Clubformule weekreis buiten seizoen

 • Reisbegeleiding
 • Nederlandstalige skiles* (3u in de voormiddag) voor alle volwassenen door onze Snowtravel monitoren
 • Nederlandstalige snowboardles* door onze Snowtravel monitoren
 • Namiddagbegeleiding op de piste
 • Animatie en activiteiten op en naast de piste
 • Opgelet : Alle reizen in de periode voor de kerstvakantie en na de paasvakantie zijn zonder clubformule en reisbegeleiding.
 

  Reisbegeleiding | Ski- en snowboardlessen | Animatie | Dagprogramma | Foto galerij

Reisbegeleiding


Ons monitorenteam en de reisleiding staan voor u ook paraat naast de piste. Om u ten volle van uw vakantie te laten genieten, gaat er een reisleider mee die alle praktische zaken (skipassen, hotel) voor u regelt. Voor info over skiverhuur, skigebied of andere vragen kan u steeds bij hem of haar terecht. Zorgeloos reizen voor u, is onze missie.
 

Ski- en snowboardlessen

 • Tijdens deze weekreizen is de skiles beperkt tot maximaal 3 niveau groepen en minimum 6 deelnemers. (meer uitleg zie beneden)
 • Nederlandstalige ski- en snowboardles* door onze Snowtravel monitoren zijn gratis voor alle volwassenen
 • Skilessen zijn in de voormiddag gedurende 3 uur (start +/- 09:00u tot +/- 12:30u). De dag van aankomst en de dag van vertrek is er geen skiles of begeleiding (omwille van check-in en check-out hotel)
 • Bij reservatie dient u aan te geven of u al dan niet wenst deel te nemen aan de lessen
 • In de namiddag zal de reisleider vrijblijvend mee skiën met de groep.  Indien de ski niveaus van de deelnemers erg verschillend zijn, zal de reisleider afwisselend per groep skiën.
Skiles/ Groepsindeling

De groepsindeling gebeurt al skiënd in groep en niet door individuele testen. De skilessen worden op een speelse en aangename manier georganiseerd, en niet als een test. U op alle momenten een aangenaam vakantiegevoel bezorgen is onze prioriteit.
Het doel is het skiën gecontroleerd te kunnen aanleren zonder de intentie om van de deelnemer een wedstrijdskiër te maken.
Tijdens deze weekreizen is de skiles beperkt tot maximaal 3 niveau groepen en minimum van 6 deelnemers. Afhankelijk van de inschrijvingen per niveau kunnen er verschillende groepen zijn (max 3). Indien de niveau's verschillend zijn, is het mogelijk dat in 1 groep gedifferentieerd les wordt gegeven. 
Indien er minder dan 6 deelnemers voor de skilessen zijn zal de reisleider voor alle deelnemers van de reis (dit kan in combinatie zijn met deelnemers van de shortski)in de voormiddag voor een skibegeleiding (dus geen skiles) zorgen met tips en tricks. In de namiddag zal de reisleider met alle deelnemers van de groep skiën. Indien de ski niveaus van de deelnemers erg verschillend zijn, zal de reisleider afwisselend per groep/niveau skiën.
Al onze monitoren zijn lid van vzw Monitoren en behaalden hun diploma bij een erkende organisatie.
Bij een niet deelname of het niet doorgaan van de skilessen wegens onvoldoende inschrijvingen is er geen korting of recht op compensatie omdat de lessen gratis worden aangeboden

Extra info Snowboard

Snowboardlessen gaan enkel door bij voldoende inschrijvingen, minimum 6 deelnemers per niveau. De bevestiging van het wel of niet organiseren van de snowboardlessen kan hierdoor op zich laten wachten tot in de week voor de vertrek. Bij het niet doorgaan van de snowboardlessen wegens onvoldoende inschrijvingen is er geen korting of recht op compensatie omdat de lessen gratis worden aangeboden. Privé-ski of snowboardles is steeds mogelijk op aanvraag. Aan beginnende snowboarders vragen we steeds ook hun skiniveau op te geven. Indien snowboardlessen niet mogelijk zijn, wordt u vooraf hiervan op de hoogte gesteld.
 
