Momenteel gesloten

Obertauern


Wil je het echte wintergevoel beleven, terwijl er op andere plaatsen nog geen vlok is gevallen? Of terwijl de sneeuw op andere plekken juist al helemaal gesmolten is? Kom dan naar Obertauern!
In een fantastische bergomgeving, op een hoogte tussen de 1.630 en 2.313 meter, liggen in Obertauern 100 prachtige pistekilometers en 26 moderne liften te wachten om ontdekt te worden. Obertauern – het op 1.740 meter hooggelegen bergmassief – staat garant voor maar liefst zes maanden sneeuwzekerheid en is daarmee het meest sneeuwzekere wintersportoord van Oostenrijk. Vanuit het dorp bevindt elke piste zich op loopafstand en eenmaal ‘boven’ kun je vanuit elke accommodatie direct aan de 100 pistekilometers beginnen.
Tauernrunde

Gevorderden kunnen de Tauernrunde in beide richtingen skien. De rode Tauernronde loopt in de richting van de wijzers van de klok, de groene Tauernronde tegen de richting van de wijzers van de klok in. Wie de bordjes ‘Super Seven’ volgt, skiet langs de zeven hoogste bergtoppen rond Obertauern. Ook de off-piste mogelijkheden zijn er prima. Hele mooie skiroutes beginnen bovenaan de Gamsleiten-2-lift en de Hundskogellift. En wie niet genoeg krijgt van het skiën, kan twee keer per week avond skiën bij de Edelweiss-stoeltjeslift. Dankzij de komvorm van het dal kun je altijd naar keuze op een noord- of zuidhelling skiën en eindigen alle afdalingen in het dorp. En in de 25 skihutten in Obertauern wordt het al heel vroeg erg gezellig.
“Obertauern is een topbestemming voor kinderen"
Een van de leuke aspecten van Obertauern is dat je hier helemaal rondom het dorp kunt skiën. Deze skitocht staat bekend als de Tauernrunde, die je met de klok mee of tegen de klok in kunt skiën. Beide routes zijn ongeveer 12 kilometer lang, maar hebben een verschillende moeilijkheidsgraad.  Bobby-Runde voor de kinderen. Kinderen die houden van een rode piste kunnen ook de Tauernrunde skiën. Voor minder ervaren kinderen is er een alternatief: de Bobby-Runde. Je volgt de blauwe bordjes met mascotte Bobby en je skiet een kindvriendelijke Tauernrunde over blauwe pistes.

Onze hotels

Hotel Alpina****

Aan de skipiste/skilift In het centrum Skiverhuur in hotel Wellness

Alpenhotel Perner****

Aan de skipiste/skilift In het centrum Skiverhuur in hotel Wellness

Das Schütz****

Aan de skipiste/skilift In het centrum Skiverhuur vlakbij hotel Wellness

Hotel Steiner****S

Ski In - Ski Out In het centrum Skiverhuur vlakbij hotel Wellness

Marietta ****

Ski In - Ski Out In het centrum Skiverhuur vlakbij hotel Wellness

Hotel Enzian****S

Ski In - Ski Out Aan de skipiste/skilift Skiverhuur vlakbij hotel Wellness