Auto

Liever zelf aan het stuur van je reis? Neem dan de auto richting Oostenrijk, Italië of Frankrijk. De meeste hotels zijn autovriendelijk en bieden een (gratis) autostaanplaats of garage aan.
Alle aangeboden weekreizen tijdens de schoolvakanties zijn standaard op basis van eigen vervoer.
Voor deze reizen zijn een extra ontbijt op dag van aankomst en een extra avondmaal op de vertrekdag in het hotel niet inbegrepen.  Indien gewenst, kan u dit bij uw reservatie bijboeken tegen betaling. De kamers zijn beschikbaar in de namiddag van de dag van aankomst (uur afhankelijk van het hotel in kwestie, ca 15u). De bagage kan steeds samen geplaatst worden in een gemeenschappelijke ruimte, zodat u reeds kan gaan skiën. Op de vertrekdag dient u de kamer vóór 10u te ontruimen (tenzij anders vermeld). Nog even meegeven dat als u met eigen wagen reist de parkeerplaats gelijk loopt met de check-in/check-out van de kamer, tenzij anders overeengekomen met het hotel. Dit geldt ook voor de skilockers! Dit is idem voor het wellness- en zwembadgedeelte. Wenst u voor of na deze tijdspanne gebruik te maken van deze faciliteiten worden er kosten aangerekend door het hotel.

 

Skireis met de auto

Met de wagen op skivakantie? Hier enkele tips: 

 
  • Vergeet je sneeuwkettingen niet mee te nemen, ook als u winterbanden hebt! In de bergen wordt via een waarschuwingsbord aangeduid waar de sneeuwkettingen moeten worden opgelegd. 
  • Reist u naar Oostenrijk: vergeet je wegenvignet niet aan te kopen. Ook winterbanden zijn verplicht van 1 november tot 15 april. In bepaalde gevallen moet de bestuurder ook sneeuwkettingen gebruiken. Bij een overtreding riskeert u een boete.
  • In Duitsland moeten alle voertuigen uitgerust zijn volgens het specifieke Duitse klimaat (dat soms erg verschilt van regio tot regio). Zo moet men met winterbanden in plaats van zomerbanden rijden of 4-seizoenenbanden gebruiken.
  • In Zwitserland bestaat geen speciale regeling voor het gebruik van winterbanden. Wel is ook hier een vignet verplicht. Maar als een voertuig niet is uitgerust voor een besneeuwde weg (dus zonder winterbanden, sneeuwkettingen of spijkerbanden rondrijdt) en het verkeer ophoudt, kan de bestuurder een boete krijgen. 
  • In Italië kunnen winterbanden worden gebruikt in plaats van sneeuwkettingen.