Momenteel gesloten

Skireizen met culinair genot op hoog niveau

Praktisch
A Taste for Skiing
 
Data waar je kan deelnemen tijdens een reis van Snowtravel
Van december tot april

Locatie : alle hotels in Sella Ronda
Start: zelf te bepalen.
Prijs: naargelang de keuze
 
Reserveren kan tijdens de reis via de reisleider.


Overzicht reizen

Dankzij het ‘A Taste for Skiing’-evenement is Alta Badia de afgelopen tien jaar steeds bekender geworden als een bestemming die het beste op het gebied van bergplezier biedt. In dit opzicht vormen eet- en wijnevenementen een unieke kans om de uitstekende culinaire specialiteiten van het gebied te ontdekken.
Het concept achter het initiatief is als volgt: 8 chef-koks met een Michelin-ster worden toegewezen aan een berghut op de hellingen van Alta Badia, waardoor een recept wordt gecreëerd dat gedurende het winterseizoen aan skiërs zal worden aangeboden. Bovendien hebben alle deelnemende chefs zeer nauwe banden met Alta Badia. Sommigen van hen begonnen hun carrière in de plaatselijke restaurants, sommigen komen hier graag op vakantie, sommigen kennen de omgeving dankzij de culinaire evenementen waaraan ze hebben deelgenomen en anderen, zoals Nicola Laera (La Stüa de Michil Restaurant in Hotel La Perla , 1 Michelinster), zijn hier gewoon geboren en wonen. De gerechten vertellen allemaal een verhaal, gekoppeld aan Italiaanse producten van topkwaliteit die over de hele wereld beroemd en jaloers zijn. Elk gerecht wordt gecombineerd met een wijn uit Zuid-Tirol, zorgvuldig geselecteerd door een deskundige sommelier uit hetzelfde gebied, waardoor ongelooflijk speciale en originele combinaties ontstaan.
 
#SkiTheItalianWay

In de afgelopen jaren is Alta Badia een toeristische topbestemming geworden voor eten en wijn. Een voorliefde voor skiën is het lekkerste initiatief van het hele winterseizoen, dat elk jaar van december tot april wordt gehouden op de hellingen van dit skigebied in het hart van de Dolomieten, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Dankzij deze culinaire initiatieven op grote hoogte kan Alta Badia het heerlijke eten en de wijn van Italië vieren, met meer nadruk op het motto #skitheitalianway. Wintervakanties zijn zoveel meer dan alleen skiën op de piste. Alta Badia versterkt de winnende combinatie van sneeuwsport en een uitstekende keuken - de belangrijkste sterke punten van dit gebied. Het idee is om skiërs en alle fijnproevers die er zijn van ongelooflijk hoge kwaliteit eten en wijnen te brengen, waardoor het aanbod aan eten en drinken in de berghutten van het resort nog beter wordt.

De deelnemende chef-koks zijn jonge, dynamische koks met een duurzame benadering van eten en drinken, ze zitten vol met frisse ideeën, die het concept van revival het beste kunnen interpreteren, ook in termen van keuken. Ze zijn toekomstgericht en willen al hun creativiteit en filosofie naar Alta Badia brengen, waarbij ze de beste producten van Italië gebruiken om hun gerechten te bereiden en ze creëren hun gerechten door afval te verminderen en met een bijzondere focus op het beschermen van onze planeet. Jonge, charismatische chef-koks en voorstanders van ethische en duurzame gerechten: dit zijn de hoofdrolspelers. De koks komen uit verschillende streken van Italië, van noord naar zuid en van oost naar west.
Het concept loopt van december tot april. 
De deelnemende hutten zijn: Ütia Lee, Ütia L'Tamá, Club Moritzino, Ütia Las Vegas, Ütia I Tablá, Ütia de Bioch, Ütia Pralongiá en Ütia Jimmy.
 
Elke berghut die deelneemt zal een tafel klaarmaken op de buitenterrassen die gewijd zijn aan het initiatief, gereserveerd voor diegenen die willen genieten van een gerecht dat door een van de sterrenkoks is gemaakt. Op deze manier wordt het een exclusieve ervaring voor liefhebbers van de gastronomische keuken en fervente skiërs.
 
Reservatie is nodig, wij zorgen hiervoor.
 
We hebben tevens een dagprogramma opgemaakt zodat je de mooiste afdelingen kan combineren met deelnemende hutten.

Alta Badia de culinaire hoofdstad van de Dolomieten en dat is niet voor niks. Nergens anders kun je zoveel Michelinsterren vinden op 15 km². De restaurants St. Hubertus in San Cassiano (3 sterren) en La Stüa de Michel in Corvara (1 ster) hebben gezamenlijk 4 sterren. Wanneer je een echte liefhebber bent van eten, dan ben je in Alta Badia op de juiste plek!