Momenteel gesloten

Rock the Dolomites skireizen

PRAKTISCH:

Data :
Vr.15/03/2024-Do.21/03/2024
Di.19/03/2024-Zo.24/03/2024

Locatie: Arabba/Wolkenstein
Skigebied: Sella Ronda

Accommodatie keuze uit:
Formule: Kamer met HP

Een shortski of weekreis; in deze week kan je skiën & genieten van muziek, wijn, ...
Waarom kiezen als je alles kan hebben?


Rock the Dolomites is een muziekfestival dat velen niet verwachten in de rustige Dolomieten. Rockbands zullen het publiek een hele week lang enthousiast maken met hun muziek. En dit op het moment wanneer de Dolomieten Val Gardena op zijn mooist  zijn. Tien bands treden op in verschillende locaties en zorgen voor een geweldige vibratie. Rock the Dolomites is ook het startschot voor de jaarlijkse skisafari voor wijnkenners. Dan presenteert Alta Badia op 2000 m hoogte de beste Zuid-Tiroolse rode, witte wijnen en mousserende wijnen voor een speciale wijnproeverij. Meer info over de wijnsafari en Sommelier op de piste. InbegrepenSkigebiedVervoerDagprogrammaOptredens│  Overzicht reizen

DIT GARANDEREN WE JE:

 ✔ Niets moet enkel genieten ….
✔ Een gevarieerd publiek met een goed mix van alle ingrediënten
✔ Enthousiaste, betrokken Snowtravelbegeleiding
✔ Een skisafari in combinatie met de live optredens van Rock The Dolomites
✔ Mogelijkheid om deel te nemen aan de wijnsafari
✔ Sfeervolle omgeving en een unieke beleving in prachtig kader

Inbegrepen

 • Enthousiast en betrokken Snowtravel organisatie (begeleiding)
 • 2 overnachtingen in de bus tijdens traject België-Wolkenstein per Dream Class
 • 4,5 of 7 overnachtingen in hotel naargelang gekozen formule
 • Keuze uit verschillende hotels, prijzen op basis van in een 2-persoonskamer. (Indien je wenst de kamer te delen is dat met iemand van hetzelfde geslacht)
 • Energiek ontbijt en uitgebreid avondeten
 • Extra ontbijt bij aankomst + extra avondeten bij vertrek
 • Alle taksen, BTW, administratiekosten, drinkgeld chauffeur zijn inbegrepen

Niet inbegrepen

 • Skipas, u kan deze wel optioneel bijboeken
 • Huur ski- of snowboardmateriaal (kan u ter plaatse huren)
 • Privé of groep skilessen (kan u bij ons boeken, klik hier voor meer info)
 • Annulatie en/of reisbijstandsverzekering
 • OPMERKING: Organiseer je liever zelf je vervoer? Dat kan ook, in dat geval is er een korting van 80 euro ppAlle info over de Clubformule weekreis buiten seizoen
Alle info over de Clubformule shortski buiten seizoen
 

Skigebied Sella Ronda

Groots genieten op alle vlakken


Val Gardena (in het Duits: Gröden) is een vallei in Zuid-Tirol die bij veel wintersporters bekend is door de Sella Ronda, de wereldberoemde tocht waarbij je rondom het Sella massief skiet. Maar ook zonder Sella Ronda heeft Val Gardena een mooi skigebied met in een schitterend landschap met geweldig eten. De Sella Ronda is een skitocht die je zeker moet geskied hebben. De skigebieden van waar je de Sella Ronda kunt skiën, behoren tot de Dolomiti Superski. Met de Dolomiti Superski skipas kun je je uitleven op maar liefst 1200 kilometer aan piste. Zie hier voor een detail van het skigebied (lees meer)

VERVOER: DREAM CLASS AUTOCARSlapend reizen is een ontspannen manier van reizen. Geen gedoe met zelf rijden, sneeuwkettingen, etc. Je vakantie begint vanaf de minuut dat je op de autocar stapt. Zo kan je alvast kennis maken met je skigenoten en je reisbegeleid(st)er.
Je bent in de mogelijkheid om in een Dream Class te reizen zoals een echte VIP on tour! De Dream Class dubbeldekbus is uitgerust voor 28 personen met vaste zetels en aparte bedden. (8 dubbele en 12 single). Tussen al de luxe en fun door, zou u haast vergeten te slapen. Zelfs dat belooft leuk te worden. De bedden bevinden zich op het bovendek, alsook 8 vaste stoelen. Het benedendek is enkel uitgerust met stoelen waarvan een aantal met tafel, ook de bar kan u hier vinden. Luxestoelen zorgen voor een aangename en veilige reiservaring.Droom weg in één van onze échte bedden en beleef het slaapcomfort of zet je neer in onze comfortabele zetels en … relax! Opgelet: niet alle reizen inclusief bus worden uitgevoerd met een Dream Class. First Class, Royal Class of Sleep Class zijn ook mogelijk. Op de infofiche van elke reis kan u zien welk type bus voorzien is. Ook de reiscode geeft het bustype weer: DC= Dream Class, FC= First Class, B= Royal Class, S= Sleep Class.

