Momenteel gesloten

Culinair genot op hoog niveau

Praktisch
A Taste for Skiing
 
Data waar je kan deelnemen tijdens een reis van Snowtravel
Van december tot april

Locatie : alle hotels in Sella Ronda
Start: zelf te bepalen.
Prijs: naargelang de keuze
 
Reserveren kan tijdens de reis via de reisleider.

Dankzij het ‘A Taste for Skiing’-evenement is Alta Badia de afgelopen tien jaar steeds bekender geworden als een bestemming die het beste op het gebied van bergplezier biedt. In dit opzicht vormen eet- en wijnevenementen een unieke kans om de uitstekende culinaire specialiteiten van het gebied te ontdekken.
Het concept achter het initiatief is als volgt: 8 chef-koks met een Michelin-ster worden toegewezen aan een berghut op de hellingen van Alta Badia, waardoor een recept wordt gecreëerd dat gedurende het winterseizoen aan skiërs zal worden aangeboden. Bovendien hebben alle deelnemende chefs zeer nauwe banden met Alta Badia. Sommigen van hen begonnen hun carrière in de plaatselijke restaurants, sommigen komen hier graag op vakantie, sommigen kennen de omgeving dankzij de culinaire evenementen waaraan ze hebben deelgenomen en anderen, zoals Nicola Laera (La Stüa de Michil Restaurant in Hotel La Perla , 1 Michelinster), zijn hier gewoon geboren en wonen. De gerechten vertellen allemaal een verhaal, gekoppeld aan Italiaanse producten van topkwaliteit die over de hele wereld beroemd en jaloers zijn. Elk gerecht wordt gecombineerd met een wijn uit Zuid-Tirol, zorgvuldig geselecteerd door een deskundige sommelier uit hetzelfde gebied, waardoor ongelooflijk speciale en originele combinaties ontstaan.
 
#SkiTheItalianWay

In de afgelopen jaren is Alta Badia een toeristische topbestemming geworden voor eten en wijn. Een voorliefde voor skiën is het lekkerste initiatief van het hele winterseizoen, dat elk jaar van december tot april wordt gehouden op de hellingen van dit skigebied in het hart van de Dolomieten, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Dankzij deze culinaire initiatieven op grote hoogte kan Alta Badia het heerlijke eten en de wijn van Italië vieren, met meer nadruk op het motto #skitheitalianway. Wintervakanties zijn zoveel meer dan alleen skiën op de piste. Alta Badia versterkt de winnende combinatie van sneeuwsport en een uitstekende keuken - de belangrijkste sterke punten van dit gebied. Het idee is om skiërs en alle fijnproevers die er zijn van ongelooflijk hoge kwaliteit eten en wijnen te brengen, waardoor het aanbod aan eten en drinken in de berghutten van het resort nog beter wordt.

De deelnemende chef-koks zijn jonge, dynamische koks met een duurzame benadering van eten en drinken, ze zitten vol met frisse ideeën, die het concept van revival het beste kunnen interpreteren, ook in termen van keuken. Ze zijn toekomstgericht en willen al hun creativiteit en filosofie naar Alta Badia brengen, waarbij ze de beste producten van Italië gebruiken om hun gerechten te bereiden en ze creëren hun gerechten door afval te verminderen en met een bijzondere focus op het beschermen van onze planeet. Jonge, charismatische chef-koks en voorstanders van ethische en duurzame gerechten: dit zijn de hoofdrolspelers. De koks komen uit verschillende streken van Italië, van noord naar zuid en van oost naar west.
Het concept loopt van december tot april. 
De deelnemende hutten zijn: Ütia Lee, Ütia L'Tamá, Club Moritzino, Ütia Las Vegas, Ütia I Tablá, Ütia de Bioch, Ütia Pralongiá en Ütia Jimmy.
 
Elke berghut die deelneemt zal een tafel klaarmaken op de buitenterrassen die gewijd zijn aan het initiatief, gereserveerd voor diegenen die willen genieten van een gerecht dat door een van de sterrenkoks is gemaakt. Op deze manier wordt het een exclusieve ervaring voor liefhebbers van de gastronomische keuken en fervente skiërs.
 
