Momenteel gesloten

Culinair genot op hoog niveau

Een culinaire beleving

1* Michelin gourmet restaurant

Wanneer je een echte liefhebber bent van eten, dan ben je in Alta Badia op de juiste plek!

Dit onlangs gerenoveerde restaurant, dat in 2002 met één Michelinster werd bekroond, heeft altijd geloofd in het huwelijk van tradities en moderniteit, en serveert gerechten die zijn bereid met geselecteerde, uitstekende ingrediënten. Zachte verlichting, verfijnde centrepieces die elke dag door mevrouw Costa worden bereid, kaarsen en lokale houten lambrisering maken dit restaurant tot een tijdloos juweel. Betreed een wereld van elegantie, waar emoties tot leven komen met de keuken van chef-kok Nicola Laera en onze maître en sommelier Elisa Agarinis.
Voordat u aan tafel gaat, moet u zeker eerst we een bezoek brengen aan de, op z’n zachtst gezegd, eigenaardige wijnkelder, genaamd Mahatma Wine. Alles wat je niet verwacht, kom je hier tegen. Bij binnenkomst loop je tegen een muur aan met tientallen brilmonturen zonder glazen. ‘Kies een bril uit en zet hem op’, dat is de opdracht. Een lichte aarzeling zal door je heen gaan. Gedurende de reis door de wijnkelder wordt snel duidelijk waarom: je betreedt een andere wereld, een wereld waarin je met andere ogen naar wijn kijkt.

De wijnkelder bestaat uit vele ruimtes met ieder een eigen verhaal, lichtshow, muziek en vloer. Michil Costa gelooft dat wijn leeft, dat het een ziel heeft. Elke wijn heeft daarom een andere behandeling nodig.
De schatkamer van de kelder is de ruimte gewijd aan Sassicaia. Je vindt hier de grootste collectie van deze vooraanstaande Toscaanse wijn. Een blauw lichtpunt wijst de weg naar het middelpunt van het labyrint, waarna de deur zich opent en een grote fles Sassicaia zich openbaart.

Je komt langs een muur met dansende champagneflessen, een ‘brandweerpaal’ waardoor de obers vliegensvlug in de kelder kunnen komen, een golvende vloer die het levenspad symboliseert en een ruimte met rondzoemende bijtjes. Waar de wijnkelder eerst doet denken aan een pretpark, vallen de stukjes beetje bij beetje op zijn plaats. Meer ga we niet verklappen, want dit is iets wat je zelf moet ervaren om het te kunnen begrijpen.
Het zou niet overdreven zijn om dit restaurant te omschrijven als een van de meest romantische restaurants van Italië - de traditionele houten meubels voegen een charmante, intieme sfeer toe aan de eetzalen in Stube-stijl. Hoewel het menu zich richt op producten uit de Alpen, biedt het ook gerechten uit andere delen van Italië, waaronder vis en zeevruchten.

Na deze bijzondere ervaring in de wijnkelder is het tijd om aan tafel te gaan. Nadat iedereen heeft plaatsgenomen en de tassen door de gastheer op de bijpassende krukjes zijn geplaatst, kan het diner van start gaan. De bloemstukken op tafel worden gemaakt door de moeder van eigenaar Michil Costa.
Tijd om de culinaire reis te starten. A la carte of een menu, aan u de keuze. Het fijne van de menu's is dat je, ondanks het aantal gangen, geen moment het gevoel hebt dat het te veel is. Alles is tot in perfectie op elkaar afgestemd. Bijvoorbeemd na de spaghetti worden de gerechten weer lichter, zodat je bij de tiramisù nog steeds volop van de smaken kunt genieten.

De charmante maître Manuel maakt de avond compleet. In de pauzes tussen de gerechten weet hij u te voorzien van leuke feitjes, bijvoorbeeld over de muziek die gedraaid wordt. Het zijn die kleine details die deze ervaring uniek maken. In combinatie met een bezoek aan de wijnkelder is deze plek zeker een aanrader!’