Obertauern

Activiteiten naast de piste - Obertauern

Activiteiten naast de piste - Obertauern

Geen zin om enkel te skiƫn?

Geen zin om alleen te skiën? Je wilt plezier hebben alleen of met je gezin? Wat dacht u van een dagje rodelen? Obertauern biedt u in totaal 6,5 kilometer puur rodelplezier. En je hebt keuze te over. Kies je voor een dagje rodelen onder de stralende zon, midden in de prachtige natuur, of begin je pas aan je rodelavontuur als de liften gesloten zijn - romantisch onder de sterrenhemel? Alles staat voor je open. De rodelbaan "Gnadenalm" is ook 's avonds - de klok rond - verlicht en bied je puur rodelplezier, dag en nacht. Voor de hele familie. Niets staat sportief plezier in de weg tijdens de wintervakantie van dit jaar voor het hele gezin.
Gnadelalm
Rodelen is puur winterplezier, voor het hele gezin of met groepen. De rodelbaan is 1,5 km lang en is elke avond verlicht. Het startpunt en de bestemming liggen direct naast de Gnadenalm (4 km voor Obertauern). Skidoo rodeltaxi! Met de sneeuwscooter (120 pk) gaat hij de berg op. Elke Skidoo-rodeltaxi biedt plaats aan maximaal 7 personen, de sleeën worden aan de zijkant gehangen en u kunt op pad. 
Südwienerhütte
In de winter wordt het bospad naar de Südwienerhütte geëgaliseerd en staat niets een leuke rodelbaan in de weg! De rodelbaan begint pal voor de Südwienerhütte en is ongeveer 5 km lang. Rodeluitrusting kan rechtstreeks bij de hut worden geleend.
Winter & sneeuwschoenwandeling
Obertauern wordt omgetoverd tot een echt wintersprookje voor natuurliefhebbers. Magische winterwandelingen en veelbewogen sneeuwschoenwandelingen van de Gnadenalm naar de Südwiener Hütte. Van de Hundsfeld-route tot de Wereldbeker-route. Winterwandelpaden die door jong en oud worden gebruikt en ook een gezinsvakantie in Obertauern tot een onvergetelijke ervaring maken. Een begeleide wandeling door het besneeuwde, idyllische winterlandschap van Obertauern is leuk voor jong en oud. Probeer het gewoon uit ..!
 
Snowbiken

Wat?
Bij het snowbiken ruil je je ski's in voor een snowbike waarmee je vervolgens de piste af kunt rijden. U kunt al na een korte training beginnen. Een onvergetelijke ervaring met snelheidsgarantie.
 
Waar?
De skischool Koch in Obertauern biedt zijn eigen proefcursussen, maar ook begeleide tochten en de zeer speciale maanlichttour, inclusief opwarmen in de hut.