Momenteel gesloten

Interview Hotel Col Alto Corvara

75 JAAR GASTVRIJHEID

We hebben gasten die al 60 jaar lang elk jaar in ons hotel verblijven.

Een Interview met Andrea Bedin, gastheer van Hotel Col Alto. Hotel Col Alto in Corvara ontvangt al maar liefst 75 jaar lang gasten alsof ze thuis zijn. Andrea Bedin runt het hotel vandaag als derde generatie samen met zijn familie, en zet zich elke dag 100% in om élke gast een onvergetelijke ervaring aan te bieden.

Col Alto ontvangt al gasten sinds 1938. Ben jij zelf opgegroeid in de hotelwereld?


“Zeker en vast. Col Alto is een van de oudste hotels in Corvara: mijn grootvader heeft het samen met zijn broer gebouwd en vandaag zet ik mij samen met de hele familie in om het hotel nog mooier en groter te maken. We willen dat onze gasten elk jaar iets nieuws ontdekken in ons hotel, en we hebben dan ook veel plannen voor de komende jaren.”
 

"Ons hechte team kent de vaste gasten heel goed, waardoor we altijd een persoonlijke service kunnen aanbieden."

Het restaurant van je hotel is een echte favoriet voor fijnproevers. Waarom is dat, denk je?


“We werken zoveel mogelijk met lokale producten en onze jonge enthousiaste chef wil zijn gasten altijd culinair verrassen en betoveren. Na een etentje kunnen gasten trouwens altijd terecht in onze Iceberg Lounge Bar, een unieke en gezellige cocktailbar waar je heerlijk kan napraten na een dag op de piste.”

Wat maakt Hotel Col Alto zo bijzonder?


“De vriendelijke omgeving in een warme en moderne alpinestijl. Ons doel is om gasten een tweede thuis te bieden in het hart van de Dolomieten, en dat werkt ook. Zo hebben we zelfs gasten die al 60 jaar lang elk jaar naar ons hotel komen, net omdat ze zich hier zo thuis voelen. Dat hebben we voor een groot deel te danken aan ons hechte, trouwe team van medewerkers. Zij kennen onze trouwen gasten zeer goed, waardoor we de service altijd heel persoonlijk kunnen maken.”

Van piste tot après-skihut: wat zijn je favoriete plekken in Alta Badia?


“Moeilijk, er zijn er zoveel! De afdaling Lagazuoi vind ik fantastisch. Als ik dan even wil uitrusten, geniet ik graag van de beroemde steaks van de Scotoni Hut halverwege de afdaling. Of het terras van de Biock Hut met adembenemende uitzichten op de Marmolada en de Sellastock. Mijn favoriete après-skibar is L’Murin, mijn lievelingsrestaurant La Stüa de Michil.”