Momenteel gesloten

Start to ski skireizen

PRAKTISCH

Data zie overzicht reizen

Locatie:
Livigno/ Madonna di Campiglio/Sella Ronda  (IT)
Ski Amade/ Gurgl (AT)

Accommodatie:

Formule: Kamer HP

Start to Ski

 
Sta open voor nieuwe dingen. Actief bezig zijn in de prachtige bergen, de frisse lucht en gezelligheid met vrienden in de authentieke berghutten is iets wat iedereen, ongeacht leeftijd, moet ervaren.
Je bent nooit te oud om te leren skiën. Snowtravel organiseert reeds vele jaren deze Start to ski reizen, het ideale moment om in perfecte omstandigheden de ski’s en de hellingen te leren kennen. Nederlandstalige skilessen voor beginners is hier gegarandeerd. Onze monitoren leren je met vallen en opstaan alle obstakels overwinnen. Lopen met skischoenen, obstakels op de piste, de skilift… je leert het allemaal. En al snel sta je op de après-ski met je skischoenen aan!

 

InbegrepenSkigebiedVervoerDagprogrammaOverzicht reizen│ 

DIT GARANDEREN WE JE

 • Niets moet enkel genieten ….
 • Een gevarieerd publiek met een goed mix van alle ingrediënten 
 • Enthousiaste, betrokken Snowtravelbegeleiding
 • Nederlandstalige skiles voor beginners
 • Sfeervolle omgeving en een unieke beleving in prachtig kader

Inbegrepen

 • Enthousiast en betrokken Snowtravel organisatie (begeleiding)
 • 2 overnachtingen in de bus tijdens het traject per Dream Class
 • 4 of 7 overnachtingen in hotel
 • Keuze uit verschillende hotels, prijzen op basis van in een 2-persoonskamer. (Indien je wenst de kamer te delen is dat met iemand van hetzelfde geslacht)
 • Energiek ontbijt en uitgebreid avondeten
 • Extra ontbijt bij aankomst + extra avondeten bij vertrek
 • Nederlandstalige skilessen voor beginners
 • Alle taksen, BTW, administratiekosten, drinkgeld chauffeur zijn inbegrepen

Niet inbegrepen

 • Skipas, u kan deze wel optioneel bijboeken
 • Huur ski- of snowboardmateriaal (kan u ter plaatse huren)
 • Annulatie en/of reisbijstandsverzekering
 • OPMERKING: Organiseer je liever zelf je vervoer? Dat kan ook, in dat geval is er een korting van 80 euro pp


Alle info over de Clubformule weekreis buiten seizoen
Alle info over de Clubformule shortski buiten seizoen

Livigno...feel the Alps


Dit zonnig, hooggelegen gebied (tot 2 797 m) garandeert sneeuwrijke pistes van november tot april. De pistes zijn geschikt voor alle niveaus, met wijde open pistes voor beginners en zwarte pistes voor de gevorderden. Bovendien is Livigno een tiefschneeparadijs. Eenmaal in Livigno kunt u de auto gewoon aan de kant laten staan. Mottolino Fun Mountain en Carosello 3000 zijn elk op één flank van het dal gelegen en niet rechtstreeks met elkaar verbonden, met daartussen het lang uitgestrekte dorp. Gratis skibussen pendelen tussen de twee skistations van Livigno. Na een sportieve dag vol ski- of snowboardfun belandt u als vanzelf in één van deze après-skibars: Tea Del Vidal, Allegra of Stalet. Zo duurt de dolle pret nog enkele uurtjes langer.

Beleef ‘La dolce vita’ in de parel van de dolomieten


Madonna di Campiglio is wellicht wel de mooiste uitvalsbasis om te genieten van Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta, je kunt eenvoudig alle kanten op, richting Pinzolo of richting Folgarida en Marilleva. Het hoogste punt dat je hier kunt bereiken is de Passo Grostè op 2444 meter hoogte. De pistes die hier liggen zijn breed en glooiend en het uitzicht is werkelijk fenomenaal. Het winterseizoen loopt hier meestal van eind november tot en met eind maart. Italië staat synoniem voor La Dolce Vita en de Italiaanse stijl is over de hele wereld beroemd. In Madonna di Campiglio komen deze typisch Italiaanse kenmerken tot uiting; high-end winkelen, gastronomisch eten en wijn, exclusief nachtleven en après-ski plekken.

Grossarltal-Gastein


​Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Het is een cliché, maar voor dit gebied wel waar. Wil je lange dagtochten maken, dan heb je in dit skigebied niets te zoeken. Maar wil je met je familie genieten van een vakantie in een gezellig skigebied, dan zou het skigebied van Dorfgastein-Großarltal zomaar eens jouw bestemming kunnen zijn. De liften van de twee dorpen komen samen op de 2033 meter hoge Fulseck en de 2027 meter hoge Kreuzkogel. Daar tussenin ligt een aantal kommen en lange dalafdalingen die terugvoeren naar de dorpen.

