Interview Wim Crommen

Zorgeloos reizen is toch wat iedereen wil, niet?

“Pas wanneer de kinderen content zijn, zijn de ouders dat ook en is onze opdracht geslaagd.” Een gesprek met de eigenaar van Snowtravel, Wim Crommen.

Wat is de missie van zijn reisorganisatie? Slalommen tussen een fantastische service en betaalbaarheid, zodat gasten een onvergetelijke reis beleven. Een gesprek over zijn eerste sneeuw, het project waarop hij het meest trots is én zijn visie op duurzaamheid. “Vanaf mijn 13e ben ik elk jaar helemaal alleen op skireis gegaan.”

PERSOONLIJKE SELECTIE

Om de beste hotelervaring te kunnen aanbieden aan zijn klanten, bezoekt Wim elk jaar verschillende wintersporthotels en selecteert hij enkel de beste. “Wanneer ik een nieuw hotel bezoek, moet ik me er zélf thuis voelen en er met een gerust hart mensen naartoe kunnen sturen. Dat kan een luxueus vijfsterrenhotel zijn, maar ook een klein pension. Elk van onze hotels wordt geselecteerd om de juiste redenen. Want bij Snowtravel is de klant geen nummer en we willen dan ook zeker zijn van de aangeboden kwaliteit.
 

VAN EERSTE HOTEL TOT BESTE VRIENDEN

Wim kent bijna alle hoteliers persoonlijk. En met sommigen heeft hij intussen zelfs een zeer bijzondere band opgebouwd. “We werken vandaag nog steeds samen met ons allereerste hotel in Alpendorf in Ski Amadé. Het is nu al de tweede generatie die het hotel runt, en dat zijn vrienden voor het leven geworden. Ik vind het fantastisch om een goede relatie te onderhouden met alle hoteliers. Als er dan een probleem is met een verblijf, kan ik hen persoonlijk bellen en lossen ze het meestal meteen op. Dat werkt heel aangenaam voor ons en komt natuurlijk ook onze gasten ten goede.”

DREAM CLASS: EEN DROOM DIE UITKWAM

Maar voordat gasten hun hotel bereiken, moeten ze een eindje reizen. Dat kan bijvoorbeeld in de comfortabele Dream Classbussen, exclusief bij Snowtravel. Iets waar Wim dan ook terecht trots op is. “Ik liep al jaren rond met het idee van een comfortabele bus met échte bedden voordat ik het samen met Paul Cremers van Staf Cars ook realiseerde in 2010. Toen we daarmee startten, dacht iedereen dat het niet realiseerbaar en onbetaalbaar was. Ondertussen hebben we vijf Dream Class-bussen, en komt er wellicht een zesde. Iedereen die ooit met een Dream Classbus gereisd heeft, wil nooit meer terug naar een gewone bus.”

DUURZAME TOEKOMST

Dat Snowtravel nooit stilstaat en altijd vooruit wil, bewijzen niet alleen de Dream Classbussen, maar ook de gloednieuwe, duurzame skipakken van de monitoren. “De nieuwe skipakken van Lagoped zijn 100% gerecycleerd en worden ontwikkeld in Europa (p. 140). We proberen het niveau van kwaliteit vn Snowtravel immers door te trekken in alles, ook in de skipakken. We willen absoluut niet de grootste worden, maar wél de beste in service. Kwaliteit neerzetten en onze reizen naar een hoger niveau tillen, daar zetten we ons elke dag hard voor in.”