Sommelier op de piste & Wijn Ski Safari skireizen

Combineer het beste van twee werelden op de piste!

In Alta Badia zijn de pistes niet alleen om te skiën en dankzij de vele unieke evenementen kun je zoveel meer uit je tijd op de berg halen. Vooral wijnliefhebbers komen aan hun trekken, met de meest populaire evenementen in het gebied, waaronder de sommelier op de hellingen en de fantastische wijnskisafari, waarmee deelnemers de omgeving en de beste lokale wijnen in de deelnemende berghutten kunnen verkennen.

Sommelier op de piste

Het evenement "Sommelier op de piste" biedt geweldig skiën op de hellingen van Alta Badia, gecombineerd met het proeven van de beste wijnen van Zuid-Tirol in verschillende deelnemende skihutten. Onder begeleiding van een gids en een deskundige sommelier skiet u van de ene hut naar de andere om verschillende fijne Zuid-Tiroolse wijnen te proeven.
De wijnproeverijen worden georganiseerd in samenwerking met het 'South Tyrol Wine Consortium' en de Zuid-Tiroolse Sommelier Association en ze zullen het klassieke schema volgen van AIS (Italian Sommelier Association), waarbij eerst de visuele kenmerken worden geanalyseerd, vervolgens de olfactorische en uiteindelijk de smaakvolheid. 
 
Deelnemende hutten:
Ütia I Tablá, Ütia de Bioch, Ütia Las Vegas, Club Moritzino, Ütia Pic Pré

Wijn Ski Safari

Een gunstig klimaat, vruchtbare grond en liefde voor het maken van wijn zijn verantwoordelijk voor de uitstekende wijnen van Zuid-Tirol. Op zondag 22 Maart presenteert Alta Badia de beste regionale rode en witte wijnen
evenals mousserende wijnen voor een bijzondere proeverij en dit op een hoogte van 2000 meter. Wijnliefhebbers kunnen bij de vier de grote verscheidenheid aan lokale wijnen ontdekken. 
Deelnemende hutten zijn Ütia de Bioch, Ütia Pralongiá, Ütia Piz Arlara, Ütia I Tablá. Kaartjes voor de wijnproeverij zijn € 30,00 per stuk en af te halen bij de vier deelnemende hutten. U kan deze bestellen aan de reisleider.
In tegenstelling tot sommelier op de piste is de wijn ski safari zonder gids. Deze wijn ski safari zal doorgaan op 20 maart 2022. Dit is tijdens onze 'Rock The Dolomites' thema reis. Dat is extra genieten met muzikale achtergrond. Klik hier voor info.
Beide activiteiten zijn georganiseerd door Alta Badia zelf,  niet door Snowtravel. U kan deze activiteiten als aanvulling boeken tijdens uw reis met Snowtravel. 

 

InbegrepenSkigebiedVervoerBeleving SommelierBeleving Wijn Ski Safari │ Overzicht reizen
Praktisch 
Sommelier op de piste
Data :
Di.14/02/2023
Di.7/03/2023
Di.21/03/2023
Di.04/04/2023


Start: 13.45 uur.
Prijs: € 35 per persoon
Accomodatie :

Wijn Ski Safari
Data:
Zo. 26/03/2023

Prijs: € 30 per persoon
Accomodatie:

 

DIT KAN JE BELEVEN OP EEN WIJNTOUR

✔ Niets moet enkel genieten ….
✔ Een gevarieerd publiek met een goed mix van alle ingrediënten
✔ Enthousiaste, betrokken Snowtravelbegeleiding
✔ In totaal zijn er zo’n zestig wijnen te proeven
✔ Hapjes en live muziek tijdens de Rock The Dolomites
✔ Een panoramisch uitzicht op de witte bergen.
✔ Sommelier op de piste onder begeleiding van gids en deskundige sommelier 
✔ De combinatie van perfecte hellingen en de majestueuze achtergrond van de Dolomieten creëert de ideale setting voor een onvergetelijke gastronomische ervaring.

Inbegrepen

 • Enthousiast en betrokken Snowtravel organisatie (begeleiding)
 • 2 overnachtingen in autocar tijdens traject België-Arabba per Dream Class
 • 4,5 of 7 overnachtingen in hotel naargelang gekozen formule
 • Keuze uit verschillende hotels, prijzen op basis van in een 2-persoonskamer. (Indien je wenst de kamer te delen is dat met iemand van hetzelfde geslacht)
 • Energiek ontbijt en uitgebreid avondeten
 • Extra ontbijt bij aankomst + extra avondeten bij vertrek
 • Alle taksen, BTW, administratiekosten, drinkgeld chauffeur zijn inbegrepen

