Momenteel gesloten

Clubformule weekreis tijdens schoolvakanties

 • Reisbegeleiding
 • Nederlandstalige skiles (3u in de voormiddag) vanaf 4 jaar en Nederlandstalige namiddagbegeleiding op de piste door onze Snowtravel monitoren
 • Nederlandstalige skiles (3u in de voormiddag) voor alle volwassenen door onze Snowtravel monitoren
 • Nederlandstalige snowboardlessen vanaf 10 jaar* door onze Snowtravel monitoren
 • Animatie en activiteiten voor jong en oud, ook na het skiën
 • Kinderopvang mogelijk voor kinderen van 2 -3 jaar (mits supplement)


 

  Reisbegeleiding | Ski- en snowboardlessen | Animatie | Kinderopvang 2 tot 3 jaar | Dagprogramma | Foto galerij

Reisbegeleiding

Ons monitorenteam en de reisleiding staan voor u ook paraat naast de piste. Om u ten volle van uw vakantie te laten genieten, gaat er een reisleider mee die alle praktische zaken (skipassen, hotel) voor u regelt. Voor info over skiverhuur, skigebied of andere vragen kan u steeds bij hem of haar terecht. Zorgeloos reizen voor u, is onze missie.

 

Ski- en snowboardlessen

 
 • Nederlandstalige ski- en snowboardlessen* door onze Snowtravel monitoren zijn gratis voor alle deelnemers vanaf 4 jaar (= leeftijd op dag van vertrek)
 • Kinderen vanaf 4 jaar behoren tot de Snowie Kids, alle info hierover kan u vinden op de 'Kids' pagina
 • Skilessen zijn in de voormiddag gedurende 3 uur (start +/- 09:00u tot +/- 12:30u).  De dag van aankomst en de dag van vertrek is er geen skiles of begeleiding (omwille van check-in en check-out hotel)
 • Namiddagbegeleiding op de piste voor kinderen die zelfstandig een skilift kunnen nemen. Voor de allerjongsten is de namiddagbegeleiding op de piste afwisselend skiën en sneeuwpret. Alle begeleiding wordt gedaan door onze Snowtravel monitoren. Alle info over de namiddagbegeleiding kan u vinden op de ‘Kids' pagina.
   
Extra info Snowboard

Snowboardlessen gaan enkel door bij voldoende inschrijvingen, minimum 6 deelnemers per niveau. De bevestiging van het wel of niet organiseren van de snowboardlessen kan hierdoor op zich laten wachten tot in de week voor het vertrek. Bij het niet doorgaan van de snowboardlessen wegens onvoldoende inschrijvingen is er geen korting of recht op compensatie omdat de lessen gratis worden aangeboden. Minimumleeftijd voor de snowboardlessen is 10 jaar. Privé-ski of snowboardles is steeds mogelijk op aanvraag. Aan beginnende snowboarders vragen we steeds ook hun skiniveau op te geven. Indien snowboardlessen niet mogelijk zijn, wordt u vooraf hiervan op de hoogte gesteld.
 
Start to ski

Om u zo optimaal mogelijk te begeleiden, is er tijdens de eerste 2 dagen een volledige dag skiles voorzien. Vanaf het moment dat de ski’s onder controle gehouden worden, kunnen de volwassenen in de namiddag hun kunsten uitproberen tijdens het vrij skiën. De kinderen sluiten aan bij de namiddagbegeleiding . Bij onvoldoende beginners kan er beslist worden om de uurregeling van de skilessen aan te passen en enkele uren te geven op uren of dagen (vb. dag van aankomst) die afwijken van de groepsbegeleiding. Dit is eerder uitzondering dan regel en zal vooraf besproken worden met de deelnemers. In geval van onvoldoende inschrijvingen, is het ook mogelijk dat kinderen en volwassenen in dezelfde groep worden ingedeeld. Het aantal uren skiles zal in dat geval aangepast worden en eventueel worden verplaatst naar de namiddag.

Groepsindeling

De groepsindeling gebeurt al skiënd in groep en niet door individuele testen.
Het is onze betrachting bij de groepsindeling volwassenen en kinderen in aparte groepen in te delen naargelang het niveau. De groepsindeling gebeurt volgens skiniveau en niet volgens leeftijd, het is dus mogelijk bij kleinere groepen / onvoldoende inschrijvingen dat kinderen en volwassenen in dezelfde groep worden ingedeeld. 
De skilessen worden op een speelse en aangename manier georganiseerd, en niet als een test. U op alle momenten een aangenaam vakantiegevoel bezorgen is onze prioriteit.
Het doel is het skiën gecontroleerd te kunnen aanleren zonder de intentie om van de deelnemer een wedstrijdskiër te maken .
Al onze monitoren zijn lid van vzw Monitoren en behaalden hun diploma bij een erkende organisatie.
Er worden steeds voldoende monitoren voorzien in verhouding met het aantal inschrijvingen. We trachten in de ski- en snowboardlessen ca. 9 personen per groep. te voorzien (met een maximum van 12 pers)
Alle lessen zijn gratis. Er geen teruggave of korting indien er niet deelgenomen wordt aan de ski- of snowboardlessen.

