Schladming-Dachstein


Veelzijdig skigebied op vier aaneengesloten skibergen
Als u bij het skiën niet kunt kiezen voor één berg, dan is de Schladminger 4-Berge-Skischaukel de juiste voor u. Hij combineert Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen en Reiteralm tot één doorlopend skifestijn met 123 zorgvuldig geprepareerde kilometers pistes. Nog niet genoeg? De gezinsskigebieden Ski Fageralm, het skigebied Ramsau, Ski Galsterberg en het ‘sneeuwberenland’ met de Riesneralm en de Planneralm behoren ook tot dit gebied en hebben een bijzondere eigen charme. De Dachsteingletsjer belooft unieke ervaringen en ski- en langlaufpret op 2.700 meter boven de zeespiegel. Schladming - Dachstein valt tevens onder Ski amadé, het grote skiparadijs van Oostenrijk.

Het skiparadijs Reiteralm
Skiën in een fabelachtige bergdecor in Schladming op de Reiteralm. De Reiteralm is dankzij de perfecte ligging direct aan de Ennstal Bundesstraße in de winter bijzonder goed te bereiken. Alle skiërs, snowboarders en wintersporters die willen genieten van perfect geprepareerde pistes, enerverende afdalingen en ontspannen uren en vertier bij gezellige skihutten, zijn op de Reiteralm aan het juiste adres. De Reiteralm is een van de top-skibergen van de 4-Berge-Skischaukel en biedt met lange en brede afdalingen en met de grootste sneeuwzekerheid (100% van de pistes zijn te bedekken) puur skiplezier. Bovendien is de Reiteralm dé trainingsberg van internationale skiteams.
 
Planai
Voor een gezellige start van de skidag zorgt de nieuwe Planai 10-persoons cabinebaan. De bijzonder moderne kabelbaan valt niet alleen op door het modernste design, maar met name vanwege zijn hoge comfort en het feit dat hij barrièrevrij is. Uitgerust met tien zitjes bereiken de skiërs met de nieuwe gondel in slechts 12 minuten de Schladminger Hausberg. Aangekomen op 1.850 m genieten de wintersporters van brede pistes en perfect geprepareerde afdalingen.

Hauser Kaibling
Als onderdeel van de Schladminger 4-Berge-Skischaukel is het skigebied Hauser Kaibling ook verbonden Planai en Hochwurzen. De modernste kabelbanen, met alle mogelijke comfort, brengen u in razend tempo in uw skivakantie naar de skipistes. Laat u betoveren door het skigebied, de magische bergwereld, perfect geprepareerde skipistes, traditionele skihutten en een perfecte infrastructuur bij Hauser Kaibling. Voor een gevarieerd aanbod en onvergetelijke bergbelevenissen!

Hochwurzen
Hier bent u niet alleen in het hart van Stiermarken en Oostenrijk, maar vooral midden in de 4-Berge-Skischaukel. 123 kilometer pistes, 43 moderne kabelbaan- en liftinstallaties, lekker eten bij 56 skihutten. Op de Hochwurzen in Schladming wordt van de dag een nacht gemaakt. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om skiën, rodelen, een skitoer of fatbiken in de nacht. Hochwurzen biedt voor iedereen een afwisselend nachtprogramma!
Skitours en freeride
Schladming-Dachstein biedt skitour-fans en freeriders bergen aan mogelijkheden – van eenvoudige beginnerstours tot intensieve routes voor ervaren alpinisten. Ongeacht hoe goed uw conditie ook is, er is iets dat u naar adem zal doen happen: ons unieke panorama. Maar deze inspanningen worden beloond met een natuurbelevenis van topklasse.

Dachsteingletsjer

Op een hoogte van 2.700 meter betovert de hoogste berg van Stiermarken u met fabelachtige uitzichten op de natuur en een panorama dat via de Oostenrijkse bergen helemaal uitkijkt naar Tsjechië en Slovenië. Attracties als de Dachstein hangbrug, de Sky Walk, het ijspaleis of de 'trappen in het niets' maken uw onvergetelijke bergervaring nog spannender. Een garantie voor adembenemende momenten, evenals spannende momenten met uitzicht. Alleen al de tocht naar boven met de Dachsteingletsjerbaan met gondelbalkon is een belevenis op zich. Skiën en langlaufen over de Oostenrijkse bergen, met uitzicht tot het Sloveense Triglav-gebergte – dat kan op de Dachstein vanaf de herfst tot in het verre voorjaar.

Onze hotels

Hotel Erlebniswelt Stocker****

Ski In - Ski Out In het centrum Skiverhuur in hotel Wellness