Dit moet u weten

HOTEL - KAMER

 
 
Bij de hotelbeschrijving vindt u meestal een kamerfoto. Deze kamerfoto’s zijn nooit representatief voor alle kamers in het desbetreffende hotel. Ze gelden enkel als voorbeeld.  De kamers in de hotels zijn niet allemaal identiek. Bepaalde kamers hebben een betere ligging of mooier uitzicht. Snowtravel kan niet aansprakelijk gesteld worden voor dit onderscheid. Indien het hotel in laatste instantie betere type kamers vrij heeft, kan het beslissen om deze kamers toe te kennen aan bepaalde klanten. Deze toekenning berust op toeval. Snowtravel wordt niet op de hoogte gebracht van kamerwisselingen indien het gaat over een kwaliteitsverbetering.
Voor de derde en vierde persoon in de kamer wordt een slaapbank, een uitrolbaar of uitklapbaar bed voorzien. Dit is gebruikelijk in alle Europese hotels en wordt door de hoteliers aanzien als een volwaardig bed.

HOTEL - BESCHIKBAARHEID KAMER

 
De kamers zijn beschikbaar in de namiddag op de dag van aankomst (uur afhankelijk van het hotel in kwestie, ca 15u). De bagage kan steeds samen geplaatst worden in een gemeenschappelijke ruimte, zodat u reeds kan gaan skiën. Snowtravel wordt niet vooraf op de hoogte gesteld welke ruimte ter beschikking is, dit wordt louter door het hotel aangeboden. Snowtravel kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.
Op de dag van vertrek dient u de kamer vóór 10u te ontruimen (tenzij anders vermeld). Nog even meegeven dat als u met eigen wagen reist de parkeerplaats gelijk loopt met de check-in/check-out van de kamer, tenzij anders overeengekomen met het hotel. Dit geldt ook voor de skilockers!
Tevens is het wellness- en zwembadgedeelte gelijklopend met de check in/check-out van de kamer. Wenst u na deze tijdspanne gebruik te maken van deze faciliteiten worden er kosten aangerekend door het hotel.

HOTEL - EENPERSOONSKAMER

 
Wenst u een éénpersoonskamer? Neem dan even contact met ons op. De éénpersoonskamers zijn steeds op aanvraag en tegen betaling van een supplement.
Hou er rekening mee dat deze kamers beperkt zijn in aantal.
Ondanks het feit dat éénpersoonskamers duurder zijn, kan men in het algemeen stellen dat ze minder luxueus en kleiner zijn dan standaardkamers. Sommige hotels hebben geen éénpersoonskamers en bieden een ‘dubbele kamer voor éénpersoonsgebruik aan (hoger supplement dan enkel éénpersoonskamer). In sommige skigebieden kan dit supplement zelfs oplopen tot 100%.

HOTEL - HALF PENSION

 
Vanaf het avondeten bij aankomst tot en met het ontbijt bij vertrek in het hotel.
Reizen met eigen vervoer: extra ontbijt op de aankomstdag en extra avondeten op de vertrekdag in het hotel zijn niet inbegrepen.  Indien u de autocar optioneel bijboekt, heeft u de mogelijkheid dit ontbijt en avondeten bij te boeken tegen betaling.
Reizen inclusief autocar: extra ontbijt op de aankomstdag en extra avondmaal op de vertrekdag in het hotel zijn inbegrepen.
Uitgezonderd : Reizen inclusef autocar en hotel op basis van kamer en ontbijt : extra avondeten op de vertrekdag in het hotel is niet inbegrepen. Indien u voor de optie half pension (met een toeslag) kiest, is het avondeten bij vertrek ook inbegrepen.

