Interview Hotel Alpendorf / St.Johann im Pongau, Oostenrijk

GASTVRIJ & PURE VERWENNERIJ

Ik word oprecht gelukkig van de verfrissende creaties die onze chefs op tafel zetten

Ewald Unterkofler staat, samen met zijn vrouw Sylvia, reeds 15 jaar aan het hoofd van het Aktivhotel Alpendorf.

Sinds wanneer bestaat Aktivhotel Alpendorf ?
 

Veertig jaar geleden waren mijn ouders erg dapper en kochten het land in Alpendorf en bouwden het Hotel Alpendorf. In die tijd werd het hotel voornamelijk gebouwd voor de zomervakantie. De eerste lift in Alpendorf opende in hetzelfde jaar - maar niemand geloofde dat skiën zo belangrijk zou worden in onze regio. Sinds ongeveer 15 jaar leid ik samen met mijn vrouw Sylvia het hotel.

Ben je zelf op de piste?


Natuurlijk! Ons hele gezin is enthousiaste wintersporter. Onze kinderen zijn zo goed als met ski’s aan geboren ? Zodra de zaken het toelaten, zijn we op de bergen. Naast skiën, gaan we ook graag toerskiën - dus naast de piste de berg op met ski's. Zo konden we een paar jaar geleden de Snowtravel monitoren Ben, Karen, Carlo en Bosse imponeren (verwonderen). Op de berg brachten we de monitors buiten adem, maar bij de après-ski hadden zij meer uithoudingsvermogen!

Wat is er speciaal in uw hotel, waarom komen de vele stamgasten u keer op keer bezoeken?


Naar mijn mening is ons personeel het belangrijkste in ons hotel. Zij geven het hotel een persoonlijk en buitengewoon tintje. Onze gasten vertellen ons altijd dat men de goede sfeer van het team als gast voelt. Je voelt je "van harte welkom en verwend".
Aktivhotel Alpendorf bundelt alles waar een echte levensgenieter gelukkig van wordt. Het hotelrestaurant bijvoorbeeld staat bijzonder hoog aangeschreven bij de gasten. Het vriendelijke personeel zet bovendien graag de puntjes op de i en dat in een ongedwongen, gezellige setting. Ewald Unterkofler: “Onze gasten zeggen dat ze de sfeer die ons team uitstraalt voélen. Ze voelen zich ‘van harte welkom en verwend’.”

Waarom doe je jouw job zo graag?“Ik hou ervan om zo’n divers aantal mensen te ontmoeten.
Onze gasten komen uit verschillende delen van Europa en het is altijd fijn om hun eigen verhalen te horen.
Het contact met de gasten is erg belangrijk voor mij, ja. mijn tweede passie heeft betrekking op alles wat met koken en lekker eten te maken heeft.

Zelf chef-kok zijnde word ik oprecht gelukkig van de verfrissende creaties die onze chefs op tafel zetten.
Uiteraard, wanneer het nodig is, help ik graag een handje in de keuken.”
Wat brengt de toekomst voor het hotel?
 

“Als alles goed gaat breiden we het hotel binnenkort uit met een wellnessdak.


Op de 7e en 8e verdieping komt een actieve en ontspannende zone voor onze gasten.
Denk aan een grote panoramische sauna van waaruit je de skiërs kan zien, een fitnessruimte met een prachtig zicht over de bergen en een natuurlijke yoga-tuin met uitzicht op de zonsondergang.”