Hotel Alpendorf, bekroond als beste werkgever van Oostenrijk in 2020

Groots in gastvrijheid

“We zijn geen groot hotel, daardoor hebben we een persoonlijk contact met al onze gasten.”

Interview met Ewald en Sylvia Unterkofler, gastheer en gastvrouw van Aktivhotel Alpendorf. Hotel Alpendorf is een vaste waarde voor de liefhebber van actieve vakanties. Het is dan ook niet voor niets een Aktivhotel. “We houden van ons werk als gastheren en dat ondervinden de gasten ook.” Niet alleen de gasten maar ook het personeel weet dit want Aktivhotel Alpendorf werd in 2020 bekroond tot beste werkgever van Oostenrijk.

Ewald en Sylvia, van harte proficiat!
Beste werkgever van Oostenrijk 2020, wat mooie waardering.


“Jazeker! We hadden geen betere bekroning kunnen krijgen. Dit laat zien waarom we elke dag ons beste beentje voorzetten. We zijn ervan overtuigd dat een medewerker
die plezier heeft in zijn werk en zich goed voelt bij ons, dat ook uitstraalt naar de gasten. We doen er ook alles aan om elke gast te verwennen en zich thuis te laten
voelen bij ons.”

Waarom doen jullie jullie job graag?


“We zijn helemaal geen groot hotel, slechts een 100 logeerbedden, maar dat maakt dat we met elke gast een persoonlijk contact kunnen hebben. We merken ook dat heel veel gasten dit appreciëren en daar doen we het voor. Onze filosofie is een warme en open gastvrijheid voor elke gast. Wij en onze medewerkers staan 100% achter die filosofie en onze vaste klanten zullen dit zeker beamen.”

Jullie zijn een Aktivhotel, wat houdt dit juist in?


“We willen onze gasten de ideale combinatie tussen ontspanning en inspanning bieden. Zie het een beetje als een actieve vakantie. Door een goed mix van de twee aan te bieden, spreken we heel wat verschillende types van gasten aan. Bij ons is het niet enkel wintersport maar we bieden ook heel veel andere activiteiten aan, zoals wandelen, yoga, wellness …”

Klinkt goed! Hebben jullie nog plannen voor de toekomst?


“Ja, een heleboel plannen zelfs! Ons motto luidt: als je stilstaat, ben je al verloren. Daarom willen we ons nog meer specialiseren in het concept van ‘actieve vakantie’. Op de planning staan onder meer een fitnessruimte, een buitensauna met fabuleus uitzicht, een zwembad van 25 meter, verschillende actieve cursussen en zoveel meer!
 

Lees hier het interview met Ewald Unterkofler staat, samen met zijn vrouw Sylvia, reeds 15 jaar aan het hoofd van het Aktivhotel Alpendorf. Hoe zij hun klanten tijdens hun verbrlijf gastvrij ontvangen & pure verwennerij laten beleven.