Momenteel gesloten

Snowland Festival Livigno

Feesten op meer dan 2000 meter hoogte

In 2023 willen we het festival nog groter en onvergetelijker maken.

Wist je dat Livigno een eigen muziekfestival heeft? Het begon allemaal in 2015 met een dj en producer uit Duitsland die verliefd werd op de streek. Tijdens zijn verblijf kreeg hij een idee voor dé perfecte afsluiter van het skiseizoen. En daar hadden wij wel oren naar …

Het plan was dus een heus festival organiseren, waar dag en nacht in elkaar overlopen. De eerste editie had heel wat voeten in de aarde. Een grootschalig evenement organiseren waar de gasten enerzijds in de sneeuw en anderzijds in de belangrijkste discotheken van Livigno feestvieren, is niet simpel. En de belanghebbenden van de stad verenigen was ook best een uitdaging. Maar we slaagden dus wonderwel in onze missie: Snowland was born!

Hoog niveau

Het festival is letterlijk en figuurlijk van hoog niveau. Met een hoofdpodium op 2208 meter boven de zeespiegel, is het een van de hoogste muziekfestivals van Europa. Misschien ook wel het meest feeërieke, want het vindt onder andere plaats in een kristallen tent omringd door de sneeuw. Maar ook heel wat clubs, bars en andere coole locaties van Livigno daveren op hun grondvesten. Ook de affiche is niet de minste: onder andere Nervo, Benny Benassi, Dj Antoine, Gigi d’Agostino en Klingande stonden al op het podium. De ene entree verloopt trouwens al wat spectaculairder dan de andere: zo landde Tanja La Croix ooit met een helikopter op de top van de berg voor haar set.

Sfeer en gezelligheid

Niet alleen op muzikaal vlak is Snowland the place to be. Je kunt er ook genieten van een unieke sfeer en heel wat entertainment. Zo kun je bijvoorbeeld de dappere skiërs en snowboarders aanmoedigen die — in knotsgekke outfits — proberen de overkant van het ijskoude Scki Mat-zwembad te bereiken. Maar ook op culinair vlak kom je niks tekort. Verschillende eetstanden serveren typische gerechten uit de omgeving. Denk maar sciatt, de heerlijke gebakken kaas van Livigno, of voor de vleesliefhebbers: een goede bresaola of dampend hertenstoofpotje.

Bob Sinclair

De editie van 2022 was alvast fenomenaal. Van zaterdag tot maandag gaven 25 dj's van internationale faam het beste van zichzelf op de skipistes. Onder andere Bob Sinclair pakte het publiek helemaal in met zicht op de zonsondergang en adembenemende vergezichten.
 

2023

Editie 2023 zal zeker niet onderdoen, integendeel! Want dit jaar vindt Snowland plaats van 22 tot 24 april, net op het moment van de jaarlijkse afsluiter van Snowtravel in Livigno. Een ding staat dus al vast: het wordt een memorabel feest!