Start to ski

Mits voldoende inschrijvingen (6 deelnemers) kunnen we skiles voorzien voor beginners. Om u zo optimaal mogelijk te begeleiden, is er tijdens de eerste 2 dagen een volledige dag skiles voorzien. Vanaf het moment dat de ski’s onder controle gehouden worden, kan u in de namiddag uw kunsten uitproberen tijdens het vrij skiën. Wij organiseren ook speciale START TO SKI reizen. Dit zijn reizen met gegarandeerde beginnerslessen ongeacht aantal deelnemers. Zie Themareizen Start to ski voor meer uitleg

 

Animatie en activiteiten

Niet enkel tijdens het skiën zorgen we voor de nodige animatie en activiteit. Ook na het skiën staat de agenda boordevol plezier. Dagelijks zorgt een gepaste activiteit voor een extra vleugje ontspanning en groepssfeer. De aangeboden activiteiten kunnen afhankelijk zijn naargelang de bestemming.  Deze activiteiten zijn afwisselend voor of na het avondeten. Deelname aan deze activiteiten is uiteraard vrijblijvend.  Dit kan gaan van een avondwandeling, fakkeltocht, rodelen, paardensleetocht, quiz…Sommige activiteiten zijn gratis, andere zijn tegen betaling.

Dagprogramma weekreis buiten seizoen

Algemene info : Het aangeboden programma is vrijblijvend voor deelname. U bent op elk moment volledig vrij om te kiezen of u wenst deel te nemen of niet. De activiteiten zijn afhankelijk van de diverse factoren zoals bestemming, weersomstandigheden, interesse van de groep…Opmerking : Dit programma geldt als voorbeeld en is nooit representatief voor alle reizen. Het heeft als doel een indicatie te geven van de beleving en wat u mag verwachten..

Dag van vertrek vrijdag :

Jouw genietweek start op vrijdagavond 21u wanneer je plaats neemt in onze Dream Class. Gewoon achteruit leunen en je reisgenoten leren kennen. Wanneer de vermoeidheid toeslaat neem je rustig plaats in jouw bed. Oogjes toe en wanneer ze open gaan, ben je uitgerust in de bergen toegekomen. Voor degenen die met eigen wagen rijden is de aankomst in hotel op zaterdag.
 
Dag van aankomst zaterdag (dag 1) :

Aankomst op bestemming rond ontbijt uur. Na het uitladen van de bagage wacht je een heerlijk energiek ontbijt. Kamers zijn beschikbaar in de namiddag, je bagage kan steeds in een ruimte geplaatst worden. Na het ontbijt kan je in deze ruimte u rustig omkleden om te gaan skiën of wandelen. De bestelde skipassen worden verdeeld. In de voormiddag is er afspraak bij het skiverhuur voor degenen die dit wensen, jouw reisleider zal je hierin begeleiden.
Vind u het tijd om de latten aan te binden, te wandelen, te shoppen of misschien het hotel te verkennen.. niets moet alles mag. U logeert in een luxueus hotel met alle voorzieningen, neem zeker de tijd om hiervan te genieten, alle dagen. In de namiddag +/- tussen 15 en 17u staan wij voor u klaar in de hotelbar voor vragen, info of gewoon een babbel…
Wanneer de sluiting van de liften nadert is de afspraak voor de aperitief nabij. We spreken af om na te genieten van de eerste dag in de hotelbar. We leren elkaar en het hotel wat beter kennen. Een korte toelichting over het verloop van de week is dan ook voorzien. Na het opfrissen laten we ons culinair verwennen. Misschien nog een laatste afsluiter in de bar en dan een 1ste dag voldaan afsluiten.
 
Dag 2 zondag:

De ochtend start met een hartelijk ontbijt. Nadien kan je vol energie je dag starten. Voor alle deelnemers van de skiles is er afspraak in de skikelder. De indeling voor de groepen zal s ’ochtends op een ontspannen manier gebeuren. De skiles is in de voormiddag gedurende 6 dagen 3u per dag.  Er zijn maximaal 3 niveaugroepen. In de namiddag heeft u de keuze om in groep met de reisleider of individueel te skiën. Indien de ski niveaus van de deelnemers erg verschillend zijn, zal de reisleider afwisselend per groep skiën. Indien je graag wat later de piste opgaat is er s ’middags bij de lunch steeds de mogelijkheid om aan te sluiten bij de groep.
Afspraak voor de lunch. We klikken onze latten aan en verkennen de hellingen. We eindigen de sportieve activiteiten voor vandaag in de meest gezellige après-ski van het dorp. Nadien spreken we voor het diner af.