Diamant van de Alpen


De bijnaam van Gurgl is 'de Diamant van de Alpen' en dat is niet voor niks. Het moderne skigebied blinkt uit met moderne liften, een veelzijdig pisteaanbod en accommodaties aan de piste.
Op een hoogte waar veel liften eindigen, gaat het skigebied Obergurgl-Hochgurgl pas echt van start.
Voor een spectaculair uitzicht bezoekt u de 'Top Mountain Star', gelegen op de top van de 3.080 m hoge Wurmkogel. Deze panoramakoepel gemaakt van metaal, hout en glas biedt uitzicht op de Ötztaler Alpen en de Dolomieten. Het Huhe Mut alpenrestaurant is een van de mooiste uitzichtspunten van Tirol en kijkt uit op 21 imposante bergtoppen boven de 3.000 m.

VERVOER DREAM CLASS


Slapend reizen is een ontspannen manier van reizen. Geen gedoe met zelf rijden, sneeuwkettingen, etc. Je vakantie begint vanaf de minuut dat je op de autocar stapt. Zo kan je alvast kennis maken met je skigenoten en je reisbegeleid(st)er.
Je bent in de mogelijkheid om in een Dream Class te reizen zoals een echte VIP on tour! De Dream Class dubbeldekbus is uitgerust voor 28 personen met vaste zetels en aparte bedden. (8 dubbele en 12 single). Tussen al de luxe en fun door, zou u haast vergeten te slapen. Zelfs dat belooft leuk te worden. De bedden bevinden zich op het bovendek, alsook 8 vaste stoelen. Het benedendek is enkel uitgerust met stoelen waarvan een aantal met tafel, ook de bar kan u hier vinden. Luxestoelen zorgen voor een aangename en veilige reiservaring. Droom weg in één van onze échte bedden en beleef het slaapcomfort of zet je neer in onze comfortabele zetels en … relax! 
Opgelet: niet alle reizen inclusief bus worden uitgevoerd met een Dream Class. First Class, Royal Class of Sleep Class zijn ook mogelijk. Op de infofiche van elke reis kan u zien welk type bus voorzien is. Ook de reiscode geeft het bustype weer: DC= Dream Class, FC= First Class, B= Royal Class, S= Sleep Class.
 

Dagprogramma Start to Ski

Het aangeboden programma is vrijblijvend voor deelname. U bent op elk moment volledig vrij om te kiezen of u wenst deel te nemen of niet. De activiteiten zijn afhankelijk van de diverse factoren zoals bestemming, weersomstandigheden, interesse van de groep…Dit programma’s geldt als voorbeeld en is nooit representatief voor alle reizen. Het heeft als doel een indicatie te geven van de beleving en wat u mag verwachten. Onderstaand is een voorbeeld van een weekreis. Voor de shortski is het programma gelijkaardig aangepast aan het aantal dagen ter plaatse.
Dag van vertrek  :
Jouw vakantie start vanaf het moment je plaats neemt in onze Dream Class. Gewoon achteruit leunen en je reisgenoten leren kennen. Voor degenen die met eigen wagen rijden is de aankomst in hotel op zaterdag.

Dag van aankomst (dag 1) :
Aankomst op bestemming rond ontbijt uur. Na het uitladen van de bagage wacht je een heerlijk energiek ontbijt. Kamers zijn beschikbaar in de namiddag, je bagage kan steeds in een ruimte geplaatst worden. Na het ontbijt kan je in deze ruimte u rustig omkleden om te gaan skiën of wandelen. De bestelde skipassen worden verdeeld. In de voormiddag is er afspraak bij het skiverhuur voor degenen die dit wensen, jouw reisleider zal je hierin begeleiden.  Voor de start to skiërs begint de les vanmiddag en de lessen zullen de 2 volgende dagen ook voltijds zijn. De eerste dagen zijn vrij intensief maar uiteraard met de nodige tijd om te genieten. De andere lessen starten op zondag.
Wanneer de sluiting van de liften nadert is de afspraak voor de aperitief nabij. We spreken af om na te genieten van de eerste dag in de hotelbar. We leren elkaar en het hotel wat beter kennen.  Na het opfrissen laten we ons culinair verwennen. Misschien nog een laatste afsluiter in de bar en dan een 1ste dag voldaan afsluiten.