HOTEL - KAMER MET ONTBIJT

 
Vanaf het ontbijt op de dag na aankomst tot en met het ontbijt bij vertrek in het hotel.
REIZEN MET EIGEN VERVOER: extra ontbijt op de aankomstdag in het hotel is niet inbegrepen.  Indien u de autocar optioneel bijboekt, heeft u de mogelijkheid dit ontbijt bij te boeken tegen betaling.
REIZEN INCLUSIEF AUTOCAR: extra ontbijt op de aankomstdag in het hotel is inbegrepen.  Er is GEEN extra avondeten op de vertrekdag in het hotel inbegrepen.

KINDERKORTINGEN

 
Dankzij onze goede relaties met de hoteliers, zijn we erin geslaagd belangrijke reducties voor kinderen te bekomen.
De reissom per kind vindt u terug in de prijstabellen per hotel, per reis, per leeftijdscategorie.
De kindertarieven gelden enkel indien het kind met twee volwaardig betalende personen de kamer deelt. Voor bepaalde kamertypes kan dit zelfs uitzonderlijk met 3 volwaardig betalende personen zijn.
Indien u voor de kinderen een aparte kamer wenst, dienen zij volwassentarief te betalen. Indien 1 volwassene met 1 kind reist, is ook voor het kind volwassentarief van toepassing.
In sommige hotels is er een korting indien de kinderen op een aparte kamer verblijven of indien men reist met 1 volwassene en 1 kind.

SKIPAS

 
In de prijstabellen staat een voorstel vermeld m.b.t. het aantal dagen skipas dat u kan boeken.
 
 • U geeft het aantal gewenste dagen skipas door bij uw reservatie met uw gewenste startdag.
 • U kan uw skipas nog wijzigen, dit kan kosteloos tot 7 dagen na ontvangst van reisbevestiging, nadien mits toeslag wijzigingskost
 • De meeste skigebieden werken met een key-card. Bij het inlevering van uw skipas aan de skistations, op het einde van de week, ontvangt u een kleine waarborg terug.
 • Bij verlies van de skipas dient u een nieuwe skipas aan te kopen. Neem altijd een foto van je skipas, kan nuttig zijn in geval van verlies.
 • In sommige skigebieden wordt er een pasfoto en/of (kids) ID gevraagd.
Kinderen jonger dan 6 jaar, onder begeleiding van hun ouders, zijn in de meeste gebieden vrij van skipas. Daarom is in onze prijzen voor deze kinderen geen skipas inbegrepen. Wanneer kinderen in een skiklas skiën, is een skipas soms wel noodzakelijk en kan je ter plaatse verplicht worden alsnog een skipas aan te kopen. Dit is wel eerder uitzondering dan regel.
 

 

SKI EN SNOWBOARDNIVEAU


Skiniveau 
 • Wit: Je hebt geen enkele ski ervaring
 • Blauw: Je skiet op een blauwe/rode piste tegen rustige snelheid 
 • Rood: Je skiet op een rode piste gecontroleerd parallel tegen een behoorlijke snelheid
 • Zwart: Je skiet op een zwarte piste gecontroleerd volledig parallel tegen een hogere snelheid
Snowboardniveau
 • Wit: Je hebt geen enkele snowboard ervaring
 • Blauw: Je kan op  blauwe/rode piste boarden tegen rustige snelheid . Makkelijke trucjes beginnen te lukken op de piste.
 • Rood: Je kan op blauwe pistes fakie boarden en de beginselen van carven. Je hebt reeds je eerste stappen gezet in een funpark. Rode pistes kan je met een behoorlijke snelheid afdalen.
 • Zwart: Je kan elke piste op een behoorlijke snelheid naar beneden. Je bent vertrouwd met het carven. Ook boarden op andere terreinen begin je te beheersen. De easy line in een funpark weet je wel te nemen.
Indien u niet wenst deel te nemen aan de lessen kan u bij uw boeking het niveau 'geen skiles' aanduiden.