Niet inbegrepen

 • Skipas, u kan deze wel optioneel bijboeken
 • Huur ski- of snowboardmateriaal (kan u ter plaatse huren)
 • Privé of groep skilessen (kan u bij ons boeken, klik hier voor meer info)
 • Annulatie en/of reisbijstandsverzekering
 • Mits supplement kan u deelnemen aan 'Sommelier op de piste' (+35€ pp) 
 • OPMERKING: Organiseer je liever zelf je vervoer? Dat kan ook, in dat geval is er een korting van 80 euro pp


Alle info over de Clubformule weekreis buiten seizoen
Alle info over de Clubformule shortski buiten seizoen

Skigebied Sella Ronda

Groot en afwisselend skigebied met onuitputtelijke mogelijkheden


Val Gardena (in het Duits: Gröden) is een vallei in Zuid-Tirol die bij veel wintersporters bekend is door de Sella Ronda, de wereldberoemde tocht waarbij je rondom het Sella massief skiet. Maar ook zonder Sella Ronda heeft Val Gardena een mooi skigebied met in een schitterend landschap met geweldig eten. De Sella Ronda is een skitocht die je zeker moet geskied hebben. De skigebieden van waar je de Sella Ronda kunt skiën, behoren tot de Dolomiti Superski. Met de Dolomiti Superski skipas kun je je uitleven op maar liefst 1200 kilometer aan piste. Zie hier voor een detail van het skigebied (lees meer)

VERVOER DREAM CLASS BUS


Slapend reizen is een ontspannen manier van reizen. Geen gedoe met zelf rijden, sneeuwkettingen, etc. Je vakantie begint vanaf de minuut dat je op de autocar stapt. Zo kan je alvast kennis maken met je skigenoten en je reisbegeleid(st)er.
Je bent in de mogelijkheid om in een Dream Class te reizen zoals een echte VIP on tour! De Dream Class dubbeldekbus is uitgerust voor 28 personen met vaste zetels en aparte bedden. (8 dubbele en 12 single). Tussen al de luxe en fun door, zou u haast vergeten te slapen. Zelfs dat belooft leuk te worden. De bedden bevinden zich op het bovendek, alsook 8 vaste stoelen. Het benedendek is enkel uitgerust met stoelen waarvan een aantal met tafel, ook de bar kan u hier vinden. Luxestoelen zorgen voor een aangename en veilige reiservaring. Droom weg in één van onze échte bedden en beleef het slaapcomfort of zet je neer in onze comfortabele zetels en … relax! 
Opgelet: niet alle reizen inclusief bus worden uitgevoerd met een Dream Class. First Class, Royal Class of Sleep Class zijn ook mogelijk. Op de infofiche van elke reis kan u zien welk type bus voorzien is. Ook de reiscode geeft het bustype weer: DC= Dream Class, FC= First Class, B= Royal Class, S= Sleep Class.

 

Sommelier op de piste; de beleving in woorden


Het concept is welbekend op culinair vlak : je verplaatst je van plek a naar b naar c en nuttigt op iedere plek iets anders lekkers. De variant op de ski’s was nieuw voor mij. Nu hoef ik eigenlijk helemaal niet beziggehouden te worden op de wintersport, want ik vermaak me normaal heel goed zelf met de hele dag skiën. Maar vooruit: voor een goed glas wijn wil ik wel uit mijn comfortzone en dus van mijn ski’s stappen.

Bij één van de liften ontmoetten we onze sommelier, een imposante en ietwat bijzondere verschijning. Zeg nou zelf: Wanneer zie je nou een iemand met een keukenschort op ski’s? De sommeliers hier zijn zowel wijnkenners als skileraren. Over een interessante combinatie van banen gesproken… We skieden na de kennismaking naar de eerste hut waar we ons installeerden rond een tafel met een schaal lokale knabbels, wijnglazen en koelers met flessen wijn. De spijt van de ski’s te zijn afgestapt, ebde direct weg. Uiteraard wordt tijdens Sommelier on the slopes het aangename proeven gecombineerd met het commerciële nuttige: alle geschonken wijnen komen uit Alto Adige, de Italiaanse naam van Zuid-Tirol. Maar daar komt de sommelier van pas. Wat is het enthousiasme van een vakman toch altijd aanstekelijk. Vol vuur wist hij van alles te vertellen waardoor de wijn in je verbeelding nog beter gaat smaken. In die eerste hut – I Tablà- kregen we twee mousserende, prosecco-achtige witte wijnen. We stortten ons op de knabbeltjes en de kaasjes en bedwongen de neiging om nog eens in te schenken; we moesten tenslotte de volgende hut nog veilig op de ski’s bereiken.

Dat was overigens geen tour de force; we skieden één piste, namen een lift naar boven en stapten de Rifugio Bioch in. We zagen overigens de hele hut niet van binnen, want alles stond buiten op het grote terras voor ons klaar.
Tevreden schoven we aan: er volgde nog een bubbeltjeswijn, die ook al weer zo lekker was en heel speciaal smakende Riesling-achtige witte, die nogal gemengde reacties opwierp. Hoefden we ons in ieder geval niet te bedwingen die laatste nog eens in te laten schenken. Ook omdat we wisten dat de laatste ronde zich beneden in het dal zou afspelen, wat dus wel een stukje afdalen met zich meebracht.

