Momenteel gesloten

Interview Christophe Cordonnier Lagoped

“De mens moet weer dichter bij de natuur komen.”

De lokale productie is de focus van het Lagoped-avontuur. Skikleding van Lagoped wordt lokaal geproduceerd met enkel ecologisch verantwoorde materialen. Christophe Cordonnier, één van de oprichters, vertelt over hun natuurlijk engagement.

De ski-uitrusting van de monitoren van Snowtravel is 100% ethisch verantwoord. De oprichters steken een stukje van hun ziel in hun merk. Dat merk je aan de kwaliteit van de kledij en aan de passie en het enthousiasme waarmee Christophe Cordonnier het verhaal achter Lagoped vertelt. Laat je inspireren door Lagoped, zoals zij zich lieten inspireren door 'de mysterieuze, witte vogel'.

Is Lagoped de naam van de mysterieuze sneeuwvogel?


Lagopède in het Frans betekent ptarmigan in het Engels en Sneeuwhoen in het Nederlands. Het is een vogel zo groot als een patrijs die in grote getale in de Alpen leeft en op het noordelijk halfrond tot in Japan. Hij overleefde de omslag van het klimaat zo'n 10.000 jaar geleden en verandert de kleur van zijn veren elk seizoen. De Lagopède is het DNA en de naam van ons merk. Wij kunnen onze huidskleur niet veranderen, maar we kunnen onze gewoonten wel aanpassen om beter voor de planeet te zorgen.

Wat inspireerde je voor het oprichten van Lagoped?


 Ik hou van het buitenleven en van de ongerepte natuur. Ik heb een paar keer het geluk gehad een hele bijzondere sneeuwvogel tegen te komen. Buiten, in de bergen, begreep ik wat die ontmoetingen me probeerden te vertellen: de mens moet dringend zijn connectie met de natuur terugvinden.
 
Bij Lagoped engageren we ons in de strijd tegen kinder- en dwangarbeid, de opwarming van de aarde, het verkleinen van de afvalberg en het behouden van onze planeet in het algemeen. Wanneer ik mijn eigen avontuur in de wilde natuur beleef, wil ik kleding dragen die lokaal gemaakt is, niet aan de andere kant van de wereld. Met goede materialen en met oog voor het milieu.

Kan je ons wat meer vertellen over jullie producten?


Wij maken ski-en bergkleding van waterdichte jassen en broeken tot isolatielagen en mutsen en ook vrijetijdskledij, T-shirts en sweaters. Onze skikleding is gemaakt van een materiaal in drie lagen en een Sympatex membraan aan de binnenkant dat garant staat voor een volledig waterdicht, winddicht en ademend kledingstuk.
 

Waar ben je het meest trots op?


Wij produceren, weven, naaien en verven uitsluitend in de Europese Unie. Dat maakt ons team het fierst. Lokale productie is de focus van het Lagoped-avontuur. We zijn erg trots dat we de ski-uitrusting van de skileraren van Snowtravel mogen aanleveren, trouwens. Het verbaasde me niet dat er een grote skiclub in België bestaat. Ik wist dat de Belgische koning Albert I een gepassioneerde klimmer en bekend bergliefhebber was omdat ik een tiental nachten heb doorgebracht in de Albert Premier hut in Chamonix. 

De lokale productie is de focus van het Lagoped-avontuur