Dag 3 maandag:

Voor de skiles wordt er na een deugddoend ontbijt afgesproken aan de skikelder. De andere skiërs hebben opnieuw de keuze om tijdens de namiddag individueel of begeleid te skiën. We spreken af om samen te genieten van de lunch. Vandaag is het na het skiën rodeltijd, met z’n allen gezellig naar beneden glijden. Na de adrenaline boost is het hoog tijd voor een verkwikkend drankje. Dan zien om tijdig aan tafel te gaan. Met voldoende stof om na te praten spreken we af in bar van het hotel.

Dag 4 dinsdag:

Na een goede nachtrust en verzorging van de innerlijke mens, spreken we af in de skikelder. Aansluiting bij de groep kan wederom bij de lunch. Op dinsdagnamiddag is er skitocht voorzien, we verkennen de leukste pistes en doen wat kilometers, uiteraard aangepast aan niveau en zin van de groep. Zo ontdekken we enkele nieuwe berghutten.
Na een intensieve dag eten we samen en trekken na het eten te voet naar een gezellige stube in het dorp. Heerlijk genieten van een avondwandeling langs de rivier in de sneeuw, u zal zeker aangenaam verrast zijn. En geen zorgen, voor de terugtocht zijn taxi’s ook mogelijk.
 
Dag 5 woensdag:

In de voormiddag is het programma zoals voorheen. Op woensdag is er een namiddagactiviteit voorzien, je hebt de vrije keuze aan deel te nemen aan de voorgestelde activiteit. De activiteiten verschillen naargelang bestemming en interesse van de deelnemers. In Livigno bijvoorbeeld denken we aan een sneeuwscooter tocht of een uitgebreide begeleide wandeling. Ontdek het skigebied op een compleet andere manier. Met gashendel open of niet, genieten zal je zeker. Sommigen activiteiten zijn tegen betaling. Voor de skiërs is er ook begeleiding voorzien. We spreken met zijn allen af voor de après-ski. Aansluitend diner in het hotel.
 
Dag 6 donderdag:

Ochtendski bij zonsopgang en ontbijten op grote hoogte! Voor de vroege vogels onder ons een perfecte start voor een heerlijke skidag. (mits toeslag) Voor de niet deelnemers spreken we af om 10u, vandaar starten ook de skilessen. We spreken wat later af voor de lunch en genieten in de namiddag verder. Na een afsluiter bij het skiën en ons diner in het hotel is het tijd voor wat hersenactiviteit. We verdelen ons in enkele groepjes en wagen ons aan een quiz. Na deze lange uitputtende dag gaan we slim en voldaan onder de wol.
 
Dag 7 vrijdag:

De laatste dag skiles start na het ontbijt, tijd om de techniek en kennis te optimaliseren. We verzamelen voor de lunch en trekken nadien onze latten terug aan. De laatste avond wordt traditioneel afgesloten met een goede après-ski. Net op tijd aan tafel genieten we samen van het avondeten.
 
Dag 8 zaterdag:

Na een laatste ontbijt inpakken en uitchecken, nog niet wegwezen. Onze bagage wordt samen ondergebracht in een ruimte waar we ons straks ook kunnen omkleden. Net zoals de andere dagen bent u vrij om te doen en laten wat u wil. Naargelang de interesse van de groep kan er nog samen geskied, geshopt of gewandeld worden. Afspraak voor het avondeten om 17u30, gelieve dit te respecteren zodanig dat de planning voor de terugreis behouden blijft.  Vertrek bus om 19u stipt, verzamelen aan de receptie. Met een bagage vol herinneringen keren we voldaan terug richting België. Tijd om na te genieten en uit te kijken naar een volgende reis.
 
Dag 9 zondag ochtend:

Aankomst in Genk is voorzien rond 7u afhankelijk van weg en weersomstandigheden. Vanuit Genk zal er gereden naar de gevraagde afstapplaats.

Foto galerij