardkamers. Sommige hotels hebben geen eenpersoonskamers en bieden een ‘dubbele kamer/single’ aan (hoger supplement dan enkel eenpersoonskamer).

Hotel - Half Pension

Vanaf het ontbijt bij aankomst tot en met het avondmaal op de vertrekdag.

Opgelet: tijdens de weekreizen in de paasvakantie is het ontbijt bij aankomst en het avondmaal op de vertrekdag niet inbegrepen. Dit kan u op voorhand reserveren en betalen.

Voor wie met eigen vervoer of vliegtuig reist, is het ontbijt bij aankomst en het avondmaal op de vertrekdag niet inbegrepen! Dit kan u ter plaatse regelen en betalen.


 

Kinderkortingen

Dankzij onze goede relaties met de hoteliers, zijn we erin geslaagd belangrijke reducties voor kinderen te bekomen.

DE REISSOM VOOR HET KIND VINDT U TERUG IN DE PRIJSTABELLEN PER HOTEL / PER REIS /  PER LEEFTIJDSCATEGORIE.

Opgelet: U dient er wel rekening mee te houden dat deze kindertarieven enkel gelden indien het kind met twee volwaardig betalende personen de kamer deelt. Voor bepaalde type kamers (juniorsuite, …) kan dit zelfs uitzonderlijk met 3 volwaardige betalende personen zijn.

Anders geldt slechts een korting op de skipas.

Kinderen jonger dan 6 jaar, onder begeleiding van de ouders, zijn in de meeste skigebieden vrij van skipas. Daarom is er in onze prijzen voor kinderen jonger dan 6 jaar geen skipas inbegrepen.

Wanneer de kinderen echter in een skiklas skiën, is een skipas soms wel noodzakelijk. Bij eventuele controle op de piste is het mogelijk dat men u verplicht om toch een skipas aan te kopen.

Dit is wel eerder uitzondering dan regel!

Skipas

In de reisprogramma’s  vindt u per reiscode hoeveel dagen skipas inbegrepen is in de prijs.

Hieronder een handig overzicht:

 

10-daagse busreis                7-dagen skipas                   start skipas op DAG NA AANKOMST

9-daagse busreis                  6-dagen skipas                   start skipas op DAG VAN AANKOMST

Autoreis zat-zat                    6-dagen skipas                   start skipas op DAG NA AANKOMST

Autoreis zat-vrij                    6-dagen skipas                   start skipas op DAG VAN AANKOMST

Shortski of vliegreis           aantal skidagen zie programmaoverzicht    start skipas op DAG VAN AANKOMST

 

- Wilt u van iedere minuut genieten in de bergen dan kunt u op de weekreizen een extra skidag vóór aankomst bestellen en betalen aan Snowtravel of aan de reisleiding ter plaatse.

- Wenst u 1 of meerdere dagen minder te skiën, vermeldt dit even bij reservatie en u krijgt een korting.

- De meeste skigebieden werken met een key-card. Bij inlevering aan de skistations, op het einde van de week, ontvangt u een kleine waarborg terug.

- Bij verlies van de skipas zal u een nieuwe skipas moeten kopen.

- Voor kinderen EN volwassenen bent u in sommige skigebieden verplicht om een foto en/of (kids) ID bij te hebben.

Skimateriaal

In onze prijs is geen huur ski- of snowboardmateriaal inbegrepen. U kan dit in België of in het skigebied huren. Wenst u in België materiaal te huren, check dan even onze adressenlijst van sportwinkels om een sportwinkel in uw regio te vinden.

Als u ter plaatse huurt, zal er een monitor met de groep meegaan naar het skiverhuur. Betaling dient u rechtstreeks te regelen. Richtprijzen skihuur kan u terugvinden op onze website www.snowtravel.be.

 

Het dragen van een skihelm is verplicht voor kinderen en jongeren tot 15 jaar, zowel in Italië als Oostenrijk. Deze kan eventueel gehuurd worden in de plaatselijke skiverhuur. Kinderen zonder helm zullen geweigerd worden in de lessen. Ook voor volwassenen beveelt Snowtravel het dragen van een helm sterk aan.

Speciale wensen

Speciale wensen zijn steeds op aanvraag bij de reservatie.

 

Hebt u specifieke wensen: een bepaald type kamer, kamer met bad of douche of balkon, gescheiden bedden of kamers naast elkaar? Dan kan u deze wensen kenbaar maken bij de reservatie.

Wij geven uw wensen graag door aan de hotelier. In de mate van het mogelijke kan de hotelier deze wensen al dan niet in aanmerking nemen. Snowtravel kan u deze wensen in geen geval bevestigen of garanderen.

 

 

Scholen en Groepen

De reisvoorstellen voor bedrijven, scholen, clubs zijn niet opgenomen in deze folder.

Aarzel niet om ons te contacteren, wij werken graag vrijblijvend een prijsofferte voor u uit die volledig aan uw wensen beantwoordt.

Sneeuwgarantie

Snowtravel selecteert de skigebieden met veel zorg. Hierbij wordt met een aantal factoren rekening gehouden. De hoogte, de uitgebreidheid, de sneeuwzekerheid, de variatie, de kindvriendelijkheid,…

Wij willen u erop attent maken dat het steeds mogelijk is dat er bepaalde liften worden gesloten omwille van  weersomstandigheden. De skigebieden hebben ook de mogelijkheid om naargelang de besneeuwing en de bezetting van de hotels, het skigebied bepaalde periodes beperkt open te houden (vooral op het einde van het seizoen). Snowtravel kan hiervoor in geen geval aansprakelijk gesteld worden.