Momenteel gesloten

Opleiding monitoren

”We leiden onze monitoren extra op voor de totaalbeleving.”

“Onze gasten verdienen de beste begeleiding tijdens de reis.”

Als je weet dat de skimonitoren van Snowtravel extra (EHBO-) opleidingen krijgen om de gasten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden, dan vertrek je nog meer met een ontspannen gevoel op vakantie. Gewoon genieten! Je hoeft aan niets anders te denken.

We leiden onze monitoren extra op voor de totaalbeleving.
 

Waarom organiseren jullie deze cursussen voor Snowtravel monitoren?


“We merken dat er nood is aan meer dan wat de officiële opleidingsinstanties aanbieden. Die opleidingen zijn eerder gericht op het technische aspect, terwijl dat wij een skiorganisatie zijn waar de totaalbeleving van de gast centraal staat. We vinden dat onze gasten de beste begeleiding verdienen tijdens een reis. Er vinden verschillende groepscursussen plaats, zowel in het binnen- als in het buitenland. Gaande van een halve dag, tot een shortski of technische stage. En natuurlijk zijn er ook de wekelijkse skitrainingen waar de monitoren zich kunnen voor aanmelden.”


Een hoogdag voor jullie is de Snowtravel kick-off. Wat gebeurt er dan precies?


“Tijdens deze kick-off proberen we de monitoren enkele handvaten te bieden die ze kunnen gebruiken tijdens hun reis. We presenteren de technische en didactische ski-aspecten die als rode draad uitgerold worden over de volgende jaren,
 

maar spelen ook in op de vragen van de monitoren zelf. Zo hebben ze de vorige jaren aangegeven dat een praktische opfrissing van EHBO een must is. Vorig jaar was het thema ‘kinderski’.”
 

Samen met een skimonitor die een EHBOcursus gevolgd heeft op de latten staan, geeft gasten vast een geruster gevoel.


“En niet alleen de gasten. Die cursussen geven onze monitoren ook meer zelfvertrouwen. Ze leren zo omgaan met een noodsituatie, al is het maar het behandelen van een bloedneus. Aangezien onze monitoren verantwoordelijk zijn voor een volledige skigroep zijn EHBOcursussen best wel belangrijk voor hen. En eigenlijk is Eerste Hulp bij Ongevallen niet alleen belangrijk voor een skimonitor, maar voor iedereen! Een groot voordeel van onze EHBO-cursussen is dan ook dat onze monitoren de kennis die ze hebben opgedaan ook buiten Snowtravel kunnen gebruiken. De leerstof wordt zelfs verwerkt in handige steekkaarten.”
 
 

Onze gasten verdienen de beste begeleiding tijdens de reis.