Momenteel gesloten

De Matterhorn en de Mont Blanc zijn waarschijnlijk de meest iconische bergen van de Alpen. De meeste mensen kennen de Matterhorn echter vanuit Zermatt, de Zwitserse kant. Maar aan de Italiaanse kant van de berg, die hier Cervino heet, ligt het schitterende skigebied Breuil-Cervinia. In een paar steekwoorden: hoog, sneeuwzeker, enorm lange pistes, veel kilometers skiplezier, superrustig en verrassend goedkoop. Op wintersport in Cervinia krijg je dan ook al snel een Wow-gevoel.
Het hele, aaneengesloten skigebied beslaat drie valleien: die van Valtournenche en Breuil-Cervinia aan de Italiaanse kant en die van Zermatt aan de Zwitserse kant. Dat levert een netwerk van maar liefst 360 kilometer aan aaneengesloten skipisten op. Dat maakt skigebied Cervinia tot het grootste skigebied van de Aosta-vallei en een van de grootste skigebieden in de Alpen. En het off-piste gebied is zo groot, dat ze er maar niet eens aan begonnen zijn om dat op te meten. Ook bijzonder is dat je in Breuil-Cervinia kunt heliskiën.
De pistes in Cervinia zijn ook nog eens heel erg breed, dus last van andere wintersporters heb je niet. Bovendien kun je ook als je geen hardcore poederbaas bent, af en toe lekker in de diepe sneeuw duiken, door gewoon je ski’s even van de piste af te draaien. En hup, je bent ook zo weer terug op de geprepareerde sneeuw. Verder zijn de pistes ook nog eens heerlijk lang.
Het hoogste punt aan de Italiaanse zijde is op Plateau Rosa, een 3480 meter hoge bergkam. Dit bergstation vormt de Zwitsers-Italiaanse grens. Met de lift vanaf het dalstation ben je binnen veertig minuten op die grens. Vanaf dat punt kan je via een 22 kilometer lange afdaling naar beneden. Je skiet dan naar Valtournenche. Eigenlijk speel je een beetje vals, want er is wel een korte stoeltjeslift voor nodig. Je kunt ook afdalen naar Zermatt. Die afdaling moet je zeker ook gedaan hebben, maar houd dan wel rekening met de tijd: je moet tijdig de lift terug naar Klein Matterhorn nemen. Gelukkig staat dit overal erg duidelijk aangeduid.
Nog hoger

Aan de Zwitserse zijde kun je nóg hoger: van Plateau Rosa over eeuwig besneeuwde gletsjerpistes naar liftstation Trockener Steg. Dat is het beginpunt van de Matterhorn Expres, Europa's hoogste skilift. Deze 100-mans cabine zweeft over grillige gletsjervelden naar de Klein Matterhorn (3883 m).

Uitbreiding skipas:
Met de skipasuitbreiding Breuil-Cervinia Valtournenche Internazionali kunt u grenzeloos genieten van al het skiplezier. Behalve de skigebieden Breuil-Cervinia en Valtournenche, kunt u dan ook van de vele pistes van het skigebied in Zermatt afdalen. Van het begin in Cervinia tot aan de grensovergang op de Theodulpass tot aan de Rothorn ligt in totaal 360 pistekilometer aan uw voeten en heeft u een schitterend uitzicht op de Matterhorn. Voor internationaal skiplezier dient u echter uw paspoort bij u te hebben. Uitbreiding skipas internationaal mogelijk bij de boeking. (Toeslag 18 euro per dag) u kan ook ter plaatse uw pas uitbreiden, maar dan is de toeslag 50 euro per dag.

Onze hotels

Sertorelli Sporthotel****S

Op wandelafstand van de liften In het centrum Skiverhuur in hotel Wellness