Momenteel gesloten

Interview Hotel Steiner Obertauern

Zoveel nieuw in december

“Ongeacht je leeftijd geniet je hier van een topverblijf.”

Interview met Andrea en Thomas Steiner, gastfamilie van Hotel Steiner. Hotel Steiner is een familiehotel in hart en nieren. Vele jaren en veranderingen later, is het hotel een toonaangevend 4-sterren superior hotel in Oostenrijk. Zowel in de winter als in de zomer is het zalig vertoeven in Obertauern.

Hotel Steiner is een familiebedrijf met traditie - hoe slaagt u erin dit in stand te houden en tegelijkertijd met de tijd mee te gaan?


Nou, traditie betekent niet ouderwets, traditie betekent voor ons: we weten waar we vandaan komen. Wij zijn een volwassen bedrijf dat niet plotseling 180 graden draait. Trends komen en gaan - traditie is een voortdurende groei in de tijd en het niet vergeten van de wortels. Wat de generatie voor ons in huis deed, was destijds vooruitstrevend en vooruitziend, maar vandaag de dag zouden we het niet meer zo doen. Niettemin betekent traditie voor ons respect tonen voor wat is gecreëerd en dankbaar zijn voor de mogelijkheid om deze traditie voort te zetten met nieuwe innovatieve ideeën.

Stilstaan betekent stilstaan. Je moet vertrouwen hebben in de toekomst - veel vertrouwen in tijden als deze. Wij zijn op een leeftijd dat investeringen op deze schaal gemotiveerd en goed beheersbaar zijn. Mijn man en ik zijn nooit bang geweest voor grote stappen, noch toen als 20-jarige, noch nu als 40-plusser. Natuurlijk, hoe ouder je wordt, hoe terughoudender je wordt om te investeren. Ze zeggen dat in het beste geval een volgende generatie achter je opkomt en dat je samen de volgende stap wilt zetten, zonder iets te blokkeren voor de jeugd. Net zoals we de kans kregen. De traditie moet immers worden voortgezet. En dat brengt ons bij onze definitie van traditie: onze traditie is het actief doorgeven van een huis van generatie op generatie, zodat elke generatie de vrijheid heeft om zijn eigen geest in het huis te blazen.

Als ik een vakantiebestemming zoek, waarom zou ik dan voor Steiner kiezen?


Onze grootste USP is zeker ons plezierige volpension. De hele dag eten zonder je aan vaste etenstijden te moeten houden. Vooral als gezin met kleine kinderen of tieners weet u waar ik het over heb: er heeft altijd wel iemand honger - ongeacht het tijdstip van de dag. Ouders hebben deze stress bij ons niet, we ontmoeten elkaar voor de lunch in het huis, tieners kunnen om 17.00 uur nog een snack krijgen, en voor de kleintjes zijn er heerlijke traktaties bij het kinderbuffet voor het diner. En als iemand uitslaapt, is er ook een laat ontbijt om 11 uur - zonder extra kosten.