Op weg naar de derde proefplaats liet onze sommelier nog even zien dat hij meer kan dan flessen ontkurken en gloedvol over wijn vertellen: we werden getrakteerd op kunstjes. Ook door het prachtige decor overigens, want wat zijn die Dolomieten toch mooi. Beneden aangekomen, was het de beurt voor de rode wijn. En wie Zuid-Tirol zegt, zegt Lagrein. De typische lokale rode wijn, gemaakt van de gelijknamige druif, die niet in enorme hoeveelheden wordt gemaakt omdat de druif voornamelijk rondom de stad Bolzano groeit. En dus proefden we –naast nog een andere rode wijn- volop van de Lagrein: De rode wijn was echt heerlijk en we waren toch bijna bij het hotel. De taak van onze sommelier – skiërs laten genieten door ze enthousiast te maken voor de wijnen uit Alto Adige- zat er op en dus namen we afscheid van elkaar, ons achterlatend met de geopende flessen. De rest laat zich raden. Gelukkig was het hotel inderdaad vlakbij.

Al met al vond ik het een mooie ervaring. Je krijgt informatie over de lokale cultuur, wat ik altijd leuk vind, het is gezellig om het met een groepje te doen en je krijgt heerlijke wijnen te proeven. Dus als je van een goed glas wijn houdt en bereid bent het skiën te laten voor een middagje, dan is dit best een aanrader. Het is een proeverij, dus je kunt de wijn na het proeven ook uitspugen, wat de sommelier soms wel deed, maar zijn voorbeeld werd vreemd genoeg door niemand van onze groep gevolgd. Anderzijds verhindert niemand je om een tweede bodempje te nemen, als je een wijn heel lekker vind. Maar bij ons bleef iedereen heel keurig. Beneden aangekomen, bij de rode wijnen, lieten we de teugels wel een beetje vieren: daar bleef het niet bij een bodempje.

Een wijn ski safari beleving


‘s Ochtends stap ik in de skilift richting Piz La Villa. Eenmaal boven belooft het een mooie dag te worden, de zon straalt en de temperatuur is heerlijk. Met zonnebril op zoef ik met de rest van de groep de eerste piste af, het begin van onze Wine Skisafari tocht.

Na de tweede piste nemen we de lift naar boven voor de eerste wijnstop bij Ütia i Tablà. Ondanks dat het nog geen elf uur is zit de sfeer er al goed in. Veel wintersporters hebben de eerste stop al vroeg gevonden en genieten in de loungestoelen of aan statafels van een glas wijn. De eerste wijn die ik ga proeven, (en opdrinken) is een fruitige en zoete witte wijn. Op het moment dat ik het glas aan mijn mond zet begint een vijftal blazers te spelen. Mijn ochtend kan nu al niet meer stuk, wat een belevenis.

Met een glas wijn op stap ik weer op de latten en ski ik over de witte sneeuwvlakte naar de volgende stop, Rifugio Piz Arlara. Ook hier is het weer een en al gezelligheid. Een band speelt met op de achtergrond het fenomenale uitzicht op de pistes en de bergen. De sommeliers adviseren ons over de wijnen en ik laat mijn tweede glas vol schenken. Van het proeven komt weinig terecht, ik geniet gewoon van mijn hele glas en laat de zelfde wijn nog een keer inschenken.
Dit is echt genieten. Een paar pistes af, de skilift omhoog, een glas wijn drinken, weer de ski’s op, nog een wijntje. Hier kan ik wel aan wennen. Ik merk bij de tweede hut al dat ik het wel erg gezellig vind. Vlekkeloos en zonder moeite, waarschijnlijk omdat ik nu eens niet nadenk over de hoogte, ski ik naar de lunch spot toe. Het is heerlijk weer en we kunnen buiten aan een lange tafel genieten van een Italiaanse lunch met pasta en uiteraard, nog meer wijn. Die pasta doet me goed na het onbeperkt proeven van de heerlijke wijnen uit de regio.

Om er na al die wijn zeker van te zijn dat ik weer fris en fruitig beneden kom besloot ik na deze top dag het zekere voor het onzekere te nemen. Ik geniet van het uitzicht en dommel een beetje weg terwijl de skilift mij weer naar het dorpje brengt.

Zelf de Wine Skisafari beleven in Alta Badia? Hou jij dus van wintersport en van wijn? Zorg er dan voor dat je jouw wintersport vakantie doorbrengt in de regio Alta Badia in Zuid Tirol.
 

Overzicht reizen Sommelier op de piste

Overzicht reizen Wijn Ski Safari