Bus Info

Praktische info reizen met bus

De zitplaatsen in de bus worden op voorhand vastgelegd. Indien u een voorkeur heeft voor bepaalde zitplaatsen in de bus, gelieve dit bij reservatie door te geven. Naargelang de beschikbaarheid wordt er rekening mee gehouden.
De kans bestaat dat er combinaties van reisbestemmingen per rit mogelijk zijn. De combinaties worden meestal gemaakt in het traject van de verste bestemming, dit is afhankelijk van aantal personen per bestemming.  Het is mogelijk dat er onderweg moet overgestapt worden op een pendelbus of taxi. ​Door de nieuwe wetgeving inzake rij- en rusttijden van de chauffeurs is het mogelijk dat de transfers naar de piste gebeuren met een plaatselijke (ski)bus.
De toegang tot Livigno is via een tunnel. Deze tunnel is éénrichtingsverkeer en is dus afwisselend geopend voor toegang tot Zwitserland of tot Italië. De tunnel is wegens beperkte hoogte niet toegankelijk voor al onze bustypes. Afhankelijk van de openingstijden en het type bus kan het zijn dat het ontbijt bij aankomst mogelijk op een andere locatie is dan het hotel. Bij de types die niet door de tunnel kunnen, zal er worden overgestapt op een verzameltaxi of bus. Deze brengt u dan de laatste kilometers tot Livigno. De openingsuren voor de tunnel zijn variabel en niet vast per seizoen.
Er worden geen bagagelabels vooraf opgestuurd. op uw opstapplaats meldt u zich aan bij de buschauffeur met uw brief van vertrek. Deze ontvangt u een 21 dagen voor vertrek. Op deze brief staat welke kleur label (indien nodig) u ontvangt van de chauffeur. U dient uw bagage steeds zelf te voorzien van labels met uw persoonlijke gegevens. Toegestane bagage per persoon: 1 koffer, 1 handbagage, 1 snowboard of 1 paar ski's + skischoenenzak. Indien u reist met een Dream Class zijn deken en hoofdkussen voorzien, voor de andere bustypes niet. Dit mag u gerust zelf meebrengen.
Op uw brief vertrek staat het uur van vertrek voor uw opstapplaats, gelieve steeds 15 minuten vooraf aanwezig te zijn. Bij problemen kan u steeds een noodnummer contacteren, deze staat ook op uw brief van vertrek. Verdere info omtrent vertrek-en aankomsturen staan hierop ook vermeld.
Het is verboden om eigen alcoholische dranken te verbruiken in de bus.

OVERMACHT BUS

*In geval van overmacht, ongeval, mechanisch defect, file, hevige sneeuwval, … of welke overmacht dan ook, kan het gekozen type autocar vervangen worden door elke type bus dat er beschikbaar is. 

Indien in het geval van overmacht een ander type bus ingezet wordt, worden het volgende tarief gehanteerd als compensatie:
​Voor de weekreizen tijdens de schoolvakanties ten opzichte van een Royal Class: (prijzen per persoon).
  • Compensatie bus Sleep Class: € 0 per persoon - per rit.
  • Compensatie bus First Class: € 20 per person - per rit.
  • Compensatie bus Dream Class: € 40 per persoon - per rit (alle bestemmingen).
  • Compensatie bus Livigno Express € 40 per persoon - per rit
 
​Voor alle shortski’s ten opzichte van een Sleep Class of een Royal Class: (prijzen per persoon).
  • Compensatie bus First Class: € 10 per persoon - per rit.
  • Compensatie bus Dream Class: € 20 per persoon - per rit. (alle bestemmingen).
  • Compensatie bus Livigno Express € 20 per persoon - per rit