Momenteel gesloten

Interview Hotel Lac Salin & Montivas Lodge Livigno

Meer dan een halve eeuw familiale gastvrijheid

“Gastvrijheid staat centraal. Zorg dragen voor details, onze gasten blijven verbazen... Achter onze familiezaak zit een levensfilosofie.”

Generaties lang al staat de familie Giacomelli achter Lungolivigno Hotel & Fashion. Intussen hebben ze een aantal prachtige hotels in handen, waar je je als gast meteen thuis voelt. Het Hotel Concordia, een historisch maar modern hotel in het hart van Livigno, Hotel Lac Salin Spa & Mountain Resort, een exclusieve luxe oase naast de skipistes, het Grand Hotel Posta in Sondrio, pure elegantie en traditie in het hart van Valtellina en Montivas Lodge, waar je in alle comfort versmelt met de natuur.

Het hotelleven zit je echt in het bloed.


Ik ben zelfs geboren in het Concordia hotel. Dat bouwde mijn vader Milio eigenhandig in 1962 met zijn klein bouwbedrijf. Concordia was toen slechts het zevende hotel in Livigno. We staan zo als familie eveneens mee aan de wieg van de hotelindustrie in de streek. Wat ons typeert? We brengen passie in alles wat we doen voor onze gasten. Hun we wensen en verlangens hebben we leren interpreteren. Dat is voor ons een stimulans om te blijven groeien en onszelf te verbeteren. Zorg dragen voor elk klein detail, onze gasten blijven verbazen met nieuwe ideeën en concepten... het is een levensfilosofie.
 

Was het voor jou vanzelfsprekend dat je het levenswerk van je vader zou voortzetten?


Ik ben altijd gefascineerd geweest door de wereld van hotels en toerisme. Vooral het aspect 'gastvrijheid' spreekt me hierin aan. Je gasten hartelijk ontvangen en een heerlijke tijd laten beleven, daar doen je het uiteindelijke allemaal voor. Ik koos in mijn jonge jaren bewust voor een studie in deze richting. Ik studeerde af aan de Hotelschool van Stresa, een van de meest gerenommeerde in de regio. Hier komen de beste toerismeprofessionals in Italië uit voort.

Ben je zelf geregeld aanwezig in de hotels?


Ja, toch wel. Ook al dragen we het management over aan een competente directie en een groot aantal toegewijde medewerkers. Ik focus me voornamelijk op public relations, sales en marketing. Naast de klassieke geavanceerde hoteldiensten bieden we ook een aantal activiteiten aan met gids. Maar aangezien ik zelf een gepassioneerde skiër ben, begeleid ik onze gasten graag richting de beste skipistes en freeride-hellingen. Mijn beide kinderen zijn trouwens voormalig atleten: professionals in Alpine skiën. Niet alleen de liefde voor toerisme, maar ook die voor wintersport zit dus in ons DNA.

Kan je ons enkele van jouw favoriete plekken in Livigno verklappen?


De mooiste afdaling is volgens mij die vanaf de Monte della neve - Giorgio Rocca. Een ongeveer 1000 meter steile helling die altijd warme emoties bij me oproept. De mooiste plek in de natuur is naar mijn gevoel de Crap dala Parè. Een 360° panoramisch uitkijkpunt over de vallei van Livigno aan de Mottolino-zijde. Adembenemend! Omdat ik een liefhebber ben van snelheid en adrenaline staat ook Il ghiacciodromo hoog in mijn lijstje. Dit ijscircuit wordt gebruikt door grote autofabrikanten zoals Lamborghini, Ferrari en Porsche. Naar hartenlust shoppen kan je dan weer bij de ongeveer 250 belastingvrije winkels, met name in de zeven winkels van Lungolivigno Fashion, van mijn familie. Dat zijn zeven boetieks met vooraanstaande modemerken als Gucci, Fendi, Dolce & Gabbana, Burberry en Hogan. Ook de Latteria di Livigno is trouwens een plek die je niet mag missen. Hier verkopen ze lokale producten zoals kazen, boter, yoghurt, ijsjes en specialiteiten uit de Valtellina.

Jullie blijven innoveren met Lungolivigno. Jullie gasten worden ook ten voeten uit verwend.


Montivas Lodge is onze recentste aanwinst. Dit is de perfecte plek voor liefhebbers van sporten op grote hoogte. Uniek is de ecologische, duurzame structuur van de lodge die in interactie is met de natuur. Informeel, authentiek, regenererend... Het is een eenvoudig en slim concept dat mensen bij elkaar brengt. Binnenkort breiden we zelfs verder uit met een restaurant en een sauna met uitzicht op de skipistes, een spa en een volledig uitgeruste fitnessruimte. Wie op zoek is naar buitengewone ervaringen, zou ik trouwens de Snow Dream Experience aanbevelen.
De Snow Chalet, op 1816 meter hoogte, is volledig vervaardigd uit geperste sneeuw en versierd met kunstzinnige sculpturen. We beginnen de avond met een aperitief en traditioneel diner. Voor het slapengaan warm je jezelf op met een kruidenthee uit het bos om vervolgens, gewikkeld in een warme, thermische slaapzak in slaap te vallen en 's morgens te ontwaken in niets dan stilte in een zalige, ijzige atmosfeer genietend van een dampende tas koffie. Daarna word je verwend met een zalige massage van Risveglio Alpino in de Mandira SPA van Hotel Lac Salin SPA & Mountain Resort. Dit is een ervaring die je altijd zal bijblijven. Daar zorgen wij met veel plezier voor!