Momenteel gesloten

Salzburger Sportwelt - Ski Amadé


​Geluk laat zich niet gemakkelijk in woorden omschrijven. Maar laten we nummers proberen: 350 km aan pistes, perfecte liftvoorzieningen, allemaal op 1 skipas. Plus 200 rustieke skihutten, 3000 ligstoelen in de zon, 7 gezellige dorpen en 0 redenen om ergens anders te zoeken.
Wat wil je wintersporthart nog meer?
In Salzburger Sportwelt is elk mogelijk skiplezier aanwezig. Van zacht tot veeleisend, van perfect geprepareerd tot diep en besneeuwd, van funpark of FIS-racepiste tot freestyle piste. Zelfs de berg opgaan is een belevenis dankzij de ultramoderne skiliften en het fantastische panoramische uitzicht onderweg naar de top.
De Salzburger Sportwelt is behoorlijk wijds en strekt zich uit tussen St. Johann im Pongau in het westen en Filzmoos in het oosten. Daartussen ligt een veelzijdig skigebied, dat niet geheel met elkaar is verbonden. De kern van het skigebied wordt gevormd door Zauchensee-Flachauwinkl-Kleinarl en Snow Space Salzburg. Skiën in de Salzburger Sportwelt voelt als het maken van een mini-roadtrip; de gebieden verschillen zowel qua sfeer als moeilijkheidsgraad zo sterk van elkaar dat je het gevoel hebt elke dag in een ander soort gebied te skiën. Het deelgebied Flachau - Wagrain - Sankt Johann im Pongau biedt vooral veel vlakke brede pistes en veel gezellige hutjes.

 
Toegankelijk en afwisselend
Vanuit Flachau vertrekken meerdere, snelle stoelliften en gondels zodat je snel op de piste staat zonder wachttijden. De pistes bij Flachau lopen over mooie, glooiende hellingen en langs sfeervolle naaldbossen. De moeilijkheidsgraad van de pistes is gelijkmatig verdeeld over blauw en rood.

Van Flachau naar Wagrain
Vanuit Flachau ski je over de bergkam richting Wagrain waar je met de G-link Gondel direct de oversteekt maakt naar de pistes van Wagrain. Vanuit Wagrain kun je een mooie tocht maken over 3 verschillende bergtoppen, totdat je de pistes van Alpendorf bereikt. De pistes van Sankt Johann im Pongau zijn met de skibus vanuit Alpendorf te bereiken - hier vind je nog diverse mooie afdalingen. Het gebied is ontstaan uit een samenwerking tussen 8 unieke bergdorpen met ieder hun eigen karakter.
​Na het skien..
In Flachau weten ze wat feesten is en après-ski wordt hier dan ook groot geschreven! Cafés, schirmbarretjes en disco's zorgen voor een gevarieerd feestprogramma. Bij Ski Amadé zetten ze alles op alles om je de perfecte ski-ervaring te bezorgen. Er staan regelmatig sensationele evenementen en winteractiviteiten op het programma.

Onze hotels

Alpendorf****

Aan de skipiste/skilift In het centrum Skiverhuur vlakbij hotel Wellness

Zinnkrügl****S

Aan de skipiste/skilift In het centrum Skiverhuur vlakbij hotel Wellness

Sporthotel Wagrain****S

Aan de skipiste/skilift Skiverhuur in hotel Wellness Zwembad

Alpenhof****S

Aan de skipiste/skilift In het centrum Skiverhuur vlakbij hotel Wellness

Hotel Sportwelt***

Ski In - Ski Out In het centrum Skiverhuur vlakbij hotel Wellness

Zentral****

Ski In - Ski Out In het centrum Skiverhuur vlakbij hotel Wellness

Alpendorf Hotel Stern***

Aan de skipiste/skilift Sauna Half pension Bar