Benodigdheden:
• Grote mengkom
• Mixer of garde
• Spatel
• Grote koekenpan
• Zeefje voor poedersuiker
Ingrediënten:
• 4 eieren
• 250 ml melk
• 125 g bloem
• 2 eetlepels kristalsuiker
• 1 zakje vanillesuiker
• Snufje zout
• 50 g rozijnen (optioneel, geweekt in rum of warm water)
• Boter om in te bakken
• Poedersuiker om te bestrooien
• Appelmoes of warme kersensaus (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Splits de eieren. Doe de eiwitten in een aparte kom en klop ze stijf met een snufje zout.
2. Meng in een andere kom de eidooiers met de melk, bloem, kristalsuiker en vanillesuiker tot een glad beslag.
3. Spatel voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten door het beslag.
4. Verhit een klontje boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Giet het beslag in de pan.
5. Strooi eventueel de rozijnen over het beslag.
6. Laat het beslag rustig bakken tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant bijna gestold.
7. Snijd het mengsel in vier stukken, draai ze om en scheur ze met twee spatels in grove stukken.
8. Laat de stukken nog even doorbakken tot ze gaar en licht krokant zijn.
9. Strooi er poedersuiker over en serveer direct met appelmoes of warme kersensaus.