Interview Obertauern

Obertauern wordt steeds leuker voor kinderen

Wat heb je als ouders nodig voor een geslaagde skivakantie? Precies, sneeuw en tevreden kids! Daarvoor wordt gezorgd in Obertauern!

Op het eerste gezicht lijkt deze ski-in ski-out-bestemming vooral een skigebied voor gevorderde skiƫrs en freeriders. Maar Obertauern biedt ook steeds meer faciliteiten voor gezinnen met kinderen. Zoals kinderhotels en een eigen kindvriendelijke Tauernrunde voor kinderen, de blauwe Bobby-Runde.

Ski-in ski-out in Obertauern


Obertauern is een hooggelegen, komvormig dorp in het Salzburgerland. Dankzij de hoge ligging is er een lang skiseizoen, van midden november tot eind april of begin mei. Door de lintbebouwing liggen alle hotels in dit moderne wintersportoord aan de piste of hooguit op enkele tientallen meters van de piste of de lift. Obertauern ligt op 1700 meter hoogte en heeft honderd kilometer skipisten en 26 liften die allemaal rondom het dorp liggen. Je kan hierdoor rond het dorp skiën met de zon mee en altijd kiezen voor de beste sneeuw.

Vanuit je hotel STEINER****S op de piste
onmiddelijk de lift in


Dat Obertauern een ski-in ski-out-bestemming is, biedt tal van voordelen wanneer je met kinderen gaat skiën. Zo hoef je als ouders niet met de ski’s van de kinderen te sleuren en de kids kunnen ook na het skiën aan het hotel in de sneeuw spelen. Doordat alle hotels in de buurt van een skilift liggen, heb je ’s ochtends ook geen wachttijden aan de liften.

“Obertauern is een topbestemming voor kinderen"


Een van de leuke aspecten van Obertauern is dat je hier helemaal rondom het dorp kunt skiën. Deze skitocht staat bekend als de Tauernrunde, die je met de klok mee of tegen de klok in kunt skiën. Beide routes zijn ongeveer 12 kilometer lang, maar hebben een verschillende moeilijkheidsgraad.  Bobby-Runde voor de kinderen. Kinderen die houden van een rode piste kunnen ook de Tauernrunde skiën. Voor minder ervaren kinderen is er een alternatief: de Bobby-Runde. Je volgt de blauwe bordjes met mascotte Bobby en je skiet een kindvriendelijke Tauernrunde over blauwe pistes.


 

Sprookjesbos met spookpiste


Obertauern heeft ook een eigen sprookjesbos met spookpiste met heksengeluiden en een echt spookhuis.

Rodelen op de Gnadenalm


Ook leuk voor de kinderen is de rodelbaan op de Gnadenalm. Een sneeuwscooter met aanhanger voor passagiers en sleetjes brengt je naar boven. De rodelbaan is anderhalve kilometer lang en niet te moeilijk.
 

Op wintersport in Obertauern met tieners


Heb je kinderen in de puberleeftijd? Ook dan is Obertauern een geweldige bestemming. Het skigebied is dusdanig overzichtelijk dat ze makkelijk hun weg terug vinden naar het hotel. Avondski of après-ski is ook verzekerd!