Stages BSFE Snowboard

De Belgian Snowboard Federation Education organiseert als opleidingsorgaan monitorencursussen, technische en buitenlandse stags en freestylecamps voor gevorderde boarders. De lerarendiploma's die worden uitgereikt, zijn internationaal erkend door het IVSI.

Ook dit seizoen vinden de BSFE opleidingen en stages tijdens de Allerheiligenvakantie traditiegetrouw plaats op de gletsjer van Hintertux.
Tijdens de Paasvakantie organiseert BSFE ook opleidingen en stages in Livigno in hotel Capriolo.

Je kan hier steeds via SNOWTRAVEL inschrijven. Aarzel niet te lang, want de plaatsen zijn beperkt!

Bekijk het programma voor de juiste data en prijzen:

www.snowtravel.be/nl/pages/Programma.html.

Waar kan je voor inschrijven?

BSFE CURSUS NIVEAU INITIATOR

Om deel te mogen nemen aan de BSFE cursus initiator dien je eerst te slagen voor een toelatingsproef. Om je slaagkansen op deze proef te verhogen, biedt BSFE de mogelijkheid om een voorbereidingsclinic te volgen waarbij aansluitend de toelatingsproef wordt georganiseerd. Meer info over data en locaties vind je op de website www.bsfe.be

BSFE CURSUS NIVEAU INSTRUCTEUR

Om aan deze cursus deel te nemen moet je uiteraard geslaagd zijn voor de cursus initiator. Verder moet je de gesneden bochten reeds onder de knie hebben. BSFE organiseert van september tot en met eind april technische stages indoor die je perfect voorbereiden op de intstructeurscursus. Meer info vind je op de webstite www.bsfe.be

BSFE CURSUS NIVEAU INSTRUCTEUR PLUS

Om aan deze cursus deel te nemen dien je geslaagd te zijn voor de cursus instructeur. Tijdens deze opleiding zal je alles uit voorgaande opleidingen verfijnen tot perfectie. Eveneens komen volgende onderdelen aan bod: lawineweekend, slalom, bultenpiste, versnellingsbochten, freestyle, boardercross etc. Deze laatste opleiding wordt gespreid over twee weken: een opleidingsweek en een examenweek. Eens je geslaagd bent als Instructeur Plus kan je aanspraak maken op de internationaal erkende IVSI-zegel. Meer info vind je op www.bsfe.be

BSFE SNOWBOARD CLINICS

Wil je je eigen techniek verbeteren, je voorbereiden op de cursus initiator of instructeur, of wil je gewoon nieuwe technieken aanleren, dan is de technische stage iets voor jou.

Op het einde van deze stage kunnen geïnterseerden een gratis toelatingsproef afleggen.

BSFE FREESTYLE CAMPS

Ook op het gebied van Freestyle kan je terecht bij BSFE. Natuurlijk kan je via ‘trial-and-error’ lukraak wat sprongen proberen. Hierbij is de kans op succes bijna even groot als de kans op een blessure.

Wij opteren daarom voor een opbouwende methode, die de kans op kwetsuren zo klein mogelijk probeert te houden en de kans op succes zo groot mogelijk. Zo gebruiken we video-analyses om je technieken te verfijnen.

Enkele bekende namen uit het freestyle-wereldje, zoals Filip Crivits (BSFE-instructeur plus) en Brecht Demont (BSFE-instructeur, winnaar TMF King of Snow e.a.) werken hieraan mee. Zij wisten al meerdere BSFE-diploma’s te behalen.

Wil je op een verantwoorde manier progressie maken in het freestylen, kom naar de BSFE freestyle camps!

Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op met het BSFE-secretariaat op het nummer

0499 26 52 56

en dit iedere maandag van 20 tot 22u (Het secretariaat is gesloten van mei tot augustus en tijdens de schoolvakanties)

Meer info en de laatste nieuwtjes vind je op www.bsfe.be of stuur een mailtje naar info@bsfe.be