Momenteel gesloten

Interview Hotel Baïta Montana Livigno

GENIETEN MET AL JE ZINTUIGEN

“Nieuwe generaties van dezelfde familie mogen leren kennen is voor ons een hele fijne ervaring.”

De familie Santelli over hun Hotel Baïta Montana in Livigno. Dit is een hotel gerund door een familie voor families. En dat voel je in alles wat ze doen. De familie Santelli legt jou en je gezin van kop tot teen in de watten. Sinds Nani en Lucia het hotel oprichtten in de jaren '70 is de hartelijke sfeer onveranderd gebleven, al kreeg het hotel zelf een prachtige make-over. Een echte blikvanger is het panoramisch uitzicht in de lounge, zowel dankzij het witte landschap in de winter als het kleurenpallet dat je in de zomer in je kan opnemen.

Het hotel is er al sinds 1972, maar ziet er erg hedendaags uit.


We blijven inderdaad erg up-to-date. Onze gasten moeten kunnen genieten van comfort en moderne faciliteiten zoals mooie, vernieuwde kamers, een wellness met zwembad, Spa suites en een panoramische loungebar.

Zijn jullie als familie zelf nog aan het werk in het hotel?


Er is altijd iemand van ons aanwezig, daar kunnen onze gasten op rekenen. We hebben elk onze verantwoordelijkheden in het hotel. Mauro zorgt voor de keuken, Fabio voor het restaurant, Germana voor het Wellness Center en Emilio voor de bar. Ouders Nani en Lucia zijn inmiddels met pensioen, maar houden nog steeds een oogje in het zeil. Daarbij kunnen we op ons loyaal team rekenen. Samen vormen we een grote familie die elke dag alles op alles zet om haar gasten een thuisgevoel te geven.

“IN HOTEL BAÏTA MONTANA GA JE VOOR DIE PERFECTE MIX
TUSSEN ACTIE EN ONTSPANNING IN EEN ZALIGE SETTING.”

Gasten die elk jaar terugkeren, is dat de ultieme bevestiging voor een hoteluitbater?


We hebben vaste klanten die ons hotel al meer dan dertig jaar bezoeken. We zagen ze voor het eerst als koppel, daarna getrouwd met kinderen en uiteindelijk met getrouwde kinderen en kleinkinderen. Al die nieuwe generaties mogen leren kennen is heel fijn voor ons.

Droom je stiekem wel eens van een hotel op een exotischere locatie dan een skigebied?


In Livigno zijn we geboren en getogen, en het moet gezegd: het is een prachtige locatie. We wonen en werken hier graag. Bovendien is dit zowel in de winter als in de zomer de perfecte vakantiebestemming.

Wat bestel jij meestal zelf in het hotelrestaurant?


We serveren verschillende gerechten uit de Livignasca-traditie, met ingrediënten zoals kaas en boter. Zo kunnen onze gasten kennismaken met de typische, lokale keuken. We houden er evenzeer van om verse pasta te koken, in al zijn vormen en volgens uiteenlopende recepten: van spaghetti tot lasagne of volkoren pasta. Onze gasten zou ik ook het vlees dat bereid is met het nieuwe lage temperatuur-kooksysteem aanraden. Het vlees is zachtjes gegaard en bijzonder smaakvol.