Periode
Terug naar overzicht
Filter ons aanbod

LOREDANA***

Italië - Livigno

Omschrijving
Ligging:

Het 3-sterrenhotel Loredana in Livigno ligt in het hogere gedeelte van de stad, op ongeveer 1,5 km van het centrum van Livigno. Het is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of te voet vanaf het nabijgelegen voetgangersgebied. Er is een bushalte op slechts 50 meter van onze faciliteiten, die een gratis pendeldienst biedt die het hotel verbindt met het centrum van Livigno. De skiliften van Monte Mottolino vindt u op 100 meter van het hotel.

Faciliteiten:

De keuken van Hotel Loredana doet denken aan de smaken van de traditionele keuken en brengt ze dagelijks naar de tafel dankzij de passie en flair van onze fantastische chef-kok.U kunt dagelijks kiezen uit de beste gerechten in Valtellina-stijl, allemaal bereid met lokale producten en vergezeld van inheemse wijnen. Na een dag op de berghellingen, kunt u uw kracht verzamelen door zowel uw lichaam als geest te ontspannen in het Relax Sauna Center, voorzien van sauna en theebar.

Tijdens de 2de week van de paasvakantie kan dit hotel enkel geboekt worden door de mensen die wensen deel te nemen aan een opleiding/stage (zie snowtravel/thema/opleidingen-stages)

Kamers:

Kamers met badkamer met douche en haardroger, LCD tv met satelliet zenders, telefoon.

Maaltijden:

Half pension: ontbijt, 3-gangen keuzemenu
  • Half pension
  • Huisdieren toegestaan
  • Relaxruimte
  • Sauna
  • Skiberging
  • Skiverhuur in hotel
  • Wifi
Thema's
AFSLUITER LIVIGNO

Na de paasvakantie sluiten we het seizoen af!
We doen dat steeds met de nodige ambiance en maken zoals de voorbijgaande jaren er weer een ongelooflijk feestje van!

We vertrekken op vrijdag 20/04/2018. Na een weekend vol snowfun, après-ski met onze DJ Carlo Van Eyck, live rock met onze Belgische band 'All Star Band' en heerlijke Italiaanse pasta & vino ... keren we terug op dinsdag 24/04/2018 uitgeteld, afgepeigerd, maar zeer tevreden en voldaan terug naar huis.

Ben jij graag van de partij op deze perfecte afsluiting van het seizoen, schrijf je dan als de sneeuwbliksem in want de plaatsen zijn beperkt!
Prijzen op basis van kamer met ontbijt, zonder reisleiding!

De periode van de afsluiter in Livigno kan u vinden door op onderstaande link te klikken.*****************************************************************************************************************************************************************

JEUGDSTAGE

REIZEN JEUGDSTAGE (6-16 jaar): TECHNISCHE EN SLALOMSTAGE SKI

Tijdens de herfstvakantie wordt er een technische en slalomstage georganiseerd voor de jeugd (bij voldoende inschrijvingen).
Voorwaarden om deel te nemen: tussen de 6 en 16 jaar en minimum niveau volledig parallel.  De stage is voor- en namiddag.  's Avonds staan de ouders in voor de begeleiding.

De volwassenen kunnen inschrijven voor de skibegeleiding i.s.m. Skitraining (gedurende 6 dagen 3 uren per dag) of voor de stages van BFSI (SKI) of BSFE (SNOWBOARD). Dit alles is facultatief en apart bij te betalen.

**************************************************************************************************************************************************************
STAGES SNOWTRAVEL
Snowtravel organiseert stages in het buitenland voor de betere skiër/snowboarder of voor de skiër/snowboarder die zich wil voorbereiden op een opleiding.

Deze stages kunnen zijn: freeride, touring, buiten piste, buckelstage, alle terrein en voorbereiding op hoger niveau.

Er wordt een trainer ingehuurd met minimumniveau skileraar.  Dit kan zowel een Belgische als een buitenlandse trainer zijn.

De stage is facultatief en extra te betalen. Aanvragen bij reservatie.

Voor meer info kan u ons steeds contacteren op 011/23 53 33
************************************************************************************************************************************************************
BFSI/BSFE OPLEIDING

Snowtravel organiseert in samenwerking met BFSI en BSFE opleidingen en stages tijdens de herfst-, kerst- en paasvakantie. Dit onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen.

BFSI: Belgian Federation of Snowsport Instructors

In de benaming werd “Ski” vervangen door “Sneeuwsport”, naar analogie met de aanpassing in de internationale benaming. BFSI is een nationaal opleidingsorgaan dat sinds 1989 internationaal erkend is. BFSI is lid van INTERSKI en IVSI, “International Federation of Snowsport Instructors”. Door zijn deelname aan de congressen van IVSI en INTERSKI volgt BFSI alle belangrijke ontwikkelingen op de voet, hetzij op het vlak van techniek, pedagogisch aanpak, nieuwe materialen… Zodoende kunnen de cursussen blijvend beantwoorden aan de hoogste kwaliteitsnormen.

