Momenteel gesloten

Skivakanties & Covid-19

Update 25/11/2021

Skivakanties & covid-19 informatie

Snowtravel doet zijn best om deze informatie zoveel mogelijk bij te werken. Echter door de voortdurende wijzigingen en de snelle evoluerende aard van reisbeperkingen, maatregelen, documentvereisten.. kan Snowtravel de juistheid van de informatie niet garanderen en niet aansprakelijk worden gesteld noch aanvaarden voor eventuele fouten of nalatigheden.

Het is de verantwoordelijkheid van elke passagier om de nodige reisdocumenten, reisformaliteiten voor zowel binnen- en buitenland (inclusief transitlanden) en de lokale vereisten te controleren en op de hoogte te zijn voor het reizen en voor het verblijf ter plaatse. Indien u de hoofboeker bent van een familie, groep,… draagt u ook de verantwoordelijkheid voor deze mensen, dat zij voldoende geïnformeerd zijn en de nodige documenten correct in bezit hebben.
 
Ter info: indien u een reis boekt bekomt u een aantal weken voor afreis een App waarop alle reisinformatie staat, ook met betrekking tot Covid 19 gerelateerde info specifiek per land, bestemming en hotel.Wil je op vakantie vertrekken zorg dat je in bezit bent van een geldig EU digitaal Covid-19 certificaat voor jouw bestemming.
 • Indien u reist met de bus (Klik hier)
 • Wat heb ik nodig om te reizen naar Oostenrijk (Klik hier)
 • Wat heb ik nodig om te reizen naar Italië (Klik hier)
 • Thuiskomst België (Klik hier)
 • Geldig **EU DIGITAAL COVID CERTIFICAAT (Klik hier)

Belangrijke info indien u reist met de bus:

Toegang tot de bus is enkel mogelijk bij een positieve (groene) scan van jouw Covid Safe pas. (**EU DIGITAAL COVID CERTIFICAAT)
Zonder een positieve (groene) scan van jouw CovidSafe app wordt de toegang tot de bus verboden.
Je kan de reis alsnog met de wagen aanvatten doch zonder terugbetaling van de kostprijs van de busplaats of een verrekening van korting eigen wagen.
 
We vragen aan iedereen die met bus meereist voor jezelf en je medereizigers om thuis een ZELFTEST te doen VOOR je vertrek.
Neem hier een foto van en laat deze even zien aan de verantwoordelijk bij het vertrek in Genk.
Het is geen verplichting maar we rekenen op het gezond verstand van iedereen.
VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN!
 
We vragen aan iedereen om een mondmasker te dragen tijdens de busreis wanneer u zich verplaatst.

 

Wat heb ik nodig om te kunnen reizen naar Oostenrijk?

 
Update: vanaf 08.11.2021 is voor Oostenrijk de 2G-regel in voege, een PCR of antigeen-test niet toegelaten !
Update : vanaf 22/11/2021 is er een lockdown ingevoerd van maximaal 20 dagen, dit uit voorzorg om de start van het winterseizoen te kunnen laten doorgaan vanaf middel december

Welke formulier moet ik invullen voor mijn vakantiebestemming

Voor Oostenrijk heb je geen formulier nodig, tenzij je afreist naar Oostenrijk zonder geldig coronabewijs. In dit geval meld jij jouw reis aan bij het Oostenrijkse ministerie van Gezondheid.


VACCINATIE - HERSTELCERTIFICAAT

(**EU DIGITAAL COVID CERTIFICAAT)

Vanaf maandag 8 november is de 2G regel van toepassing in Oostenrijk. Enkel personen in het bezit van een vaccinatie- of herstelcertificaat zijn toegelaten. (een testcertificaat wordt niet meer toegelaten) Meer info i.v.b. met geldigheidsduur van het vaccinatiebewijs  (klik hier)


CHECK-IN HOTEL

Vanaf maandag 8 november is de 2G regel van toepassing, bij het inchecken in het hotel, zal je een vaccinatie- of herstelcertificaat moeten voorleggen. Als je hierover niet beschikt, zal de toegang tot het hotel geweigerd worden
 

SKIPAS

Vanaf maandag 15 november worden de maatregelen verstrengd voor de aankoop van een skipas. Voor gevaccineerde of met een herstelcertificaat is er geen beperking
De mensen die NIET gevaccineerd zijn hebben een geldige PCR test nodig, de duur van de skipas wordt gekoppeld aan de duur dat de PCR test geldig is. Dat kan betekenen dat je ter plaatse (alle 24uur / 48 uur / 72 uur / …  na een PCR test een nieuwe skipas moet aankopen.
 

SKILIFTEN

FFP2 mondmasker verplicht te dragen in gesloten skicabines
 

GASTRONOMIE + HUTTEN

De 2-G-regel is van kracht voor volgende:
Enkel personen in het bezit van een vaccinatie- of herstelcertificaat zijn toegelaten
 • Berghutten       
 • Restaurants
 • Nachthoreca
 • après-ski bars
 • discotheken
 • clubs

Maatregelen op jouw vakantiebestemming

Check goed welke maatregelen er van toepassing zijn op jouw vakantiebestemming. Deze kunnen anders zijn dan dat je gewend bent in België.
 

Reisadvies

Houd altijd het reisadvies van onze overheid goed in de gaten. De adviezen kunnen op dit moment snel wijzigen voor Oostenrijk (klik hier)
Op reis gaan met de juiste documenten is ten allen tijden de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf.

