Interview Grossarltal-Dorfgastein

KLEINSCHALIGE GEZELLIGHEID WAARVOOR JE METEEN SMELT

Josef Gruber weet als hoofd van de Bergbahnen in Grossarltal-Dorfgastein als geen ander waarom je hier naartoe zal willen.

Als je op zoek bent naar een kleine, gezellige skibestemming voor de hele familie, dan is Grossarltal-Dorfgastein met z'n 73 pistes en 17 moderne skiliften en kabelbanen jouw wintersportparadijs. Dit skigebied, dat deel uitmaakt van Ski Amadé, is rustig, beeldschoon en zorgt gegarandeerd voor voldoende plezier en ontspanning. Grossarl ligt in het kleinere Grossarltal, Dorfgastein aan het begin van Gasteinertal, een groter gebied dat ook Bad Gastein en Bad Hofgastein omvat. Hier kan je herbronnen in de thermale baden met hun geneeskrachtige werking. Relax!

Waarom is Grossarl zo'n geliefde bestemming bij gezinnen?


Groot, klein, beginners en ervaren skiërs... Iedereen vindt hier z'n uitlaatklep. Neem de lift vanuit één van de twee dorpen tot op de 2033 meter Fulseck of de 2027 meter hoge Kreuzkogel. Daar wachten lange afdalingen, brede hellingen en brede pistes op je. Onderweg passeer je verscheidene berghutten waar het zeker de moeite is om te stoppen voor de lunch of een vieruurtje. De plaatselijke keuken is om duimen en vingers bij af te likken, dat kan ik beamen. Kinderen kunnen hun energie kwijt in de Funslope en in het Snowpark Grossarltal. Ook freeskiërs en snowboarders vinden daar trouwens hun gading. Denk aan een kickers, een butter-box, mushroom en veel meer.

Veel wintersporters komen ook voor de natuur en de rust.


Het uitzicht op de vredige Platzl'n in de bergen is overweldigend mooi. Je geniet van gratis wifi, dus thuisblijvers onmiddellijk jaloers maken met foto's kan, maar ik zou eigenlijk aanraden om je telefoon even uit te zetten voor een ongeëvenaard ontspannen gevoel. Er zijn zoveel idyllische plekjes in de natuur in Grossarltal-Dorfgastein, dus houd regelmatig halt langs de piste. Enkele tips: Hüttschlag is een zo goed als ongerept stukje natuur in het Nationalpark Hohe Tauern. Trek dus ook een keer je wandelschoenen aan of stap in de arrenslee om dit wondermooie winterlandschap in je op te nemen. Dit is het paradijs op aarde! Een compleet andere kant van het skigebied kan je ontdekken dankzij de Tour Retour. 11 kilometer skiën aan de voet van de Schuhflicker. Ook hier is het landschap is fantastisch mooi!

Interessant! Heb je nog zo'n tips?


Skiën bij zonsopgang zou ik ook zeker aanraden. Vanaf 7u30 zak je exclusief, in een groep van maximum 30 personen, met 2 skibegeleiders af naar de piste om ze als eerste af te dalen. Een unieke ervaring! Daarna gaan jullie samen een ontbijt met specialiteiten uit de regio verorberen.

Er staan komend wintersportseizoen heel wat leuke activiteiten op het programma. Wat zoal?


Een topper van formaat is de Ski Amadé ski- en wijnplezierweek van 14 tot 21 maart 2020. Tijdens het skiën proef je van heerlijke wijnen en culinaire hoogstandjes op de op de hoogste boerenmarkt in de Alpen in Ski Amadé, in Weinroas of in het Wine & Gourmet Gala. Ook is er de jaarlijkse Lady Ski Week van 21 tot 28 maart 2020. Zowel mannen als vrouwen genieten dan van leuke traktaties, zoals het gratis testen van sportartikelen en nog veel meer.
Als kers op de taart zijn er evenementen met internationale live-acts. Tijdens de Ski Amadé Paasfamilie-actie brengt de paashaas gratis skipassen voor alle kinderen. Tenslotte stellen we onder het motto “Berg-Gesund” wekelijks zeven buitenactiviteiten aan je voor, zoals: ijszoals: ijsklimmen, gegidste skitoeren en sneeuwschoenwandelingen. Hier valt altijd iets te beleven!