De periode voor de stages en opleidingen kan u vinden door op onderstaande link te klikken.


 
Livigno

Dit zonnig, hooggelegen gebied (tot 2 797 m) garandeert sneeuwrijke pistes van november tot april. De pistes zijn geschikt voor alle niveaus, met wijde open pistes voor beginners en zwarte pistes voor de gevorderden. Bovendien is Livigno een tiefschneeparadijs.

Eenmaal in Livigno kunt u de auto gewoon aan de kant laten staan. Mottolino Fun Mountain en Carosello 3000 zijn elk op één flank van het dal gelegen en niet rechtstreeks met elkaar verbonden, met daartussen het lang uitgestrekte dorp. Gratis skibussen pendelen tussen de twee skistations van Livigno.                                                                                                   

Na een sportieve dag vol ski- of snowboardfun belandt u als vanzelf in één van deze après-skibars: Tea Del Vidal de allegra of de  Stalet. Zo duurt de dolle pret nog enkele uurtjes langer.
 
Livigno Mooi skigebied tussen twee nationale parken ingebed

Livigno ligt op een hoogte van 1816 meter tussen de nationale parken van de Stelvio en het Engadin. Het winterseizoen loopt van november tot en met mei. Deze data zeggen genoeg over de sneeuwzekerheid van dit gebied.

Geïsoleerde ligging
Livigno ligt beschermd tussen twee hoge bergketens in en heeft daardoor een droog en uitzonderlijk zonnig klimaat, maar het kan er in de winter wel behoorlijk koud worden. Door deze inneralpine ligging vangt dit gebied vooral in het begin en aan het eind van het seizoen veel sneeuw. Het dal bestaat uit twee zijden, de Carosello-flank en de Mottolino-flank die worden gescheiden door een weg.

Laatbloeier
Door de geïsoleerde ligging was Livigno een laatbloeier in wintersportland. De eerste skilift verscheen in 1958 en in 1964 waren er nog altijd maar vier hotels en diezelfde skilift. Tegenwoordig is het skigebied van Livigno met meer dan 115 kilometer aan pistes en 33 liften best groot. De pistes strekken zich uit aan twee kanten van het langgerekte dal (Livigno is maar liefst vijf kilometer lang), waarbij je tussen de 2797 meter hoge Carosello en de 2796 meter hoge Vetta Blesaccia het meest interessante deel van het skigebied vindt.

Zeer brede en lange pistes
De twee flanken zijn niet met elkaar verbonden door liften, maar er is wel de hele dag een goed functionerend en gratis bussysteem met drie routes. De hellingen zijn grotendeels rood, zwart en beperkt blauw. Maar laat je hier niet door afschrikken, de rode pistes zijn zeker de moeilijkste rode pistes niet en zouden in sommige andere gebieden voor blauw doorgaan. De breedte en de prima preparatie van pistes zorgen ervoor dat de pistes eenvoudig aanvoelen.

Lang niet alle liften zijn supersnel of high-tech, maar ondanks dat is de doorstroming in het gebied vlot. Beetje bij beetje vervangt het gebied de liften.

Belastingvrij dorp
In het dorp zelf zijn veel winkels, dankzij de belastingvrije status, te vinden en je komt dan ook niets tekort in dit levendige dorpje. Van alcohol, high-tech tot parfums: alles is hier te vinden. Maar belangrijker voor de gemiddelde wintersporter is ook dat er genoeg materiaalwinkels te vinden zijn voor de skihuur of aanschaf van materiaal en kleding.
 
LIVIGNO MOGELIJKE REISWEG:
Afstand Livigno 930km vanaf Brussel.

1° mogelijkheid:         AACHEN(E314) - KEULEN(E40-A4) - KOBLENZ - KARLSRUHE - STUTTGART - ULM - KEMPTEN - FÜSSEN - REUTTE - FERNPASS - IMST - LANDECK - PFUNDS - SUSCH(ZW.) - ZERNEZ(ZW.) - LIVIGNO(I.)
 
2° mogelijkheid:         LUXEMBURG - METZ(FR.) - STRASBOURG - BASEL - ZURICH(ZW.) - blijven volgen tot afslag DAVOS    (moeilijke pas) - in DAVOS FLUËLAPASS tot SUSCH - ZERNEZ(ZW.) - in ZERNEZ rechtdoor (niet naar ST.MORITZ) - tunnel LIVIGNO (I.)

                LET OP! Informeer of de passen zijn geopend via teletekst of VTB / VAB.


