Clubformule shortski tijdens schoolvakantie

  • Reisbegeleiding
  • Nederlandstalige skiles (3u in de voormiddag) vanaf 4 jaar tot 16 jaar en Nederlandstalige namiddagbegeleiding op de piste door onze Snowtravel monitoren

  Reisbegeleiding | Ski- en snowboardlessen | Animatie | Dagprogramma

Reisbegeleiding

Ons monitorenteam en de reisleiding staan voor u ook paraat naast de piste. Om u ten volle van uw vakantie te laten genieten, gaat er een reisleider mee die alle praktische zaken (skipassen, hotel) voor u regelt. Voor info over skiverhuur, skigebied of andere vragen kan u steeds bij hem of haar terecht. Zorgeloos reizen voor u, is onze missie.

 

Ski- en snowboardlessen

  • Nederlandstalige ski- en snowboardlessen* door onze Snowtravel monitoren zijn gratis voor kinderen (vanaf 4 jaar tot 16 jaar).
  • Kinderen vanaf 4 jaar behoren tot de Snowie Kids, alle info hierover kan u vinden op de 'Kids' pagina
  • Skilessen zijn in de voormiddag gedurende 3 uur (start +/- 09:00u tot +/- 12:30u).  De skiles bij een 5-daagse shortski start de dag na aankomst en loopt tot en met dag van vertrek. Bij een 4-daagse shortski start de skiles op dag van aankomst en loopt tot dag voor vertrek.
  • Namiddagbegeleiding op de piste voor kinderen die zelfstandig een skilift kunnen nemen. Voor de allerjongsten is de namiddagbegeleiding op de piste zonder skiën maar met sneeuwpret. Alle info over de namiddagbegeleiding kan u vinden op de ‘Kids’ pagina.
Info Snowboard

Snowboardlessen worden niet aangeboden tijdens de shortski. Voor kinderen vanaf 10 jaar is er wel de mogelijkheid om mee te snowboarden met de skigroep. Privé-ski of snowboardles is steeds mogelijk op aanvraag. Minimumleeftijd voor de snowboardlessen is 10 jaar. 

Start to ski

Voor volledig beginnende volwassenen organiseren we Start to Ski, dit zijn reizen met gegarandeerde lessen voor beginners. Opgelet: niet alle shortski's tijdens de schoolvakanties hebben de Start to Ski. Enkel bij de reizen waar dit specifiek staat vermeld. Zie themareizen Start to Ski.
Deze lessen starten vanaf niveau nul (zonder enige ski ervaring). Om u zo optimaal mogelijk te begeleiden, is er tijdens de eerste 2 dagen een volledige dag skiles voorzien. Vanaf het moment dat de ski’s onder controle gehouden worden, kunnen de volwassenen in de namiddag hun kunsten uitproberen tijdens het vrij skiën. De kinderen sluiten aan bij de namiddagbegeleiding . Bij onvoldoende beginners kan er beslist worden om de uurregeling van de skilessen aan te passen en enkele uren te geven op uren of dagen (vb. dag van aankomst) die afwijken van de groepsbegeleiding. Dit is eerder uitzondering dan regel en zal vooraf besproken worden met de deelnemers. Het is mogelijk bij kleinere groepen / onvoldoende inschrijvingen dat kinderen en volwassenen in dezelfde groep worden ingedeeld. 


Groepsindeling

De groepsindeling gebeurt al skiënd in groep en niet door individuele testen. De groepsindeling gebeurt volgens skiniveau en niet volgens leeftijd. Het is onze betrachting bij de groepsindeling kinderen in aparte groepen in te delen naargelang het niveau. Het is dus mogelijk bij kleinere groepen / onvoldoende inschrijvingen dat kinderen van verschillende leeftijden in dezelfde groep worden ingedeeld. 
De skilessen worden op een speelse en aangename manier georganiseerd, en niet als een test. U op alle momenten een aangenaam vakantiegevoel bezorgen is onze prioriteit. Het doel is het skiën gecontroleerd te kunnen aanleren zonder de intentie om van de deelnemer een wedstrijdskiër te maken .
Al onze monitoren zijn lid van vzw Monitoren en behaalden hun diploma bij een erkende organisatie.
Er worden steeds voldoende monitoren voorzien in verhouding met het aantal inschrijvingen. We trachten in de ski- en snowboardlessen ca. 9 personen per groep. te voorzien (met een maximum van 12 pers)
Alle lessen zijn gratis. Er geen teruggave of korting indien er niet deelgenomen wordt aan de ski- of snowboardlessen.

Animatie

Na het skiën kan er bij interesse worden afgesproken voor bijvoorbeeld een après-ski of een wandeling Een activiteit zorgt voor een extra vleugje ontspanning en groepssfeer.  Dit kan gaan van een avondwandeling, fakkeltocht, rodelen, paardensleetocht, quiz.. Deze activiteiten zijn niet standaard voorzien tijdens deze shortski maar zijn wel mogelijk op aanvraag/ interesse van de groep. U kan hiervoor steeds terecht bij uw reisleider.

