Interview Hotel Amerikan Livigno

Een vleugje Amerika in de Alpen

“In ons fullservice hotel blijft de persoonlijke familiale sfeer centraal staan.”

Een interview met Donato Cusini, eigenaar van Hotel Amerikan. De man die een beetje Amerika naar Livigno bracht? Dat is Guiseppe Bormolini, de voorganger van Donato Cusini, de huidige eigenaar van Hotel Amerikan. Nadat hij na 11 jaar terugkeerde uit de V.S. kreeg hij in Livigno de bijnaam ‘de Amerikaan.’ De naam is echter het enige dat bij dit hotel aan Amerika doet denken. Hotel Amerikan is een gezellig verblijfadres dat de authentieke, warme sfeer van de Alpen ademt. De lichtheid en warmte van hout en de elegante decoratie in Alpine-stijl laten je snel thuis voelen. Precies wat de familie Cusini voor ogen heeft!

Wat nu Hotel Amerikan is, begon ooit veel kleiner.


“Alles begon eigenlijk met een bescheiden après-ski bar. Generaties later runnen we een full-service hotel inclusief comfortabele en luxueuze kamers, een verfijnd restaurant, zwembad en wellness. De persoonlijke, familiale sfeer blijft wel centraal staan.”

Ook het ecologische aspect is voor jullie belangrijk.


“We combineren moderne technologie met alternatieve energie. Het zwembad in onze spa wordt bijvoorbeeld gezuiverd door middel van elektrolyse, met respect voor het milieu dus. We maken gebruik van klassiek zeezout, een natuurlijk en biologisch desinfectiemiddel, waardoor het water schoon, gezond en kristalhelder wordt. We willen bovendien bergtoerisme promoten waarbij innovatie en respect voor het milieu hand in hand gaan. Met dit in gedachten hebben we ons hotel ook uitgerust met een oplaadpunt voor elektrische voertuigen.”

Laten we even terugkeren naar de wellness... Dat is echt een pareltje.


“De techniek met het zout is niet alleen een milieuvriendelijke manier om het water zuiver te houden. Het zoutwater werkt ook ontspannend. Het irriteert de ogen en de gevoelige huid niet en geeft het lichaam een weldadig gevoel. Het zoutgehalte zorgt bovendien voor een vederlicht gevoel tijdens het zwemmen. Onze gasten kunnen daarnaast ontspannen in de jacuzzi en genieten in de sauna en de biosauna, van het Turks stoombad en van de heilzame eigenschappen van de aromatische douche. Onze relaxerende lichaamsbehandelingen zijn de kers op de taart!”

Vinden we toch nog ergens Amerikaanse invloeden terug in het hotel? In het restaurant misschien? “


De naam Hotel Amerikan doet denken aan Amerika, maar vertegenwoordigt toch vooral het familiegevoel omdat het naar de bijnaam van mijn grootvader verwijst. In ons restaurant serveren we voornamelijk de beste gerechten uit de Italiaanse en Valtellinese keuken. Een authentieke beleving, in alle rust en comfort in de Italiaanse bergen. Daar staan we in de eerste plaats voor.”