Sella Ronda


Een rondje Sella Ronda

Ben je klaar voor de skironde van je leven? Maak een tour rond het Sellamassief en geniet van een ski-ervaring overgoten met schoonheid. In het prachtige landschap van de Dolomieten kom je oog in oog te staan met bergpieken van meer dan 200 miljoen jaar oud. Ooit was dit een koraalrif, nu een bergketen met een hoogte van wel 3000 meter. Ongelooflijk indrukwekkend. Houd tijdens het skiën van de Sella Ronda dus geregeld halt om een foto te nemen, maar vergeet zeker niet om af
en toe gewoon je ogen de kost te geven. ‘s Morgensvroeg bijvoorbeeld, wanneer enkel de toppen van de Dolomieten ondergedompeld zijn in de warme gloed van de zon. Dat is pas heerlijk wakker worden! Deze regio is niet voor niets uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Maak van deze skironde een complete daguitstap. Neem rustig de tijd om de natuur in je op te nemen, maar stop ook geregeld voor een pauzemomentje. Geniet er ten volle van! De Sella Ronda is een tour waarvoor je  trouwens niet noodzakelijk een ervaren wintersporter hoeft te zijn. Afhankelijk van de richting die je kiest, komt er meer of minder uitdaging op je pad.

 

Peace Tour

 
Naast de Sella Ronda telt de Dolomiti Superski-regio nog een skicircuit dat je als fervent wintersporter aan je palmares wilt toevoegen: de Gebirgsjäger Tour oftewel de Peace Tour. Deze loopt onder de muren van de Civetta, Monte Pelmo, Tofana en andere bekende bergtoppen. Ook hier geniet je van natuurschoon van hoog niveau! Als je een soort van onverzettelijke geest bent die houdt van de spanning van een uitdaging, dan heeft de Dolomieten 18 prachtige snowparks waar je kunt genieten van acrobatische toeren. Of je nu een uitzonderlijke freestyler bent of een gedurfde en ambitieuze kampioen, je kunt je adrenaline laten ontbranden en de duizeligheid van verbluffende sprongen, onverschrokken manoeuvres en adembenemende vluchten ervaren, met spectaculaire landingen op een witte, onberispelijk voorbereide deken van sneeuw.

A Taste for Skiing


Zuid-Tirol is een regio voor fijnproevers. In het gebied weten ze als geen ander hoe ze een culinair feestje moeten maken. Het skiën van de Sella Ronda is letterlijk een tocht om van te smullen. Bij een intensieve skidag hoort een goede lunch. En daar weten ze in Val Gardena op de pistes wel raad mee. De gerechten zijn uiterst smaakvol en van uitstekende kwaliteit. Het is veelal een combinatie van de Italiaanse keuken met lokale ingrediënten. In de tijd dat Val Gardena nog vrij geïsoleerd lag, hebben de inwoners door het gebrek aan ingrediënten geleerd om met weinig ingrediënten interessante gerechten te maken. Het eindresultaat zorgt voor pure, uitmuntende en uiterst smaakvolle gerechten.
Veel meer dan puur wintersport!

Onze hotels

Condor***S

Ski In - Ski Out In het centrum Skiverhuur vlakbij hotel Wellness

Hotel Boè***S

Ski In - Ski Out Skiverhuur vlakbij hotel Wellness Zwembad

Col Alto****S

Op wandelafstand van de liften In het centrum Skiverhuur vlakbij hotel Wellness

Sporthotel Arabba****

Ski In - Ski Out In het centrum Skiverhuur vlakbij hotel Wellness

Somont****

Ski In - Ski Out In het centrum Skiverhuur vlakbij hotel Wellness

Hotel Miravalle****

Ski In - Ski Out Skiverhuur vlakbij hotel Wellness Zwembad

Hotel Solaia***

Ski In - Ski Out Aan de skipiste/skilift In het centrum Wellness

Tablé***S

Skiverhuur vlakbij hotel Wellness Sauna Half pension

La Tambra***S

Op wandelafstand van de liften In het centrum Skiverhuur vlakbij hotel Wellness

Hotel Belmont***

Op wandelafstand van de liften Skiverhuur vlakbij hotel Wellness Zwembad

HOTEL ITALIA***

In het centrum Wellness Zwembad Sauna