Dagprogramma shortski tijdens schoolvakantie

Algemene info : Het aangeboden programma is vrijblijvend voor deelname. U bent op elk moment volledig vrij om te kiezen of u wenst deel te nemen of niet. De activiteiten zijn afhankelijk van de diverse factoren zoals bestemming, weersomstandigheden, interesse van de groep…Opmerking : Dit programma geldt als voorbeeld en is nooit representatief voor alle reizen. Het heeft als doel een indicatie te geven van de beleving en wat u mag verwachten..
Shortski tijdens schoolvakantie

Dag van vertrek vrijdag :
Jouw vakantie start wanneer je plaats neemt in onze bus. Gewoon achteruit leunen en je reisgenoten leren kennen. Je maakt ook meteen al kennis met enkele Snowtravel monitoren. Tijdens de rit  lichten zij al een tipje van de sluier van wat je mag verwachten in de komende dagen. Als de vermoeidheid toeslaat gaan de oogjes toe en wanneer ze open gaan, ben je uitgerust in de bergen toegekomen.

Dag van aankomst zaterdag (dag 1) :
Aankomst op bestemming rond ontbijt uur. Na het uitladen van de bagage is het genieten van een hartelijk ontbijt. Intussen worden jullie gereserveerde skipassen verdeeld door onze monitoren. Na het ontbijt wordt er verzameld voor de mensen die materiaal wensen te huren. In de namiddag (+/-14u) zijn de kamers ter uwer beschikking. Tussen 17u30-18u is de reisleider voor u paraat aan de receptie voor eventuele vragen en/of problemen.
Rond 18u30 eerste afspraak voor aperitief in de bar, verwelkoming door uw reisleider en voorstelling van uw Snowtravel monitoren. U ontvangt de nodige toelichting over wat u de komende dagen mag verwachten. Kortom, het startschot van een zorgeloze vakantie.

Dag 2 Zondag
Na een weldoend ontbijt afspraak voor de start van de skilessen voor de kinderen van 4 tot 16 jaar en voor beginnende volwassenen. De anderen kunnen vrij skiën, individueel of in groep en aansluiten bij de rest van de groep voor de lunch.
+/-12u30 Time to lunch! Dit doen we samen, zodanig dat kinderen en ouders, vrienden samen kunnen geniet van een heerlijke maaltijd.
+/-14u Start van de namiddagbegeleiding voor alle kinderen. Iedereen is vrij om hieraan deel te nemen of vrij te skiën. De namiddagbegeleiding is steeds tot +/- sluiting van de liften.
19u-19u30 : Tijd om te genieten van een gezellig diner.

Dag 3 Maandag
Afspraak om 9u voor de start van de skilessen. De lunchplaats ligt vast, allen daarheen!
Namiddagbegeleiding start na de gezamenlijke lunch. Na een intensieve en/of rustige dag op de piste kan er bij voldoende interesse samen afgesproken worden om de lokale après-ski bar te bezoeken. Een activiteit zorgt voor een extra vleugje ontspanning en groepssfeer.  Dit kan gaan van een avondwandeling, fakkeltocht, rodelen, paardensleetocht, quiz.. Deze activiteiten zijn niet standaard voorzien tijdens deze shortski maar zijn wel mogelijk op aanvraag/ interesse van de groep. U kan hiervoor steeds terecht bij uw reisleider.
 19u30 : tijd om een heerlijke dag rustig af te sluiten bij een heerlijk avondmaal.

Dag 4 Dinsdag
9u : start voor de deelnemers aan de skilessen, we spreken samen af voor de lunch rond +/- 12u30.
Dagelijkse namiddag begeleiding start na de lunch. Zoals aangegeven kan er bij voldoende interesse een mogelijkheid zijn voor het organiseren van een activiteit. Deze activiteiten zijn niet standaard voorzien tijdens deze shortski maar zijn wel mogelijk op aanvraag/ interesse van de groep. U kan hiervoor steeds terecht bij uw reisleider.

Dag 5 Woensdag
Na een laatste ontbijt inpakken en uitchecken, nog niet wegwezen. Onze bagage wordt samen ondergebracht in een ruimte waar we ons straks ook kunnen omkleden.
Voor de skilesdeelnemers is er vandaag nog les voorzien. Afspraak na het ontbijt om een laatste keer de techniek bij te schaven en te genieten van heerlijke afdalingen.
De anderen zijn vrij om te doen en laten wat men wenst. Er kan nog geskied, geshopt of gewandeld worden. Afspraak voor het avondeten om 17u30, gelieve dit te respecteren zodanig dat de planning voor de terugreis behouden blijft.  Vertrek bus om 19u stipt, verzamelen aan de receptie. Met een bagage vol herinneringen keren we voldaan terug richting België. Tijd om na te genieten en uit te kijken naar een volgende reis.

Dag van thuiskomst:
Aankomst in Genk is voorzien rond 7u afhankelijk van weg en weersomstandigheden. Vanuit Genk zal er verder gereden worden naar de gevraagde afstapplaats.

Dit is een voorbeeldprogramma van een 5 daagse shortski, voor 4 daagse is het programma gelijkaardig voor 4 dagen. Enkel voor de skiles bij een 5-daagse shortski start deze op zondag en loopt tot en met woensdag. Bij een 4-daagse shortski start de skiles op woensdag en loopt tot en met vrijdag.