Dankzij het ‘A Taste for Skiing’-evenement is Alta Badia de afgelopen tien jaar steeds bekender geworden als een bestemming die het beste op het gebied van bergplezier biedt. In dit opzicht vormen eet- en wijnevenementen een unieke kans om de uitstekende culinaire specialiteiten van het gebied te ontdekken.
Het concept achter het initiatief is als volgt: 8 chef-koks met een Michelin-ster worden toegewezen aan een berghut op de hellingen van Alta Badia, waardoor een recept wordt gecreëerd dat gedurende het winterseizoen aan skiërs zal worden aangeboden. Bovendien hebben alle deelnemende chefs zeer nauwe banden met Alta Badia. Sommigen van hen begonnen hun carrière in de plaatselijke restaurants, sommigen komen hier graag op vakantie, sommigen kennen de omgeving dankzij de culinaire evenementen waaraan ze hebben deelgenomen en anderen, zoals Nicola Laera (
La Stüa de Michil Restaurant in Hotel La Perla , 1 Michelinster), zijn hier gewoon geboren en wonen. De gerechten vertellen allemaal een verhaal, gekoppeld aan Italiaanse producten van topkwaliteit die over de hele wereld beroemd en jaloers zijn. Elk gerecht wordt gecombineerd met een wijn uit Zuid-Tirol, zorgvuldig geselecteerd door een deskundige sommelier uit hetzelfde gebied, waardoor ongelooflijk speciale en originele combinaties ontstaan.