Dag 2:
De ochtend start met een hartelijk ontbijt. Nadien kan je vol energie je dag starten. Voor alle deelnemers van de skiles is er afspraak in de skikelder. De indeling voor de groepen zal s ’ochtends gebeuren. De skiles (niet voor de start to ski) is in de voormiddag gedurende 6 dagen 3u per dag.  Er zijn maximaal 3 niveaugroepen. In de namiddag heeft u de keuze om in groep met de reisleider of individueel te skiën. Indien de ski niveaus van de deelnemers erg verschillend zijn, zal de reisleider afwisselend per groep skiën. Indien je graag wat later de piste opgaat is er s ’middags bij de lunch steeds de mogelijkheid om aan te sluiten bij de groep.
Afspraak voor de lunch. We klikken onze latten aan en verkennen de hellingen. We eindigen de sportieve activiteiten voor vandaag in de meest gezellige après-ski van het dorp. Nadien spreken we voor het diner af.

Dag 3:
Voor de skiles wordt er na een deugddoend ontbijt afgesproken aan de skikelder. De andere skiërs hebben opnieuw de keuze om tijdens de namiddag individueel of begeleid te skiën. We spreken af om samen te genieten van de lunch. Nadien zetten we de skiles voor de beginners verder en kunnen de anderen skiën met begeleiding van de reisleider. Vandaag is het na het skiën rodeltijd, met z’n allen gezellig naar beneden glijden. Na de adrenaline boost is het hoog tijd voor een verkwikkend drankje. Dan zien om tijdig aan tafel te gaan. Met voldoende stof om na te praten spreken we af in bar van het hotel.

Dag 4:
Na een goede nachtrust en verzorging van de innerlijke mens, spreken we af in de skikelder. Vandaag zijn alle skilessen enkel in de voormiddag. Aansluiting bij de groep kan wederom bij de lunch. Op dinsdagnamiddag is er voor de liefhebbers skitocht voorzien, we verkennen de leukste pistes en doen heel wat kilometers, uiteraard aangepast aan niveau en zin van de groep. Zo ontdekken we enkele nieuwe berghutten. Na een intensieve dag eten we samen en trekken na het eten te voet naar een gezellige stube in het dorp.
Dag 5:
Voor de deelnemers van de shortski dient er na het ontbijt uitgecheckt te worden. De bagage kan in een voorziene ruimte geplaatst worden. U heeft daar ook de mogelijkheid om u voor vertrek om te kleden.
In de voormiddag is het programma zoals voorheen. Op woensdag is er een activiteit net na het skiën voorzien, je hebt de vrije keuze hieraan deel te nemen. De activiteiten verschillen naargelang bestemming en interesse van de deelnemers. In Livigno bijvoorbeeld denken we aan een sneeuwscooter tocht of een uitgebreide winterwandeling. Ontdek het skigebied op een compleet andere manier. Met gashendel open of niet, genieten zal je zeker. Sommige activiteiten zijn tegen betaling.
De deelnemers van de weekreis spreken met zijn allen af voor de après-ski. Aansluitend diner in het hotel. Voor de short skiërs is het avondeten voorzien om 17u30 gelieve dit te respecteren zodanig dat de planning voor de terugreis behouden blijft.  Vertrek bus om 19u stipt, verzamelen aan de receptie.

Dag 6 :
Ochtendski bij zonsopgang en ontbijten op grote hoogte! Voor de vroege vogels onder ons een perfecte start voor een heerlijke skidag. (mits toeslag) Voor de niet deelnemers spreken we af om 9u30, vandaar starten ook de skilessen. We spreken wat later af voor de lunch en genieten in de namiddag verder. Na een aperitief en diner in hotel is het tijd voor wat hersenactiviteit. We verdelen ons in enkele groepjes en wagen ons aan een quiz. Na deze lange uitputtende dag gaan we voldaan onder de wol.

Dag 7 :
De laatste skiles start na het ontbijt, tijd om de techniek en kennis te optimaliseren. We verzamelen met z’n allen voor de lunch en trekken nadien onze latten terug aan. De laatste avond wordt traditioneel afgesloten met een goede après-ski. Net op tijd aan tafel genieten we samen van het avondeten.

Dag 8:
Na een laatste ontbijt inpakken en uitchecken, nog niet wegwezen. Onze bagage wordt samen ondergebracht in een ruimte waar we ons straks ook kunnen omkleden. Net zoals de andere dagen bent u vrij om te doen en laten wat u wil. Naargelang de interesse van de groep kan er nog samen geskied, geshopt of gewandeld worden.
Afspraak voor het avondeten om 17u30, gelieve dit te respecteren zodanig dat de planning voor de terugreis behouden blijft.  Vertrek bus om 19u stipt, verzamelen aan de receptie. Met een bagage vol herinneringen keren we voldaan terug richting België. Tijd om na te genieten en uit te kijken naar een volgende reis.

Dag 9 :
Aankomst in Genk is voorzien rond 7u afhankelijk van weg en weersomstandigheden. Vanuit Genk zal er verder gereden worden naar de gevraagde afstapplaats.


 

"Skiing is a dance
and the mountain always leads"