Reservatie is nodig, wij zorgen hiervoor.
 
We hebben tevens een dagprogramma opgemaakt zodat je de mooiste afdelingen kan combineren met deelnemende hutten.

De chefs, hun creaties en de deelnemende berghutten
 

Davide Caranchini
De jonge sterrenchef van restaurant Materia (1 Michelinster) is erg gehecht aan tradities en lokale producten, maar houdt ook van experimenteren.
Zijn creatie : Hertenfilet gemarineerd in whisky, artisjokken van Jeruzalem en cranberry- en donkere chocoladesaus

Locatie: Ütia Pralongiá Sas

Marco Martini
Hij gelooft dat het voedsel van de toekomst zal terugkeren naar de traditionele keuken, terug naar een warm welkom en gezelligheid. De met een Michelin-ster bekroonde chef geeft zijn gerechten pure smaken, ontleend aan de tradities van Rome en Lazio, maar met een internationale twist.
Zijn creatie : Inktvis tagliatelle met amatriciana saus

Locatie: Club Moritzino Piz La Ila 2.100 m

Caterina Ceraudo
De jonge chef-kok Caterina Ceraudo (restaurant Dattilo - 1 Michelinster) gebruikt heel weinig ingrediënten in haar gerechten en probeert eenvoudige smaken te verheerlijken. Haar keuken toont het grootste respect voor voedsel en zijn natuurlijke oorsprong, vanaf de geboorte en de groei van elk ingrediënt tot de transformatie ervan als onderdeel van haar gerechten. Dit respect werd door de Michelingids 2020 - 2021 bekroond met de “groene ster” voor duurzaamheid.
Haar creatie : Tussen de wijnstokken: podolica, roos en koffie

Locatie: Ütia Las Vegas

Ricardo Agostini
De smaken van de gerechten versmelten met hun omgeving. De chef-kok biedt zijn gasten gerechten die de cultuur en middelen weerspiegelen die de lokale omgeving biedt, met veel aangename details en nooit enige verandering in die klassieke, authentieke smaken.
Zijn creatie : Kleine pasta „malfattini”, boschampignons, bergkaas, knapperige spekham en Lagrein reductie

Locatie: Lee

Riccardo Gaspari
Hij ziet een toekomst vol authentieke en samenhangende gerechten, zonder enige vorm van manipulatie
Zijn creatie : Geroosterde aardappel geserveerd met aardappel- en witte boterpuree en aardappelschil

Locatie: I Tablá

Matias Perdomo
De chef gelooft dat het eten van de toekomst de essentie van het verleden zal zijn, en hij is ervan overtuigd dat we eerst ons verleden moeten begrijpen en overtollige dingen moeten achterlaten voordat we echt “nieuwe tradities” kunnen opbouwen.
Zijn creatie : Lamsvlees, aardappelen, peterselie en sumak

Locatie: Ütia Jimmy

Paolo Griffa
Paolo, slechts 29 jaar oud, wordt beschouwd als een van de meest veelbelovende jonge Italiaanse chef-koks. Paolo is er stellig van overtuigd dat cultuur en gebruiken ook en vooral door koken geleerd kunnen worden.
Zijn creatie : La Favò

Locatie: Ütia L'Tamá

Nicola Laera
De lokale chef-kok, Nicola Laera (La Stüa de Michil Restaurant, 1 Michelin-ster) verwelkomt de gastchefs en biedt traditie en innovatie in zijn gerechten om zijn dubbele identiteit te weerspiegelen: zijn vader komt uit Puglia en zijn moeder is Ladin.
Zijn creatie : Kalfskop in brood, mierikswortel, lavas, rode ui, aardappelen

Locatie: Ütia de Bioch 

Alta Badia de culinaire hoofdstad van de Dolomieten en dat is niet voor niks. Nergens anders kun je zoveel Michelinsterren vinden op 15 km². De restaurants St. Hubertus in San Cassiano (3 sterren) en La Stüa de Michel in Corvara (1 ster) hebben gezamenlijk 4 sterren. Wanneer je een echte liefhebber bent van eten, dan ben je in Alta Badia op de juiste plek!