Momenteel gesloten

St.Hubertus Restaurant - San Cassiano

Een 3*** beleving

Cook The Mountain

Een ode aan de omringende natuur met de heerlijke producten van het Alpengebied, en aan de boeren en lokale producenten met wie hij dagelijks samenwerkt. Niederkofler’s gerechten vertellen duizend en één verhalen. het ontdekken van zijn keuken is een onvergetelijke menselijke ervaring vol emotie.

Het knetterende haardvuur verwelkomt de gasten in foyer en bereidt hen voor op een gezellige avond. Hout en jachttrofeeën geven het geheel een elegant en alpine sfeer. Tien tafels zijn discreet verdeeld over de eetkamer.
In 1996 besloot de Pizzinini familie om het achterste deel van de pizzeria keuken in handen te geven van chef Norbert Niederkofler. Het doel was om het niveau en reputatie van het hotel te verhogen om een internationaal publiek aan te trekken. Niet lang nadien volgde resultaat: de eerste Michelin werd toegekend in 2000, de tweede in 2007 en een derde in 2018.
Na zijn afstuderen ging Norbert naar de hotelschool, bracht in totaal 15 jaar in het buitenland door, Begin jaren negentig keerde Norbert terug naar Zuid-Tirol en sinds 1994 heeft hij de leiding over de restaurants van Hotel Rosa Alpina en onder hen ook over het in 1996 geopende restaurant St. Hubertus. Hij geeft aan dat respect voor de producten en kennis van de juiste kooktechniek het meeste uit de smaak halen en dat is het middelpunt van zijn kookkunst. Norbert Niederkofler ziet zijn inzet voor het behoud van het lokale culturele erfgoed als een toekomstvisie.
Cook The Mountain

Cook the Mountain is een idee van Norbert Niederkofler en Hugo Pizzinini, het gaat terug tot 2011 en de intentie is om Zuid Tirol een eigen culinaire identiteit te geven. Beste praktijken van duurzame teelt en de daarmee samenhangende culturele en sociale effecten creëren sterke synergieën tussen landbouw, wetenschappers, historici en koks. Een cruciaal punt van Cook the Mountian is de aanpak van geen afval, om dit te voorkomen alleen het noodzakelijke kopen en het consumentengedrag veranderen. Zo kunnen we restjes, het teveel aan voedsel vermijden en gaan we verantwoord om met de natuurlijke bronnen.
Het menu van St Hubertus wijzigt samen met de seizoenen. Dit brengt een natuurlijk ritme in de keuken, net zoals de natuur dat wil. De natuur biedt exact de nodige ingrediënten aan die de mens nodig heeft. Schitterende kruiden in de lente, bessen in de zomer, paddenstoelen in herfst en bieten in de winter. Tussenpersonen worden uitgeschakeld, de 1 op 1 relatie met de boeren is hersteld. Er is een directe uitwisseling tussen de chefkoks en de lokale boeren. Ze leren van elkaar. Er ontstaat een lange termijn relatie omdat bestelling een seizoen vooraf doorgegeven wordt.
De motivatie voor de toekenning van de 3de Michelin ster was dan ook een bekroning op deze filosofie:


 

Ode aan de omringende natuur met de heerlijke producten van het Alpengebied, en aan de boeren en lokale producenten met wie hij dagelijks samenwerkt. Niederkofler’s gerechten vertellen duizend en één verhalen. het ontdekken van zijn keuken is een onvergetelijke menselijke ervaring vol emotie.