Diamant van de Alpen

De bijnaam van Gurgl is 'de Diamant van de Alpen' en dat is niet voor niks. Het moderne skigebied blinkt uit met moderne liften, een veelzijdig pisteaanbod en accommodaties aan de piste.
Op een hoogte waar veel liften eindigen, gaat het skigebied Obergurgl-Hochgurgl pas echt van start.
Voor een spectaculair uitzicht bezoekt u de 'Top Mountain Star', gelegen op de top van de 3.080 m hoge Wurmkogel. Deze panoramakoepel gemaakt van metaal, hout en glas biedt uitzicht op de Ötztaler Alpen en de Dolomieten. Het Huhe Mut alpenrestaurant is een van de mooiste uitzichtspunten van Tirol en kijkt uit op 21 imposante bergtoppen boven de 3.000 m.
Actie en plezier van 's ochtends tot' s avonds

Kan de 112 km onberispelijke hellingen van Obergurgl-Hochgurgl worden getopt? Ja natuurlijk. De funberg in Obergurgl met funpiste, funcross- en snowparks en de funpiste in Hochgurgl geven je adrenaline een boost en doen gewoon wat wintersport moet doen: veelbelovend plezier! Vroege vogels kunnen (bijna) alleen van het skigebied genieten in het licht van de ochtendzon op de "First Line", terwijl nachtbrakers de verlichte pistes raken tijdens een leuk nachtskiën en nachtrodelen. Wie ambitieus is om de "First Line" te proberen, moet zich prettig voelen op middelmatig steile hellingen. Een kleine gids begeleidt het kleine gezelschap op heerlijk afwisselende skipistes (blauw nr. 6, rood nr. 12 of rood nr. 1). Steilere passages met prachtige  heuveltoppen, vlakke glijpassages, veel smallere verbindingspaden en wijd open pistes: alles waar het hart van een skiër en snowboarder van kan dromen - plus lege en uitstekend geprepareerde hellingen. Daarna biedt een heerlijk ontbijtbuffet in het zonnige Hohe Mut Alm alles wat goed smaakt en een goed humeur is. Natuurlijk staat er ook een glas sprankelende prosecco op je te wachten!
Otztal Super Skipass
Vanaf een 3- dagen skipas is de Otztal Super Skipass geldig, dit wil zeggen dat internationaal bekende skibestemmingen zoals Sölden en Obergurgl-Hochgurgl zijn inbegrepen, evenals de gezinsvriendelijke skigebieden Hochoetz-Kühtai, Niederthai, Gries en Vent.

 

Onze hotels

Sporthotel Olymp****

Ski In - Ski Out In het centrum Skiverhuur vlakbij hotel Wellness

Laurin***S

Ski In - Ski Out In het centrum Skiverhuur vlakbij hotel Wellness

The Crystal****S

Ski In - Ski Out In het centrum Skiverhuur in hotel Wellness