Dagprogramma Rock The Dolomites

Het aangeboden programma is vrijblijvend voor deelname. U bent op elk moment volledig vrij om te kiezen of u wenst deel te nemen of niet. De activiteiten zijn afhankelijk van de diverse factoren zoals bestemming, weersomstandigheden, interesse van de groep…Dit programma’s geldt als voorbeeld en is nooit representatief voor alle reizen. Het heeft als doel een indicatie te geven van de beleving en wat u mag verwachten.. Onderstaand is een voorbeeld voor de weekreis. Voor de shortski is het programma gelijkaardig aangepast aan het aantal dagen ter plaatse (voor de shortski is er geen les, wel begeleid skiën in de namiddag).
Dag van vertrek vrijdag :
Jouw genietweek start op vrijdagavond 21u wanneer je plaats neemt in onze Dream Class. Gewoon achteruit leunen en je reisgenoten leren kennen. Voor degenen die met eigen wagen rijden is de aankomst in hotel op zaterdag.

Dag van aankomst zaterdag (dag 1) :
Aankomst op bestemming rond ontbijt uur. Na het uitladen van de bagage wacht je een heerlijk uitgebreid ontbijt. Kamers zijn beschikbaar in de namiddag, je bagage kan steeds in een ruimte geplaatst worden. Na het ontbijt kan je in deze ruimte u rustig omkleden om te gaan skiën of wandelen. De bestelde skipassen worden verdeeld. In de voormiddag is er afspraak bij het skiverhuur voor degenen die dit wensen, jouw reisleider zal je hierin begeleiden. Tijd om de latten aan te binden, individueel of in groep skiën, wandelen, shoppen, wellness ontdekken.. niets moet alles mag. Wanneer de sluiting van de liften nadert is de afspraak voor de aperitief nabij. We spreken af om na te genieten van de eerste dag in de hotelbar. We leren elkaar en het hotel wat beter kennen.  Na het opfrissen laten we ons culinair verwennen. Misschien nog een laatste afsluiter in de bar en dan een 1ste dag voldaan afsluiten.

Dag 2 zondag:
Heerlijk lang genieten van het ontbijt of als eerste de skilift op? Aan u de keuze, indien je later gaat skiën kan je aansluiten bij de groep tijdens een eerste stop op de piste. Deze reis is een reis voor genieters, zowel sportief als culinair en muzikaal.. Tijdens deze week overheerst Rock the Dolomites het massief. Niet luidruchtig maar aangenaam aanwezig. Skiën van hut naar hut en een drankje nuttigen in gezelschap van muzikale entertainers. Vandaag 21 maart is ook de dag van de dl vin, een wijn skisafari. Dan presenteert Alta Badia op 2000 m hoogte de beste Zuid-Tiroolse rode, witte wijnen en mousserende wijnen voor een speciale wijnproeverij. Wijnliefhebbers kunnen de grote verscheidenheid aan Zuid-Tiroolse wijnen ontdekken in de vier deelnemende skihutten;  Ütia de Bioch, Ütia Pralongiá, Ütia Piz Arlara, Ütia I Tablá. Deelname is 30 euro per persoon, vooraf inschrijven verplicht (beperkte plaatsen). Wij kunnen de inschrijving voor u regelen.
Voor de deelnemers aan de skilessen (enkel voor de weekreis) start de les vandaag. De groepsindeling zal s ’ochtends gebeuren. Er wordt afgesproken aan de skikelder. De skiles is in de voormiddag gedurende 6 dagen (weekreis) en 4 dagen (5 daagse shortski) 3u per dag.  Er zijn maximaal 3 niveaugroepen.
Afspraak voor de lunch samen te nemen. Na de lunch kan iedereen aansluiten voor het begeleid skiën. Indien de ski niveaus van de deelnemers erg verschillend zijn, zal de reisleider afwisselend per groep skiën. We zetten nadien onze muzikale tocht in en eindigen de sportieve activiteiten voor vandaag in een gezellige berghut. Nadien spreken we voor het diner af en ronden de dag in stijl af.

