Monitoren aan het woord: Van Snowkid tot Snowtravel monitor

Van Snowkid tot Snowtravel monitor

Ze konden bijna skiën voor ze konden stappen, onze ‘Snowkids’. Als ukjes op hun minilatten hadden ze tijdens hun eerste Snowtravel vakanties allemaal dezelfde droom: ooit zelf de blauwe monitorjas mogen dragen.

HAZEL VISSERS

"Snowtravel is haar tweede thuis.
Trots dat ze het blauwe pak mag dragen."

Sinds de leeftijd van drie jaar heeft Snowtravel me de liefde voor het skiën en de bergen gegeven. Ik ken de organisatie door mijn twee ouders die zelf monitoren zijn bij Snowtravel. Snowtravel is als een tweede thuis voor mij. Ik heb enorm veel herinneringen gecreëerd, vrienden voor het leven gemaakt en elke reis opnieuw geniet ik van de berglucht en de gezellige sfeer.  Niet alleen gaat het om de beweging maar de fantastische après-ski’s mogen er ook wezen! Al van toen ik een snowkid was keek ik enorm op naar de monitoren. Ik dacht altijd “Later wil ik er ook zo eentje zijn!” Wel, na jarenlange toffe lessen vol plezier op de piste, zijn de rollen nu omgedraaid. Ik ben heel trots dat ik nu het blauwe pak mag dragen en andere snowkids iets kan leren waar ik ooit mee ben begonnen. Want onthoudt goed...
Snowtravel het is zo fijn, voor jou en mij, voor groot en klein!

BRECHT EVENS

“Geen liefde op het eerste gezicht. Nu onafscheidelijk met zijn skilatten.”

“Ik ben een echte Snowtravel kid. Al sinds m’n 3e reis ik mee met Snowtravel. Mijn beide ouders zijn er monitoren, dus hoe kan het ook anders. In het begin was de combinatie van mijzelf met ski’s geen hoogvlieger. Maar doorheen de jaren is dit almaar meer gegroeid. Eerlijk? Op dit moment zijn mijn ski’s en ik een onafscheidelijk duo. Ik ben nu 19 jaar en van mijn 38 vakanties met Snowtravel heb ik er acht als monitor opzitten. Talloze nieuwe en toffe mensen leerde ik zo al kennen, waaronder een aantal vrienden voor het leven. Op mijn 14e ben ik begonnen met slalomtraining, op mijn 16e besloot ik dat het tijd was om voor mijn skidiploma’s te gaan. Na hard studeren en mijn techniek verbeteren had ik op mijn 17e mijn eerste diploma op zak. Ik heb mij onmiddellijk aangemeld bij Snowtravel om les te geven. Als kind keek ik altijd op naar mijn monitoren. Ik zag hen als de beste skiërs ter wereld. De skilessen waren ook altijd erg leuk. Het fijnste aan monitor zijn? De volgende generatie de beste vakanties van hun leven geven en hen misschien wel zin geven om ook monitor te worden!”

NIENKE VANDEN BOSCH
“Kind aan huis in de bergen, helemaal thuis bij de Snowtravel-familie.”

“Mijn liefde voor skiën en de bergen heb ik op mijn 3e dankzij Snowtravel én dankzij mijn ouders - die zelf monitor zijn bij Snowtravel - ontdekt. Snowtravel... dat is als thuiskomen voor mij. Ik heb enorm veel herinneringen gecreëerd, vrienden voor het leven gemaakt en elke reis opnieuw geniet ik van de berglucht en de gezellige sfeer. Niet alleen gaat het om de beweging, de fantastische après-ski’s mogen er ook wezen! Als Snowkid keek ik enorm op naar de monitoren. Ik dacht altijd: “Later wil ik er ook een zijn!” Wel, na jarenlange toffe lessen gevolgd te hebben, is die droom uitgekomen. Ik ben heel trots dat ik nu het blauwe pak mag dragen en andere Snowkids iets kan leren waar ik ooit als kind mee ben begonnen.”

TIES VANDEN BOSCH
“Van uitkijken naar gezinsvakanties tot gepassioneerd door skiën.”

“Vanaf mijn 3 jaar hebben mijn ouders mij leren skiën. Zelf zijn ze al jarenlang monitoren bij Snowtravel, mijn zus en ik hebben skiën dus met de paplepel binnengekregen. Als kinderen gingen we telkens mee op skireis met onze ouders. We keken er altijd zo ontzettend hard naar uit. Na jaren als Snowkid op de latten te hebben gestaan, had ik de smaak echt te pakken. Skiën werd, meer dan een fijne activiteit op vakantie, een moment van pure ontspanning. Op mijn 16e heb ik gekozen om in de voetsporen te treden van mijn ouders als skimonitor bij Snowtravel. Ik wil op mijn beurt graag mijn liefde voor skiën doorgeven aan de kinderen waaraan ik lesgeef. Skiën is mijn grote passie en de kans die ik heb gekregen om kinderen en volwassenen de kneepjes van het vak te leren, geeft mij telkens weer enorm veel voldoening!”

ARTHUR DEWAELE
“Een hart voor Alpendorf,
fan van Limburgers.”

“Toen ik 4 jaar oud was ging ik voor het eerst mee met mijn ouders op vakantie met Snowtravel. Sindsdien is er geen jaar meer voorbijgegaan zonder Snowtravel. Intussen ga ik al 17 jaar onafgebroken naar Alpendorf, mijn favoriete bestemming. De laatste vijf jaar is dat als snowboardmonitor. Op mijn 12e begon ik samen met een van mijn beste vrienden snowboardles te volgen in plaats van skiles. We keken altijd al op naar de snowboarders, en eindelijk mocht het van onze ouders. Des te meer ik me verdiepte in de sport, hoe leuker en uitdagender ik het vond. Zo groeide ook mijn bewondering voor de monitoren. Sinds 2015 geef ik snowboardles en bij welke organisatie liever dan die waarmee ik opgroeide? Mijn Snowtraveljas aantrekken geeft altijd een speciaal gevoel. Het gevoel deel uit te maken van een team, van de Snowtravel-familie. In al die jaren heb ik vrienden gemaakt die uit alle hoeken van Vlaanderen komen. Heerlijke mensen trouwens, die Limburgers!”

 


 

FREDERIK VERHOFSTEDE
“Had zin in een uitdaging en skiede loodrecht op zijn volgende doel af: zelf monitor worden.”

“15 jaar geleden beleefde ik Snowtravel helemaal anders dan nu. Als kind maakten we met de familie veel reizen met Snowtravel. Dit waren voor ons de leukste vakanties van het hele jaar! Snel van de berg kunnen vlammen met mijn broer, terwijl de kleine zus van 4 jaar haar eerste slalom succesvol beëindigde in Großarl. Een onbezonnen en prachtige tijd, waar wij onze ouders enorm dankbaar voor zijn. Natuurlijk blijf je niet klein en is de zwarte piste op je 16e niet meer zo uitdagend als op je 8 jaar. Ik droomde ervan om ooit ook in een blauwe outfit naar beneden te skiën en door de verschillende reizen met Snowtravel slaagde ik op mijn 17e voor het ingangsexamen op, jawel, ook een Snowtravel skireis. Iedere dag op de latten en in de sneeuw is een leuke dag. Iedere dag bij Snowtravel maakt het des te leuker. Kinderen en jeugd de tijd van hun leven geven, zoals je zelf ooit hebt gehad, is ronduit fantastisch.”