SKIMATERIAAL

 
In onze prijs is geen huur ski- of snowboardmateriaal inbegrepen. U kan dit in België of in het skigebied huren. Wenst u in België materiaal te huren, check dan even onze adressenlijst van sportwinkels om een sportwinkel in uw regio te vinden.
Als u ter plaatse huurt, zal er een monitor met de groep meegaan naar het skiverhuur. Betaling dient u rechtstreeks te regelen. Het voordeel bij het ter plaatse huren is dat u bij problemen onmiddellijk kan geholpen worden.
Indien u op voorhand materiaal in België of ter plaatse gereserveerd heeft, kan Snowtravel hier niet aansprakelijk voor gesteld worden bij eventuele annulatie of overboeking van de reis naar een ander gebied.
Het dragen van een skihelm is verplicht voor kinderen en jongeren tot 15 jaar, zowel in Italië als Oostenrijk. Deze kan eventueel gehuurd worden in de plaatselijke skiverhuur. Kinderen zonder helm zullen geweigerd worden in de lessen. Ook voor volwassenen beveelt Snowtravel het dragen van een helm sterk aan.

OVERMACHT

 
OVERMACHT WEGENS WEERSOMSTANDIGHEDEN :
Informatie i.v.m. overmacht, wat steeds mogelijk is, wanneer zowel wij, als reisorganisator, evenals u, als reiziger, kunnen getroffen worden door overmacht.
Bij overmacht, als de skigebieden zijn gesloten en/of de weg van/naar het skigebied of het hotel, wordt de situatie op de voet gevolgd en geëvalueerd. Echter leert ervaring ons dat de natuur vaak onvoorspelbaar is.
Let op dat in zulke omstandigheden wij als reisorganisator u erop dienen te wijzen dat de extra kosten ingevolge van deze overmacht ten laste vallen van de reiziger. Bijvoorbeeld: bijkomende hotelkosten indien u ingesneeuwd bent en niet tijdig kan terug geraken omwille van overmacht, ander transportmidel om u te evacueren vanuit een gebied, helikopter, vliegtuig, taxi’s,… of indien er een aanzienlijke vertraging is bij de heen- of terugreis en/of extra middelen nodig zijn zoals extra taxi’s, overnachting, ontbijt, avondeten.
Indien u zou beslissen uw reis te annuleren voor afreis omwille van overmacht, zijn de contractuele annuleringkosten van toepassing.
Onze annuleringsverzekering, die wordt aangeboden door Protections, dekt deze overmacht niet.
Indien u een eigen verzekering heeft, raden wij u aan de voorwaarden van deze verzekering, vooral wat betreft de eventuele uitsluitingen wegens overmacht, te controleren.
Uiteraard doen we er alles aan om jullie reis vlot te laten verlopen en dit op een correcte manier zonder dat ooit de veiligheid in gedrang komt.

SNEEUWGARANTIE

 
Snowtravel selecteert de skigebieden met veel zorg. Hierbij wordt met een aantal factoren rekening gehouden. De hoogte, omvang, sneeuwzekerheid, variatie, kind vriendelijkheid, accommodatie…Wij willen u erop attent maken dat het steeds mogelijk is dat er bepaalde liften worden gesloten omwille van weersomstandigheden. De skigebieden hebben ook de mogelijkheid om naargelang de sneeuwval en de bezetting van de hotels, het skigebied bepaalde periodes beperkt open te houden (vooral op het einde van het seizoen). Snowtravel kan hiervoor in geen geval aansprakelijk gesteld worden.

SPECIALE WENSEN

 
Speciale wensen zijn steeds op aanvraag bij de reservatie.
Hebt u specifieke wensen: een bepaald type kamer, kamer met bad, douche of balkon, gescheiden bedden of eventueel kamers naast elkaar? Dan kan u deze wensen kenbaar maken bij de reservatie.
Wij geven uw wensen graag door aan de hotelier. In de mate van het mogelijke kan de hotelier deze wensen al dan niet in aanmerking nemen. Snowtravel kan u deze wensen in geen geval bevestigen of garanderen. We doen wel ons uiterste best om aan de vraag te voldoen.