Momenteel gesloten

Interview Hotel Steiner Obertauern

Superieur genieten

“Ongeacht je leeftijd geniet je hier van een topverblijf.”

Interview met Andrea en Thomas Steiner, gastfamilie van Hotel Steiner. Hotel Steiner is een familiehotel in hart en nieren. Vele jaren en veranderingen later, is het hotel een toonaangevend 4-sterren superior hotel in Oostenrijk. Zowel in de winter als in de zomer is het zalig vertoeven in Obertauern.

Jullie waren nog heel jong toen jullie het hotel overnamen, hoe hebben jullie dat beleefd?


“Ja, we waren beiden nog maar net 20 jaar oud. Dan al een heel hotel runnen is iets wat niet veel 20-jarigen ons nadoen. In het begin was het heel eng maar ondertussen is het een deel van ons leven geworden. Zelfs onze kinderen, Maximilian en Jakob, voelen zich als een vis in het water in het hotelleven. We hebben hard gewerkt om het hotel te ontwikkelen tot een toonaangevend 4-sterren superior skihotel.”
 

Jullie kinderen zijn als het ware opgegroeid in het hotel, was dat niet soms moeilijk?


“Nee, integendeel! Dankzij onze jongens hebben we nu nog beter een beeld gekregen wat gezinnen met kinderen nodig hebben op vakantie. Dankzij hen blijven we met nieuwe ideeën komen om het verblijf nog specialer en leuker te maken. Zo hebben we een kinderparadijs, een jeugdlounge en een ruime wellnessruimte met zones, voor volwassenen en gezinnen. Op die manier kan iedereen, ongeacht leeftijd, genieten van een topverblijf.”

Obertauern staat vooral bekend als skigebied, maar jullie hebben vast nog enkele tips over het gebied.


“Obertauern is naast een zeer modern skigebied ook een van de meest sneeuwzekere gebieden in Oostenrijk. 1700 meter boven de zeespiegel en hier wonen wij dus. Onze jongens vinden het hier geweldig! Buiten ravotten en iglo’s bouwen of als echte professionals van de pistes glijden samen met Thomas. Ook in de zomer is het hier zalig vertoeven, dus ik zou iedereen aanraden zeker eens in de zomer naar de bergen te trekken. Het uitzicht blijft altijd even spectaculair.”