Momenteel gesloten

Skimonitoren aan het woord

Herinneringen aan de bergen, onze monitoren aan het woord

“We hebben al zoveel leuke reizen gemaakt waaraan vele nieuwe vriendschappen en mooie herinneringen verbonden zijn.”

Het fijne aan vakantieherinneringen is dat ze je een leven lang bijblijven. En dat is zoveel meer waard dan eender wat je zou kunnen kopen, niet? We vroegen enkele monitoren naar hun meest bijzondere Snowtravel herinnering.

Bieke Stevens


“In 2014 vertrok ik onverwacht toch nog op reis naar Livigno omdat er extra monitoren nodig waren. Al even onverwacht ontmoette ik er Toon. Wat begon met een onschuldig kusje achteraan het zwembad bij hotel Bucanave, groeide uit tot ons mooie gezin van vier. In 2016 werd ons eerste kindje, Theo, geboren. Als vijf weken oude baby reisde hij al mee mee naar Alpendorf! In de krokusvakantie van 2018 beslisten Toon en ik om met ons tweetjes naar Livigno te reizen. Heerlijk! En mede dankzij een hele toffe après-ski... gingen we met drie terug naar huis: ik bleek zwanger te zijn geworden tijdens die vakantie. In november 2018 werd Nore Liv geboren. Inderdaad, haar tweede naam is er eentje met een knipoog naar het oh zo mooie Livigno. Een wel hele speciale plaats voor ons.”

Sara Blauwens


“Als babysit van de kinderen van een koppel monitoren maakte ik kennis met Snowtravel. Een tijd later ging mijn man ook op reis met Snowtravel, eerst als gast, daarna als monitor. Ondertussen had ook ik de smaak van het skiën helemaal te pakken. Zo erg zelfs dat ik zelf de opleiding tot skimonitor ging volgen. Zo veranderde mijn carrière van babysit naar volwaardig skimonitor. Zoveel jaren later zijn mijn man en ik samen monitor. We hebben al zoveel leuke reizen gemaakt waaraan vele nieuwe vriendschappen en natuurlijk heel wat mooie herinneringen - waaronder heel wat bijzondere après-skimomenten - verbonden zijn.”

We hebben al zoveel leuke reizen gemaakt waaraan vele nieuwe vriendschappen en mooie herinneringen verbonden zijn

De skiwereld leerde ik pas kennen na mijn 40ste. je bent dus nooit te oud om nieuwe passies te ontdekken.

Greg Jacobs


“Mijn liefde voor de bergen stamt uit mijn jeugd. Ik ging er met mijn ouders vaak naartoe. De skiwereld leerde ik echter pas kennen na mijn 40ste. Je bent dus nooit te oud om nieuwe passies te ontdekken! Ik leerde dat skivakanties mij volledig kunnen ontspannen na stressvolle perioden op het werk. Na enige tijd werd ik monitor bij Snowtravel. Daar leerde ik intussen veel vrienden voor het leven kennen. Buiten de schoolvakanties begeleid ik skiërs en laat ik hen de mooiste plekjes van de skigebieden zien. Tijdens de schoolvakanties geef ik vaak skilessen aan kinderen en jongeren. Dit zijn hele dankbare skigroepen, en het is altijd verrassend om te zien hoe de jeugd al na enkele skidagen op een mooie en veilige manier van de skipistes afdaalt.”

Jan Hayen


“Na enkele jaren als monitor kwam de vraag of ik het niet eens als reisleider wilde proberen. Ik twijfelde even... ‘Kan ik het wel?’ Het gaat toch om veel verantwoordelijkheid! De omstandigheden waren perfect: een 20-tal gasten tijdens een weekreis buiten seizoen in een bekend gebied met de ondersteuning van een ervaren reisleider. Het kon bijna niet mislopen. En dat gebeurde ook niet. Ondertussen zijn we vele jaren later en ben
ik nog altijd als reisleider actief. De laatste jaren meestal tijdens de schoolvakanties in verschillende gebieden (zowel Oostenrijk als Italië) en met zowel kleine als grote groepen gasten en monitoren. Zelfs al heb je een drukke week met veel verantwoordelijkheden... het blijft voor mij een ontspannende tijd in de buitenlucht met fijne collega-monitoren en een altijd verrassende groep deelnemers. De positieve feedback achteraf werkt natuurlijk eens zo motiverend!”

Frieda Neys


“Eigenlijk is elke dag bij Snowtravel er eentje waar je fijne herinneringen aan overhoudt. Dankzij de goede afspraken op de voorbereidende vergadering met de reisleider en de monitoren, verloopt een
doorsnee dag als monitor trouwens altijd vlotjes! Hoe zo’n dag er normaal gesproken uitziet? We starten met een ontbijt met de reisleider en monitoren. Stipt om 08u45 vertrekken we van de uitgang van de skikelder naar de skipiste. Om 09u00 start de skiles. De skiles duurt van 09u00 tot 12u30, inclusief een pauze met enkele leuke spelletjes voor de kinderen of een drankje voor de volwassenen. Om 12u30 lunchen we. Er is skibegeleiding voor de kinderen tussen 14u00u en 16u00, alsook een kinderactiviteit van 17u00 tot 18u00, zodat de ouders kunnen genieten van de après-ski. Om 19u00 vindt het diner plaats, met om 21u00 nog een avondactiviteit. Daarna is het gezellig nagenieten in de bar.”

Karen Mockers


“Mijn mooiste herinneringen, dat zijn enkele originele activiteiten. Sinds enkele jaren organiseren we in Alpendorf, naast onze standaard skilessen en begeleidingen, ook andere ‘sneeuwgetinte activiteiten’. Zo gingen we al enkele keren tourskiën. Voor deze activiteit huren we tourski’s bij een plaatselijke shop en stappen we uitgerust met ski’s en vellen omhoog naar de Kreistenalm. Dit jaar gingen we ‘schneeshuhwandern’. Hiervoor hebben we stevige wandelschoenen en gehuurde sneeuwraketten nodig. Voor beide activiteiten is toch een minimale conditie nodig. Het vraagt misschien wat inspanning, maar is superleuk!”