Momenteel gesloten

Interview Snowland Festival Livigno

Feesten op meer dan 2000 meter hoogte

“In 2021 willen we het festival nog groter en onvergetelijker maken.”

Een interview met Erio en Thomas Galli, medebezielers van Snowland Festival. Het is elk jaar opnieuw een topweek in de Alpen: die van het Snowland Festival. Zes dagen vol zon, sneeuw, muziek, lekker eten en natuurlijk een buitengewone sfeer. Dit festival op grote hoogte is zo bijzonder dat het zonder meer de perfecte afsluiter is van het skiseizoen. De oprichters vinden we bij Hotel Bivio in Livigno, Erio en Thomas Galli. Samen met een Duitse dj en producer zetten ze meer dan vijf jaar geleden de eerste editie op poten.

Snowland Festival is niet meer weg te
denken uit Livigno. Herinner je je de
eerste editie in 2015 nog levendig?

“Het begon allemaal eerder toevallig, toen een dj en producer uit Duitsland, die verliefd werd op Livigno met het idee op de proppen kwam om het skiseizoen met een feest van formaat af te sluiten. Het team van ons hotel zette samen met hem alles op alles om van de eerste versie van het nieuwe muziekfestival meteen een succes te maken. Hiervoor combineerden we de belangrijkste discotheken van Livigno met hetgeen onze locatie zo uniek maakt: de sneeuw en een prachtige omgeving! Het festival was meteen een succes.”
 

Welke dj’s hebben al op jullie podia gestaan? 

“Nervo, Benny Benassi, Dj Antoine, Gigi D’Agostino en Klingande waren enkele van onze headliners. Naast meer dan 50 dj’s nodigen we jaarlijks ook live bands en artiesten uit. Snowland vindt plaats op verschillende locaties. Het is een van de hoogste
muziekfestivals van Europa, omdat het hoofdpodium zich op 2208 meter boven de zeespiegel bevindt. Heel speciaal is de kristallen tent midden in de sneeuw, maar de feestjes vinden ook plaats in de vele clubs, bars en andere coole locaties van Livigno.”


 

Een ervaring voor het leven! Welke herinnering blijft jou zeker bij?

“Een van de gekste en grappigste herinneringen heb ik aan het Scki Matzwembad. Skiërs en snowboarders proberen semi-verkleed een lang zwembad in de sneeuw te passeren. Sommigen van hen zijn echt goede skiërs, maar anderen vallen - helaas voor hen - in het ijskoude water. Een ander leuk verhaal is er eentje uit 2016, toen Snowland samenviel met de verjaardag van een medewerker en de Nederlandse dj Jay Hardway hem verraste met een fles champagne.”

Kan je al iets verklappen over Snowland Festival 2021?

“Wel, markeer alvast de week van 17 tot en met 24 april in je agenda! We willen in 2021 graag uitpakken met een paar exclusieve verrassingen om het festival nog groter en onvergetelijker te maken. Voor de volgende editie heeft de line-up die we geboekt hadden voor 2020 bevestigd en we zijn van plan om een locatie voor het hoofdpodium te bouwen waar de deelnemers sprakeloos van zullen worden. We hopen dat de noodtoestand van 2020 voor de komende winter voorbij is. We blijven positief en kijken al uit naar een geweldig en veilig winterseizoen.”