Interview Sven Lievens

"Bij Snowtravel worden collega's vrienden"

MONITOR SVEN OVER HOE ZIJN ‘SNOWTRAVEL FAMILIE’ HEM NA EEN TEGENSLAG DE KRACHT GAF OM WEER OP DE LATTEN TE STAAN.

Je bent jong en je wil wat. Voor mij begon het zo een 15 jaar geleden. Ik was al vaak gaan skiën en had de microbe goed te pakken. Nadat ik een training van het Oostenrijks skiteam had gezien, wist ik het zeker: met skiën wil ik nog veel meer bereiken.

Bij Snowtravel kreeg ik de kans om skiles te geven.


Dolgelukkig en vol goede moed stapte ik op de bus voor mijn eerste reis. Omringd door een ervaren team dat me met raad en daad bijstond was het startschot gegeven voor een lang en mooi avontuur.
Ik maakte almaar meer reizen: shortski, weekreizen tijdens en buiten het seizoen. De skigebieden werden mijn tweede thuis.

Het sprookje werd zelfs nog mooier. Ik ontmoette mijn sneeuwprinses Ineke.


Samen maakten we veel reizen en de Snowtravel familie werd een groep hechte vrienden. Ik kon me een leven zonder niet meer voorstellen.

Tot het ondenkbare gebeurde. Na 15 jaar kwam abrupt een einde aan het sprookje.


In 2016 onderging ik een routine operatie, waar helaas iets misliep. Ik had na afloop geen controle meer over mijn linkerbeen, met een lange revalidatie tot gevolg. Volledig herstel werd zelfs uitgesloten. In één klap was het skiën, mijn passie, voorgoed voorbij… Mijn bestaan werd herleid naar een leven in een rolstoel. Dit evolueerde naar een mechanische beenbeugel.

Vanop mijn ziekenbed hield ik uitgebreid contact met de andere monitoren en werkte ik achter de schermen aan de website en sociale media van Snowtravel. Ondanks alles was het contact nog altijd intensief en daardoor werd het voor mij erg duidelijk: ooit sta ik terug op de latten!
Na een heftige periode van opnieuw leren stappen werd dit het volgende doel. Dankzij de steun van Ineke, mijn kinderen Zytha en Yerke, mijn familie én de Snowtravel familie ben ik ervoor gegaan.
Afgelopen winter, na drie jaar revalideren was het zover, ik stond terug in de sneeuw.

 

Geweldig! En wie weet, intensief lesgeven zoals vroeger gaat niet meer, maar coachen en begeleiden nog beter.

Kortom: waar een wil is, is een weg. Je moet blijven geloven in je dromen en positief in het leven staan. Snowtravel is dan ook voor mij veel meer dan een gewone skiclub maar een club waar collega's vrienden worden. En in mijn geval zelfs veel meer.