Dag 3 maandag:
Voor de deelnemers aan de skiles wordt er na een deugddoend ontbijt afgesproken aan de skikelder. In de namiddag kan in groep geskied worden samen met de reisleider. De vrije skiërs kunnen aansluiten bij de lunch, afspraak op de berg. Nadien zetten we onze trip verder op het ritme van de muziek. Na het skiën is het rodeltijd, met z’n allen gezellig naar beneden glijden. Na de adrenaline is het hoog tijd voor een verkwikkend drankje. Dan zien om tijdig aan tafel te gaan. Met voldoende stof om na te praten spreken we af in bar van het hotel.

Dag 4 dinsdag:
Na een goede nachtrust en verzorging van de innerlijke mens, spreken we af in de skikelder. Aansluiting bij de groep kan wederom bij de lunch. Op dinsdagnamiddag is er skitocht voorzien, we verkennen de leukste pistes en doen heel wat kilometers, uiteraard aangepast aan niveau en zin van de groep. Zo ontdekken we weer enkele nieuwe berghutten. Na een intensieve dag eten we samen en trekken na het eten te voet naar een gezellige stube in het dorp.
Dag 5 woensdag:
In de voormiddag is het programma zoals voorheen. Skiles in de voormiddag, individueel of in groep skiën en afspraak voor de lunch. In de namiddag pikken we nog een optreden mee en bewonderen het indrukwekkend Sella massief vanop het terras van een gezellige hut. Alle ingrediënten voor een perfecte skidag aanwezig. We spreken met zijn allen af voor de après-ski. Aansluitend diner in het hotel.

Dag 6 donderdag:
Vandaag staat een tochtje Sella Ronda op het programma voor de vrije skiërs. Enthousiaste skiërs die hun wintervakantie in Alta Badia doorbrengen, mogen een skireis rondom het Sella-massief in geen geval overslaan. De Sellaronda is tot ver buiten onze grenzen bekend en behoort tot de meest indrukwekkende skicircuits in Zuid-Tirol en zelfs in de hele Italiaanse Alpen. Dankzij de goed verbonden liften en uitstekend geprepareerde pistes kunt u in één dag ononderbroken skiën op bijna 30 km aan pistes. Op de Sellaronda hoeft u uw ski's echt niet uit te doen en hoeft u nooit twee keer hetzelfde stuk af te leggen. Dit unieke skicircuit biedt je een adembenemend uitzicht op de verbazingwekkende bergketen van de Dolomieten en voert je over vier Dolomietenpassen. De lunch zal vandaag opgesplitst zijn op verschillende locaties. Na een afsluiter bij het skiën, diner in hotel is het tijd voor wat hersenactiviteit. We verdelen ons in enkele groepjes en wagen ons aan een quiz. Na deze lange uitputtende dag gaan we voldaan onder de wol.

Dag 7 vrijdag:
De laatste dag skiles start na het ontbijt, tijd om de techniek en kennis te optimaliseren. We verzamelen voor de lunch en trekken nadien onze latten terug aan. Nog een laatste dag genieten op culinair vlak met muzikaal entertainment op de achtergrond. Heerlijk toch! De laatste avond wordt traditioneel afgesloten met een goede après-ski. Net op tijd aan tafel genieten we samen van het heerlijk avondeten.

Dag 8 zaterdag:
Na een laatste ontbijt inpakken en uitchecken, nog niet wegwezen. Onze bagage wordt samen ondergebracht in een ruimte waar we ons straks ook kunnen omkleden. Net zoals de andere dagen bent u vrij om te doen en laten wat u wil. Naargelang de interesse van de groep kan er nog samen geskied, geshopt of gewandeld worden.
Afspraak voor het avondeten om 17u30, gelieve dit te respecteren zodanig dat de planning voor de terugreis behouden blijft.  Vertrek bus om 19u stipt, verzamelen aan de receptie.
Met een bagage vol herinneringen keren we voldaan terug richting België. Tijd om na te genieten en uit te kijken naar een volgende reis.

Dag 9 zondag ochtend:
Aankomst in Genk is voorzien rond 7u afhankelijk van weg en weersomstandigheden. Vanuit Genk zal er gereden naar de gevraagde afstapplaats.

Overzicht reizen