Momenteel gesloten

Activiteiten in Livigno

Livigno... feel the Alps

Skiƫn en veel meer

Genieten met de Husky’s


Door Husky’s voortgetrokken worden doorheen een adembenemend landschap? Dat kan! Waan jezelf in het Hoge Noorden en geniet van dit uitzonderlijke avontuur. Na een korte briefing en kennismaking met de honden slee je dwars door de verlaten en uitgestrekte vallei. Vanop de slee schuiven uitzonderlijke vergezichten voorbij en hoor je niets meer dan de ademhaling van de honden en de ruisende wind. Puur genieten!
 

Ice Driving School


Leer de testauto gecontroleerd besturen, veilig slippen en sportief hanteren op een ijzig sneeuwcircuit.  Na eerst een theoretisch gedeelte, volgt uiteraard het boeiende, praktische deel! Fun en slipervaring verzekerd!

Paragliding, Livigno vanuit de lucht

Livigno ontdekken vanuit de lucht terwijl de skiërs onder jou door skiën? Onze ervaren piloot start met jou op de top van de berg voor een onvergetelijke vlucht met een parachute. De volledige vlucht wordt vastgelegd op DVD die je meekrijgt naar huis! Een onvergetelijke herinnering en ervaring waar je nog lang zal over vertellen!

Deze activiteit is weersafhankelijk.

Fietsen op sneeuw

Met de fiets op verkenning over de besneeuwde landschappen? Wees maar zeker! De fietsen zijn speciaal uitgerust met brede banden voor extra grip op sneeuw. Volg de langlauf-loipes doorheen de vallei of raas een piste naar beneden. Onze SkiHigh-gids doet het jou allemaal voor!

Deze activiteit kan het ganse seizoen geboekt worden.

Heli-ski

Wie droomt er niet eens van om afgezet te worden op een bergtop met een helikopter en dan van de flank te glijden waar nog niemand geweest is. Dit kan in Livigno. De helikopter brengt ons naar de maagdelijke afdalingen in de Alta Valtellina vallei.

Een professioneel team neemt je mee en begeleid je op dit fantastisch avontuur. Een volledige uitrusting is evenwel verplicht (huur ter plaatse kan, +/- €10).

Deze activiteit is weersafhankelijk.

Snowscooter beleving


Alleen of in duo vertrekken we, begeleid door een gids, voor een tocht over het dichtgevroren Lago Di Livigno. Op de eindeloze rechte stukken kan het gashendel volledig worden opengedraaid en stuiven we tegen duizelingwekkende snelheden richting de Zwitserse grens. Wens je het liever wat rustiger aan te doen, dan kan dit uiteraard ook. Middenin wordt een korte stop gemaakt om iedereen opnieuw te verzamelen en kunnen bestuurder en passagier eventueel van plaats wisselen. Een niet te missen ervaring!

 

Tax-free shoppen in Livigno! 


Livigno is ook erg populair bij de winkelliefhebbers. In het dorp kun je belastingvrij winkelen in meer dan 250 winkels en dat klinkt bij veel vrouwen natuurlijk als muziek in de oren. Je vindt er verschillende tabakszaken, slijterijen, parfumerieën, juweliers en veel kledingwinkels van bekende merken. Vooral de parfum is erg goedkoop in Livigno. Langs de hoofdstraat vind je al verschillende winkels, maar ook de zijstraatjes zijn het bezoeken zeker waard.
Bekijk hier een plattegrond van Livigno met een aantal winkeltips

Ochtendski bij zonsopgang & luxe ontbijt.

Nog voor de zon is opgekomen, is het Livigno-dal ondergedompeld in de schemering en de stilte, en als die eerste schuchtere zonnestralen eindelijk vanuit het oosten naar binnen gluren... De eerste zonnestralen doorprikken de hemel, steken hem op en geven weer kleur aan de vormen van de berg... maar ze zullen niet de eerste zijn! Inderdaad, een zorgvuldig geselecteerde groep gepassioneerde skiërs heeft de vers geprepareerde, onberispelijke Livigno-hellingen al ervaren en maakt zich klaar om te genieten van een heerlijk ontbijt op grote hoogte. Dit is de onvergetelijke ervaring die bekend staat als Sunrise Emotion - Luxury Breakfast! Met deze activiteit heeft Livigno gezorgd voor de meest gepassioneerde en ongeduldige skiërs, die zelfs de zonsopgang kunnen uitdagen om hun dag op de juiste manier te beginnen!

Snowcat-rit bij zonsondergang

Als de zon ondergaat op Livigno, zijn de pistes leeg en stoppen de skiliften! Het is tijd voor de sneeuwkatten om naar buiten te komen en te spelen: indrukwekkende rupsvoertuigen die veilig en behendig de berg op kunnen klimmen om de sneeuwdeken weer in zijn oorspronkelijke staat te brengen nadat duizenden ski's hun sporen hebben achtergelaten zoals ze dat de hele dag hebben gedaan! De snowcat chauffeurs, achter het stuur van hun katten, gebruiken hun geduld en toewijding om de nachtelijke verzorging van de pistes op zich te nemen, zodat de skiërs van de volgende dag een zo comfortabel mogelijke afdaling hebben... Elke dag om 18.00 uur biedt Sitas de Sunset Emotion aan, een niet te missen ritje op een speciale snowcat die gebruikt wordt om groepen te vervoeren, zodat u de unieke en originele ervaring van het reizen op een snowcat als een echte snowcatchauffeur kunt hebben!