TREIN-VEREINATUNNEL  +/- 44 EURO per doortocht.
TUNNEL LIVIGNO +/- 45 EURO *
TOL ARLBERGTUNNEL +/- 10 EURO per doortocht.
OOSTENRIJK VIGNET 10-dagen +/- 12 EURO
ZWITSERLAND VIGNET +/- 45 EURO
TOL FRANKRIJK (METZ - STRASBOURG) +/- 2 x +/-10 EURO per doortocht.

*EXTRA INFORMATIE ivb met met de huidige uurregeling van de tunnel.  
Deze tunnel is éénrichtingsverkeer dus afwisselend geopend voor toegang tot Zwitserland of toegang tot Italië.

Munt La Schera tunnel – La Drossa (Livigno - Zwitserland) 
DAGELIJKS 24 UUR GEOPEND
VAN MAANDAG T/M ZONDAG DAGELIJKS 24 UUR GEOPEND: Doorgaand verkeer op afwisselende eenrichtingsbasis.
OP ZATERDAG VASTE DOORGANGSTIJDEN MET ALTERNEREND EENRICHTINGSVERKEER.
 
Uurschema (geldig vanaf  18/12/18 – hele jaar 24/24 - 7/7 open)

Maandag: doorlopend
Dinsdag: doorlopend
Woensdag: doorlopend
Donderdag: doorlopend
Vrijdag: doorlopend
Zaterdag: doorlopend**
Zondag: doorlopend
 
** Uurschema op zaterdag

Van 24.00 tot 06.00: transit op afwisselende eenrichtingsbasis
Van 06.00 tot 09.00: open van Livigno naar Zwitserland
Van 10.00 tot 18.00: open van Zwitserland naar Livigno
Van 18.00 tot 24.00: transit op afwisselende eenrichtingsbasisOPGELET : Voor de meeste landen in en rond de Alpen zijn winterbanden  + winteruitrusting verplicht. (bij een eventueel ongeval en u voertuig is niet uitgerust met winterbanden + uitrusting is het in sommige gevallen mogelijk dat u in gebreke wordt gesteld, als het kan worden aangetoond als oorzaak van het ongeval, zoals langere remweg,... )

Met het vliegtuig

Afstand Livigno - luchthaven 
luchthaven  Innsbruck 178km
luchthaven  Milaan Bergamo 188km
luchthaven Friedrichshafen 197km
luchthaven Zürich 205km
luchthaven Milaan Malpensa 273km
luchthaven  Verona 280km
luchthaven  Basel 294km
 

Dubbele kamer in single gebruik

Aantal personen: 1
Reizen:
Kamerfaciliteiten: In hout beklede slaapkamer met tapijt.
Dubbel bed en privé WC.
Dezelfde eigenschappen als gewone dubbele kamer maar iets kleiner.
Gescheiden slaapruimte: Nee

De foto’s en grondplannen gelden als voorbeeld en zijn nooit representatief voor alle kamers van hetzelfde type.

Dubbele kamer

Aantal personen: 2
Reizen:
Kamerfaciliteiten: Kamer gedecoreerd in traditionele, in hout beklede bergsfeer.
Balkon met panoramisch uitzicht.
Mogelijkheid tot toevoegen van babybed of veldbedje voor kind tot twee jaar.
Gescheiden slaapruimte: Nee

De foto’s en grondplannen gelden als voorbeeld en zijn nooit representatief voor alle kamers van hetzelfde type.

Driepersoonskamer

Reizen:
Kamerfaciliteiten: Driepersoonkamer met breed panoramisch balkon en comfortabele sofa.
Gescheiden slaapruimte: Nee

De foto’s en grondplannen gelden als voorbeeld en zijn nooit representatief voor alle kamers van hetzelfde type.

Vierpersoonskamer

Reizen:
Kamerfaciliteiten: Ideaal voor families met twee kinderen of een groep vrienden.
In hout beklede kamer gedecoreerd in warme kleuren met een dubbel bed en een stapelbed of sofabed.
Gescheiden slaapruimte: Nee

De foto’s en grondplannen gelden als voorbeeld en zijn nooit representatief voor alle kamers van hetzelfde type.

Zolderkamer

Reizen:
Kamerfaciliteiten: Ideale kamer voor families met jonge kinderen die erg gesteld zijn op hun privacy.
Ondanks schuine plafonds (max. hoogte 2m, min. hoogte 1m) kan deze kamer beschikken over aansluitende kamers en badkamer.
Gescheiden slaapruimte: Ja

De foto’s en grondplannen gelden als voorbeeld en zijn nooit representatief voor alle kamers van hetzelfde type.

Er werden geen resultaten gevonden
SLUITEN
Wij gebruiken cookies om het voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met de cookies kunnen onze partners en wij advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met het verwerken van de gegevens die zowel wij als onze partners hebben verkregen met behulp van deze cookies.