TIP: In ieder van ons zit een ontdekkingsreiziger, doe dit met een gerust hart, daarom raden we steeds aan verzekerd op reis te vertrekken!

Wat heb ik nodig om te kunnen reizen naar Italië?

Update : vanaf 06/12/2021 is voor Italië een Super Green Pass (= 2 G regel) vereist. Een PCR of antigeen test zijn niet toegelaten.

Welke formulier moet ik invullen voor mijn vakantiebestemming

Om Italië binnen te komen vanuit België, moet u het DIGITAL PASSENGER LOCATOR FORM invullen.
U kan de formulieren hier vinden voor Italië

 

VACCINATIE - HERSTELCERTIFICAAT

(**EU DIGITAAL COVID CERTIFICAAT) Meer info i.v.b. met geldigheidsduur van het vaccinatiebewijs  (klik hier)


CHECK-IN

Bij het inchecken in het hotel, zal je een geldig EU Digital COVID Certificate via je CovidSafeBe-app (www.covidsafe.be) moeten kunnen voorleggen. Als je hierover niet beschikt of bij een negatiefscan (ROOD) van jouw Covid Safe App of certificaat, zal de toegang tot het hotel geweigerd worden.
 

SKIPAS

Momenteel nog geen bijkomende info gekend.
 

SKILIFTEN

In gesloten cabines zal een maximum capaciteit van 80% gehanteerd worden. In gondels en stoeltjesliften is het dragen van een chirurgisch- of FFP2-mondkapje verplicht; De ramen in gondels moeten open blijven;

 

GASTRONOMIE + HUTTEN

Enkel personen in bezit met een geldig **EU DIGITAAL COVID CERTIFICAAT zijn toegelaten in.
Als je hierover niet beschikt, zal de toegang geweigerd worden.
Kinderen tot 12 jaar hoeven dit certificaat niet voor te leggen.
 • Berghutten       
 • Restaurants
 • Nachthoreca
 • après-ski bars
 • discotheken
 • clubs

Maatregelen op jouw vakantiebestemming

Check goed welke maatregelen er van toepassing zijn op jouw vakantiebestemming. Deze kunnen anders zijn dan dat je gewend bent in België.


Reisadvies

Houd altijd het reisadvies van onze overheid goed in de gaten. De adviezen kunnen op dit moment snel wijzigen voor Italië (Klik hier)
Op reis gaan met de juiste documenten is ten allen tijden de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf.

TIP: In ieder van ons zit een ontdekkingsreiziger, doe dit met een gerust hart, daarom raden we steeds aan verzekerd op reis te vertrekken!

Thuiskomst België

U dient het Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) binnen de 48 uur voor je terugkomst in België in te vullen, ook als je gevaccineerd bent. Dit kan u reeds voor de reis doen.
U kan de formulieren hier vinden (PLF België)

** een geldig EU digitaal Covid-19 certificaat
 

Oostenrijk

 • volledige vaccinatie ten minste 14 dagen vervolledigd.: (AstraZeneca, Pfizer, Moderna) Vanaf 6 december 2021 wordt de geldigheidsduur van het vaccinatiebewijs verkort tot 270 dagen (9 maanden).
 • volledige vaccinatie Johnson & Johnson: Om uw vaccinatiebewijs te mogen blijven gebruik moet u vanaf 3 januari 2022 een extra dosis (“booster”) hebben gekregen en u hebt deze vaccinatiecyclus sinds ten minste 14 dagen vervolledigd.
 • herstel van COVID-19: u bent hersteld van COVID-19 en u bent niet langer onder voorschrift van zelfisolatie.

​​Vanaf welke leeftijd?

 • Voor kinderen onder de  12 jaar is deze regel niet geldig en is geen certificaat nodig.
 • Voor kinderen vanaf 12 tot 15 jaar: vaccinatiebewijs of negatieve PCR test
 • Vanaf 15 jaar enkel vaccinatie- of herstelcertificaat zijn toegelaten

Italië

 • volledige vaccinatie: u bent gevaccineerd tegen COVID-19 met een door EMA goedgekeurd vaccin (AstraZeneca, Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson) en u hebt de vaccinatiecyclus sinds ten minste 14 dagen vervolledigd.
 • herstel van COVID-19: u bent hersteld van COVID-19 en u bent niet langer onder voorschrift van zelfisolatie.

​​Vanaf welke leeftijd?

 • Voor kinderen onder de 6 jaar is deze regel niet geldig en is geen certificaat nodig.
 • Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar is een negatieve PCR test nodig
​Je COVID-certificaat kan je verkrijgen door:- de applicatie CovidSafeBE te downloaden op je smartphone
je certificaat te downloaden op mijngezondheid.belgie.be
Op www.covidsafe.be vind je meer info, bijvoorbeeld ook over hoe je een papieren vaccinatiecertificaat kan aanvragen.
Snowtravel doet zijn best om deze informatie zoveel mogelijk bij te werken. Echter door de voortdurende wijzigingen en de snelle evoluerende aard van reisbeperkingen, maatregelen, documentvereisten.. kan Snowtravel de juistheid van de informatie niet garanderen en niet aansprakelijk worden gesteld noch aanvaarden voor eventuele fouten of nalatigheden. Het is de verantwoordelijkheid van elke passagier om de nodige reisdocumenten, reisformaliteiten voor zowel binnen- en buitenland (inclusief transitlanden) en de lokale vereisten te controleren en op de hoogte te zijn voor het reizen en voor het verblijf ter plaatse.