Animatie en activiteiten voor jong en oud

Niet enkel tijdens het skiën zorgen we voor de nodige animatie en activiteit. Ook na het skiën staat de agenda boordevol plezier. Dagelijks zorgen de gepaste activiteiten voor een extra vleugje ontspanning en groepssfeer. De aangeboden activiteiten kunnen afhankelijk zijn naargelang de bestemming.  We richten ons uiteraard meer op onze jongste deelnemers, activiteiten zoals knutselen, kinderdisco, quiz, spelletjes .... zijn ruim voldoende voorzien. Deze activiteiten zijn afwisselend voor of na het avondeten. Zeker 2x tijdens de week worden deze voorzien na het skiën. Zo kunnen ouders genieten van de après-ski of heerlijk relaxen in de Wellness. Op sommige bestemmingen worden deze activiteiten gegroepeerd, bijvoorbeeld zak glijden voor de kinderen en een après-ski voor de volwassenen. Deelname aan deze activiteiten is uiteraard vrijblijvend. Dit kan gaan van een avondwandeling, fakkeltocht, rodelen, paardensleetocht, quiz…Sommige activiteiten zijn gratis, andere zijn tegen betaling.  

Kinderopvang Snowie Club 2 -3 jaar

 • Skigewenning mogelijk voor kinderen van 3 jaar, alle info kan u vinden op de 'Kids' pagina, Snowie Mini
 • Kinderopvang voor kinderen van 2 tot 3 jaar, alle info kan u vinden op de 'Kids' pagina, Snowie Baby

Dagprogramma weekreis tijdens schoolvakantie

Het aangeboden programma is vrijblijvend voor deelname. U bent op elk moment volledig vrij om te kiezen of u wenst deel te nemen of niet. De activiteiten zijn afhankelijk van de diverse factoren zoals bestemming, weersomstandigheden, interesse van de groep…Opmerking : Dit programma geldt als voorbeeld en is nooit representatief voor alle reizen. Het heeft als doel een indicatie te geven van de beleving en wat u mag verwachten..

Voorbeeld weekprogramma schoolvakantie (vr-zo)
 
Voor de busreizigers is dag van vertrek op vrijdag :
Jouw genietweek start op vrijdagavond 21u wanneer je plaats neemt in onze bus. Gewoon achteruit leunen en je reisgenoten leren kennen. Je maakt ook meteen al kennis met enkele Snowtravel monitoren. Tijdens de rit  lichten zij al een tipje van de sluier van wat je mag verwachten in de komende week. Als de vermoeidheid toeslaat gaan de oogjes toe en wanneer ze open gaan, ben je uitgerust in de bergen toegekomen.
Voor degenen die met eigen wagen rijden is de aankomst in hotel op zaterdag.
 
Dag 1 Zaterdag
Voor de mensen die met de bus reizen wordt de bagage geplaatst op de afgesproken plaats. Nadien is het genieten van een hartelijk ontbijt voor degenen dit vooraf gereserveerd hebben. Intussen worden jullie gereserveerde skipassen verdeeld door onze monitoren. Na het ontbijt wordt er verzameld voor de mensen die materiaal wensen te huren. Voor de reizigers die met eigen vervoer komen zullen de gereserveerde en gecontroleerde skipassen ter beschikking liggen aan de receptie.  Ook ligt de nodige info klaar voor het huren van ski-of snowboardmateriaal. De bagage kan geplaatst worden in de afgesproken ruimte.
In de namiddag (+/-14u) zijn de kamers ter uwer beschikking. Tussen 17u30-18u is de reisleider voor u paraat aan de receptie voor eventuele vragen en/of problemen. Rond 18u30 eerste afspraak voor aperitief in de bar, verwelkoming door uw reisleider en voorstelling van uw Snowtravel monitoren. U ontvangt de nodige toelichting over wat u de komende week mag verwachten. Kortom, het startschot van een zorgeloze vakantie.

Dag 2 Zondag
Na een weldoend ontbijt afspraak voor de start van de skilessen. We starten met een ontspannen groepsindeling, geen stress voor individuele beoordelingen. Nee, we skiën in groep samen en onze monitoren bepalen al skiënd zonder dat u het merkt een groepsindeling. Klaar om de week te starten in jouw skibubbel!
+/- 12u30 Time to lunch! Dit doen we samen, zodanig dat kinderen en ouders, vrienden samen kunnen geniet van een heerlijke maaltijd.
Na de lunch start van de namiddagbegeleiding voor alle kinderen. Iedereen is vrij om hieraan deel te nemen of vrij te skiën.
Na het skiën is er afspraak op terras van het hotel. Ons team zorgt voor de nodige muziek en sfeer, klaar voor een eerste feestje. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar plan 2. Vanaf 17u zijn kennismakingsspelletjes voor de kinderen (bar hotel). De kleinsten zijn in goede handen en de ouders gerust genieten van een eerste après-ski / kennismaking.
19u-19u30 : Tijd om te genieten van een gezellig diner. Na het diner kan u aansluiten in de bar en u wagen aan een aantal gezelschapsspelletjes. Fun en gezelligheid.

