Interview Hotel Zentral / Zauchensee

Van wereldkampioen tot wereldhotelier

Een interview met Michael Walchhofer, skikampioen en gastheer van Hotel Zentral

Met de titel van Wereldkampioen afdaling, een Olympische zilveren medaille en 19 Wereldbeker-overwinningen is de piste voor Michael Walchhofer een tweede thuis. Maar ook in zijn Hotel Zentral behaalt hij de ene overwinning na de andere: persoonlijke service, subliem eten en tevreden gasten.

Je bent een bekend figuur in de skiwereld. Hoe ben je in de hotelbusiness gerold?


“Mijn vader en grootvader hebben mee aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van het skigebied Zauchensee. Ze openden er een hotel en later volgden nog twee andere. Ik run al sinds 2000 samen met mijn vrouw Hotel Zentral, maar ondertussen was ik ook bezig met mijn skicarrière en was ik veel aan het reizen. In 2011 heb ik beslist om me fulltime met de hotels bezig te houden. Dat was een moeilijke beslissing, maar ik ben enorm gelukkig dat ik die job samen met mijn vrouw en kinderen kan doen.” 

 

Het hotel telt maar 30 kamers, waardoor we een persoonlijke sfeer kunnen garanderen

Hotel Zentral - Michael Walchhofer

Wat maakt Zauchensee zo speciaal voor jou? 

“Ik ben opgegroeid op deze fantastische plek in het midden van de bergen van Salzburg. Als professioneel skiër heb ik natuurlijk al veel plekken gezien, maar ik kan me geen betere plek voorstellen dan deze. In de winter zijn er onbeperkte mogelijkheden, denk maar aan de ongelofelijk diverse skibergen Tauernkar, Gamskogel en Roßkopf. Zelf ben ik een fervent freerider en kan je me vaak vinden in het ‘East’ op de Gamskogel voor ultiem ski- en natuurgenot.”

Als professioneel skiër heb ik al veel plekken gezien, maar ik kan me geen betere plek voorstellen dan deze

Wat maakt Hotel Zentral zo uniek? 

 

“Het hotel telt maar 30 kamers, waardoor we een persoonlijke sfeer kunnen garanderen en onmiddellijk op de behoeften en wensen van onze gasten kunnen inspelen. Ook de schitterende locatie midden in het skiparadijs speelt natuurlijk een belangrijke rol: vlakbij de skilift naar de pistes, de après-skibars, skiverhuur en skischool. Of nog onze gezellige sfeer, heerlijk eten, zwembaden en wellness. Voor gezinnen is onze nieuwe 1000 m2 grote Happy Erlebniswereld in ons andere nabijgelegen Hotel Zauchenseehof dan weer een absoluut hoogtepunt: die is ondergronds te bereiken voor gasten van Hotel Zentral.”

Hotel Zentral team

Wat wens je voor de toekomst? 


“Dat we zo’n geweldige gasten mogen blijven verwelkomen. Mijn vrouw Barbara en ik prijzen onszelf enorm gelukkig, want onze fijne gasten maken ons werk extra leuk. Ook zijn we enorm dankbaar voor onze getalenteerde medewerkers die zich elke dag opnieuw 100% inzetten. De absolute kers op de taart? Dat zou zijn als onze kinderen er net zoveel plezier in vinden en ons werk in toerisme later zouden voortzetten.”