Dag 3 Maandag
Afspraak om 9u voor de start van de skilessen. De lunchplaats ligt vast, allen daarheen!
Namiddagbegeleiding start na de lunch. Na een intensieve en/of rustige dag op de piste is het tijd voor de lokale après-ski bar te bezoeken. Een massale aanwezigheid wordt erg geapprecieerd!
Voor de kinderen is er een creatief uurtje voorzien. Met de laatste energie van de dag nog wat tekenen en knutselen, en voor de volwassenen misschien wat schlagers meezingen.
19u30 : tijd om een heerlijke dag rustig af te sluiten bij een heerlijk avondmaal.

Dag 4 Dinsdag
9u : start skilessen, we spreken samen af voor de lunch. Dagelijkse namiddag begeleiding start rond +/--14u. We spreken af na het skiën op de locatie waar een andere leuke sneeuwactiviteit gaat doorgaan!
Rodelen! Ja, hoor plezier voor jong en oud. Wie houdt hier niet van?
Op het eindpunt van de rodelbaan is een gezellige après-ski bar, waar we onze hydratie weer op peil kunnen brengen na de sportieve inspanningen van de dag.
Na het diner heeft u nog de mogelijkheid om deel te nemen aam een grappa degustatie. In de bar wagen we ons ook opnieuw aan enkele gezelschapsspelletjes.

Dag 5 Woensdag
Dagelijkse afspraak voor de les. In de voormiddag alles geven en dan een heerlijk lange lunch. Vandaag geen gewone maaltijd.. maar een gezellige barbecue voor alle Snowtravellers, georganiseerd door de monitoren. De namiddag begeleiding start wanneer iedereen heeft kunnen genieten van een heerlijke bbq.
Na het skiën is voor de kinderen een fotozoektocht gepland. Voor de anderen is er een sneeuwwandeltocht voorzien. Ontdek al wandelend nieuwe plekjes. Bij zonsondergang even buiten genieten van een heerlijk warm drankje. Na een welverdiende douche klaar om aan het diner te starten. De innerlijke mens is voldaan, nu is het tijd voor wat hersenactiviteit. Quiz time! Jong en oud strijden samen voor de eer.

Dag 6 Donderdag
Time to ski om 9u. Voor de kinderen een extra bijschaving van de techniek voor de slalom van morgen. Spannend!  S’ middags hoog tijd voor het energiepeil op te krikken. Na een gezamenlijke lunch zetten we het skiën verder individueel of in groep met begeleiding. Na de sluiting van de liften spreken we met z’n allen af voor een laatste après-ski. Het dak mag eraf vandaag. Vergeet de alledaagse stress nog even en geniet samen van de typische après-ski sfeer.
Voor de kinderen is er ook de nodige ontspanning voorzien… kinderdisco. Een voorproefje van wat nog komen zal.  Heerlijk genieten voor allen dus.
Na het diner, vandaag iets later, tijd voor een rustige avond in de bar of lobby.

Dag 7 Vrijdag
Vrijdag, een hoogdag voor de kinderen. Er is vandaag nog skiles voorzien voor iedereen. Na de lunch staan de trotse ouders en vrienden klaar om de Snowie kids de helling af te zien komen. We eindigen de slalom met een prijsuitreiking, altijd een leuk moment. De kinderen ontvangen allemaal een diploma en een medaille en niet te vergeten een berg herinneringen! We genieten buiten rustig van een drankje en het samenzijn.
+/- 19u30 tijd voor een laatste avondmaal. Nagenietend van een heerlijke week in de bar.

Dag 8  Zaterdag
Na het ontbijt is het tijd om in te pakken. De check out van de kamers is uiterlijk om 11u. Voor degenen die met de bus reizen kan uw bagage geplaatst worden in de voorziene ruimte. U kan nog genieten van een laatste dag op de piste of shoppen. Na het skiën mag u aan de receptie uw skipas inleveren, u kan zich nog opfrissen in de wellness. Voor degenen die met de bus reizen en nog een avondmaal gereserveerd hebben is er afspraak om 17u in het restaurant. Met een bagage vol herinneringen keren we voldaan terug naar België. Tijd om na te genieten en uit te kijken naar een volgende reis.

Dag 9 zondag ochtend:
Aankomst in Genk is voorzien rond 7u afhankelijk van weg en weersomstandigheden. Vanuit Genk zal er gereden worden naar de gevraagde afstapplaats.

Foto galerij